€ 25 – € 99

Zin en onzin in HRM - Wilmar Schaufeli-Bevlogenheid & Burnout

Venster Acties en details

€ 25 – € 99

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Zin en onzin binnen HRM - collegereeks over wetenschap en praktijk, waardevolle kennis en mythes

Over dit evenement

Kennis over effectief HR-beleid en instrumentarium lijkt voor het oprapen te liggen. In whitepapers, nieuwsbrieven, blogs en seminars proberen bedrijven je te overtuigen van de effectiviteit van hun aanpak. Die overtuigingskracht berust vaak meer op marketing en ideologie, dan op bewezen effect.

In deze collegereeks laten we wetenschappers aan het woord die gedegen onderzoek doen naar wat werkt en wat niet binnen HR. Praktijkprofessionals delen hun ervaring met de toepassing van een evidence based aanpak binnen hun organisatie.

De colleges vinden plaats in het Rietveld Theater in Delft en worden tevens live gestreamd. Een beperkt aantal mensen kan live aanwezig zijn (afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen). De livestream is nog een maand terug te kijken.

Word ook lid van onze community op Linkedin: Evidence based werken voor hr-, loopbaanprofessionals en -coaches

Het vierde college in deze reeks wordt verzorgd door Wilmar Schaufeli en gaat over "mentale energie en bevlogenheid". Binnenkort volgt hier meer informatie.

De presentatie is in handen van Richard Engelfriet.


		Afbeelding van Zin en onzin in HRM - Wilmar Schaufeli-Bevlogenheid & Burnout

"Totale quatsch" noemde Wilmar Schaufeli de uitkomst van een onderzoek naar burnout onder jongeren. Een commercieel bureau had zichzelf aardig op de kaart gezet, toen de uitkomsten van een slecht uitgevoerd onderzoekje door landelijke dagbladen en tv-nieuwsrubrieken werd opgepikt. De factcheckers van de universiteit Leiden fileerden het verhaal en Schaufeli had er geen goed woord voor over.

Maar zoals Mark Twain ooit schreef: "A lie can travel halfway around the world, while the truth is putting on his shoes." Slecht onderzoek gaat ons niet helpen de vraagstukken op de arbeidsmarkt rondom stress en burnout op te lossen. En hypes zoals Happiness Officers en Vind-je-passie-cursussen zorgen niet dat iedereen ineens fluitend naar zijn werk gaat.

In deze editie van de collegereeks Zin en onzin binnen HRM gunt Schaufeli ons een blik in de wereld van onderzoek naar bevlogenheid op het werk en burnout. Wat zijn de feiten en de mythes. Wat kan een HR-manager doen om kansen op burnout te verminderen en bevlogenheid op de werkvloer te vergroten.


		Afbeelding van Zin en onzin in HRM - Wilmar Schaufeli-Bevlogenheid & Burnout

Richard Engelfriet studeerde Arbeid- en Sociale Zekerheidswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Engelfriet schreef onder meer de boeken ‘De Succesillusie’, ‘Hoe vang ik een rat?’ en ‘Zo simpel kan het zijn’. Columns schrijft hij voor onder meer het Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad, managementsite.nl, nu.nl, b2bcontact.nl en deondernemer.nl. Hij is commentator voor BNR Nieuwsradio.

Tegenwoordig is hij vooral actief als gespreksleider en dagvoorzitter op congressen en geeft hij presentaties en lezingen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen