Gratis

Zijn wij slim bezig in Nederland met Smart Mobility?

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met de RAI Vereniging, NXP Semiconductors en Siemens de 88ste editie van Reuring!Café aan:

Zijn wij slim bezig in Nederland met Smart Mobility?

Deze avond zal geheel in het teken staan van slimme mobiliteit en vooral gaan over hoe betrokken partijen samenwerken om vanuit Nederland in de top van de wereld op het gebied van slimme mobiliteit te opereren.

Files, vertraging en uitval van het openbaar vervoer zijn kwesties waar menig reiziger dagelijks mee te maken heeft. Dit zorgt voor frustratie, maar de mobiliteit blijft groeien, dus we moeten op zoek naar slimmere oplossingen. Slimme mobiliteit kan als oplossing dienen voor verbetering van vervoer op de weg, het spoor of in de lucht. Slimme mobiliteit is een manier om intelligenter te reizen. Recente ontwikkelingen en ambities tonen ons al dat auto´s uitgerust kunnen worden met functies als automatisch parkeren of het controleren van oogbewegingen, om te voorkomen dat een bestuurder in slaap valt. Welke ontwikkelingen zijn er nog meer te verwachten, hoe stimuleert de overheid deze ontwikkelingen en hoe werkt de overheid samen met de industrie en wetenschap?

Voertuigen die zich datagestuurd voortbewegen kunnen tot een verbetering van de verkeersveiligheid leiden. Toch kent iedereen ook de nieuwsartikelen over de gevoelde zorgen over zelfrijdende auto´s . Helpt de zelfrijdende auto of de zelfrijdende trein om veiliger te reizen? En gaat het om techniek of om gedrag als we willen innoveren? Kunnen we door slimme oplossingen nog beter gebruik maken van onze infrastructuur?

Werken de overheid, industrie en wetenschap wel goed samen? Zijn we in Nederland goed bezig als we in de mobiliteitstop van de wereld willen opereren? ´Zijn we in Nederland slim bezig met Smart Mobility?´, is het thema van dit Reuring!Café.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Tijdens deze editie pakken we uit met een mooie entourage, een goede borrel en aansluitend een heerlijke Indische rijsttafel. Ook ditmaal verzorgt de huisband van het ministerie van Algemene Zaken, de ‘Wizards of AZ’ de muziek. Mark Frequin, directeur-generaal Mobiliteit bij het ministerie van IenW en voorzitter van de VOM, is onze debatleider. Host is Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging.

De bankgasten van dit Reuring!Café zijn:

  • Maurice Geraets, managing director bij NXP Semiconductors Nederland
  • Bart Smolders, division director Mobility bij Siemens Nederland
  • Floor Vermeulen, gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland, portefeuille Verkeer en Vervoer
  • Marieke Martens, director of science van de Unit Traffic & Transport bij TNO en professor Intelligent Transport Systems bij de Universiteit Twente

Datum: 27 november 2018
Locatie: De Glazen Zaal, Den Haag
Inloop: vanaf 16.30 uur, start 17:00
Indische rijsttafel na afloop!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen