€ 15

ZIMIHC IMPRO Comedy workshop: Theatersport voor kinderen

Venster Acties en details

€ 15

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ben je tussen de 8 en de 13 jaar en wil je weten wat theatersport is? Doe dan mee met deze workshop.

Over dit evenement

“Denk eerst goed na voor je iets doet!” Nou, bij theatersport is dat verboden. Wij doen juist wat ter plekke in ons opkomt. Die impulsen gebruiken we om samen theater te maken. Dat heet improvisatie. En nee, dat wordt geen rommeltje, want, theatersport is wel een teamsport. Dat doe je samen.

“Vinger opsteken voor je iets wilt zeggen!” Nou, dat doen we bij theatersport ook niet. Je leert te presenteren voor een publiek dat juist mag roepen en ja: door elkaar! Natuurlijk niet alleen. Dat doen we samen.

“Probeer geen fouten te maken!” Nou, je raadt het al: fouten bestaan niet bij theatersport. Je leert te vertrouwen op jezelf en op de groep en dat het helemaal niet erg is als dingen mis gaan. We falen met plezier. We doen dit voor de lol!

Wat gaan we doen?

We doen leuke theater spelletjes en oefeningen. Er wordt heel veel gelachen. Je gaat ook voor elkaar optreden. De workshop duurt 2 uur, met in het midden een korte pauze. Neem je eigen drinken mee.

En je ouders?

Die kunnen in de tussentijd de Ultime Power Impro workshop volgen in ZIMIHC Theater Wittevrouwen: www.zimihc.nl/agenda/zlmihc-impro-comedy-ultimate-power-impro-workshop-2

Wil je theatersport kijken?

Dat kan ook bij ZIMIHC Theater Wittevrouwen, op 13 november, ’s avonds, en nog meer zaterdagen.

Die voorstellingen worden gespeeld door volwassenen.

Het is leuk voor kinderen vanaf 9 jaar, wel met een ouder/begeleider. Een kaartje kost €8.

Kijk op www.zimihc.nl/agenda

Trainer: Annika Pletsers

Over de trainer: Annika houdt zich al jaren bezig met theatersport en dramalessen. Daarnaast werkt ze al ruim 20 jaar in het basisonderwijs, als leerkracht (waaronder dramales) en als schoolopleider. Ze begeleidt startende leerkrachten met hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Om haar passies van onderwijs en theatermaken te professionaliseren doet ze momenteel de opleiding tot Dramadocent. Ze geeft drama workshops voor kinderen én volwassenen (bijvoorbeeld leerkrachten en teams).

www.linkedin.com/in/annikapletsers

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator ZIMIHC theater Wittevrouwen

Organisator van ZIMIHC IMPRO Comedy workshop: Theatersport voor kinderen

Wat betekent ZIMIHC eigenlijk?

ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne. Er is ook een band met de naam ZIMIHC. Band en organisatie worden verbonden door een persoon: Appie Alferink. Hij speelt in deze band en is directeur van ZIMIHC. De band ZIMIHC speelde 25 jaar geleden in Hoog Catharijne. Toen nog zonder naam. Tijdens dat optreden in dit befaamde winkelhart werd wel om een naam gevraagd, en zo ontstond ZIMIHC. De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van amateurkunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte. Inmiddels met drie eigen theaters en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

De missie van ZIMIHC
ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen