Zinvol Gesprek - Ervaar het zelf dag 2022

Venster Acties

Zinvol Gesprek - Ervaar het zelf dag 2022

Leerlingen onderdompelen in de veelzijdige wereld van maatschappelijke thema’s? Ervaar gratis onze campagne! Dit kan fysiek of via Teams!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Revius Lyceum Doorn 6C Driebergsestraatweg 3941 ZX Doorn Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Leerlingen onderdompelen in de veelzijdige wereld van maatschappelijke thema’s doormiddel van film? Zinvol gesprek biedt op het gebied van film & educatie een breed aanbod voor scholen.  Ons doel is om maatschappelijke thema’s op een interactieve en ludieke manier bespreekbaar te maken.

Hoe weet je of onze campagne iets is voor bij jullie op school? Dan is maar één manier om daar zelf achter te komen: En dat is door onze campagne gratis zelf ervaren. Zinvol Gesprek biedt de mogelijkheid voor docenten, leraren, gemeentes of cultuur boekers om onze campagne gratis op 14 november 2022 in Doorn te ervaren!

Wil je liever digitaal bij de Ervaar het zelf dag aanwezig zijn? Dat kan! Bij het registeren van de tickets kan je kiezen voor een digitale registratie.

Programma

09:15 – Ontvangst gasten met koffie & thee

09:30 – Introductie organisatie Zinvol Gesprek

09:40 – Uitleg over de interactieve lessen, pakketten en mogelijkheden

09:50 – Ex gedetineerden Glenn vertelt zijn levensverhaal

10:30 – Q&A Glenn

10:45 – Presentatie samenwerking gemeentes & Ervaring scholen

10:55 – Uit loop en mogelijkheid tot individuele vragen

12:00 – Einde event

Tickets

De tickets voor het event zijn gratis. Door op de registratie button te klikken kan je jezelf of je collega's aanmelden voor de ervaar het zelf dag. Je kan maximaal 5 tickets per persoon aanvragen. Mocht je meer tickets willen reserveren kan je mailen naar: info@zinvol-gesprek.nl

Wil je liever digitaal bij de Ervaar het zelf dag aanwezig zijn? Dat kan! Bij het registeren van de tickets kan je kiezen voor een digitale registratie. Deze link zal je één dag voor het event ontvangen.

Over gastspreker Glenn

Toen Glenn twintig jaar was stak hij een vijfentachtigjarige man neer in zijn eigen huis. Hij beroofde hem en ging er vandoor. Glenn belande met tbs-dwangverpleging voor vijf jaar in de gevangenis. Het veranderde zijn leven voorgoed… Glenn stelt de scholieren vragen, zodat zij zich bewust verplaatsen in het slachtoffer, de dader en de andere betrokkenen. In de loop van het verhaal geeft hij wat meer informatie over de aanleiding/gevolgen, uiteindelijk vertelt Glenn ook wie hij is: ‘Dat maakt heel wat los bij de scholieren.

Afbeelding van Zinvol Gesprek - Ervaar het zelf dag 2022

Over Zinvol Gesprek

Wij maken met onze campagne doormiddel van verschillende ervaringsdeskundige, een educatieve speelfilm en een interactief lesprogramma maatschappelijke thema’s onder jongeren bespreekbaar. We openen een Zinvol Gesprek! Waar geen antwoord goed of fout is. Maar hoe weet je of onze campagne iets is voor bij jullie op school? Dan is maar één manier om daar zelf achter te komen! En dat is door onze campagne gratis zelf ervaren.

We groeien op met beelden, het is tegenwoordig haast dé manier waarop wij met elkaar communiceren. Zo creëren we een beeld van ons zelf en de wereld om ons heen. Maar wat zie je nou écht als je naar een film, videoclips, instastories en series kijkt?

Rondom verschillende thema’s biedt Zinvol gesprek films met aansluitend lesmateriaal. Het gaat onder andere om;

  • Politiek
  • Identiteit/ Diversiteit
  • Social media
  • Maatschappij

Het lesprogramma is beschikbaar voor zowel het VO, PO, MBO- en het hbo-onderwijs. De verschillende pakketten uit ons aanbod worden per school individueel afgestemd op het niveau, leerjaar en het aantal leerlingen.

Ook een Zinvol Gesprek ook op jouw school? #zinvolgesprek

Ga voor meer informatie naar: https://www.zinvol-gesprek.nl

Afbeelding van Zinvol Gesprek - Ervaar het zelf dag 2022