Donatie

ZIMIHC sessies – JAFT, Ben Forte & Omdichter

Venster Acties en details

Donatie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Elke tweede donderdag van de maand tussen oktober en mei vinden de ZIMIHC sessies plaats in ZIMIHC theater Wittevrouwen.

Over dit evenement

Geniet van livemuziek in een intieme en informele sfeer. De sessies zijn hét trapveldje voor ambitieuze artiesten. De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Vanavond kan je de muzikanten JAFT, Ben Forte & Omdichter bewonderen in onze foyer.

JAFT:

Daar, waar muziek, woorden en theater elkaar ontmoeten; daar is JAFT ontstaan. Een harmonie van poëzie en muzikale creativiteit. Met een variëteit aan muziek worden de woorden van dichter Frans de Birk ondersteund. Op geheel eigen wijze brengt JAFT een poëziebelevenis die blijft boeien. Na het eerste theateroptreden in 2005 met de voorstelling “In de hitte van de stilte” volgde in 2007 “De hand van de zon” en in 2013 “als JIJ er maar bent!”.

JAFT is bekend van o.a. diverse poëziepodia,festivals, optredens in theaters en van het regionale circuit. JAFT zet telkens weer met eigen composities een warme muzikale voorstelling neer over het wel en wee van ieders leven. De teksten van Frans de Birk zorgen voor een feest der herkenning met een vrolijke knipoog.

Ben Forte:

Ben Forte is een 20-jarige rapper-songwriter uit Utrecht. Hij maakt Nederlandstalige popmuziek over liefde, verlies en zelfstrijd. Op het podium brengt hij dit solo met zijn piano en loopstation. Sterke pianorifs, beatbox en soul-achtige koortjes spelen de hoofdrol. Dit bezorgde hem afgelopen jaar de winst van de Amsterdamse Popprijs, een finaleplek in de Grote Prijs van Nederland en selectie voor de Popronde 2019 (33 shows in 28 steden). In 2019 bracht hij zijn debuutsingle ‘Bellen’ uit, die op eigen kracht inmiddels ruim 130.000 streams gegenereerd heeft op Spotify. Zijn meest recente single 'Hand' laat de warme, jazzy kant van Ben Forte zien. Zijn inspiratie vindt hij onder andere in artiesten als twenty-one pilots, Ed Sheeran en in de parkmuziek van de Efteling.

De Omdichter:

Hanne (@omdichter / www.omdichter.nl) verwoordt gedachten in gedichten. Aan het begin van deze ZIMIHC sessie gaat ze in gesprek met een aantal mensen uit het publiek. Daarna werkt ze persoonlijke gedichten uit op haar typemachine, die ze tussendoor aan jullie voordraagt.

De ZIMIHC Sessies staan in het teken van eigen werk. Er is ruimte voor singer-songwriters, bandjes met eigen nummers, spoken-word-artiesten, muzikale experimenten en meer. Alle sessies zijn gratis toegankelijk en er wordt na afloop met de pet rondgegaan om de artiesten te steunen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ZIMIHC theater Wittevrouwen

55 Bouwstraat

3572 SP Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator ZIMIHC theater Wittevrouwen

Organisator van ZIMIHC sessies – JAFT, Ben Forte & Omdichter

Wat betekent ZIMIHC eigenlijk?

ZIMIHC staat voor Zat Ik Maar In Hoog Catharijne. Er is ook een band met de naam ZIMIHC. Band en organisatie worden verbonden door een persoon: Appie Alferink. Hij speelt in deze band en is directeur van ZIMIHC. De band ZIMIHC speelde 25 jaar geleden in Hoog Catharijne. Toen nog zonder naam. Tijdens dat optreden in dit befaamde winkelhart werd wel om een naam gevraagd, en zo ontstond ZIMIHC. De organisatie ZIMIHC is geboren uit een behoefte van amateurkunstenaars om plekken te hebben om te repeteren en op te treden. En tot op de dag van vandaag geeft ZIMIHC vorm aan die behoefte. Inmiddels met drie eigen theaters en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.

De missie van ZIMIHC
ZIMIHC stimuleert creativiteit in de samenleving

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen