€ 2,50

Zondagmorgen met Passie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kerk van Kronenberg

Meerweg 6

5976 NT Kronenberg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Zondagmorgen met Passie op zondag 8 maart in de kerk van Kronenberg. Een verrassend trio-interview met vrouwen door vrouwen voor iedereen.

Over dit evenement

Een verrassend trio-interview met vrouwen die de touwtjes in handen hebben op verschillende manieren en mét passie. Onderwerpen als openbaar bestuur, sport, onderwijs, kunst, muziek en nog veel meer passeren de revue.

Van 10.30 uur tot 12.00 uur gaan we in gesprek met Birgit op de Laak (bestuur), Vivian Peeters (sport) en Marlies Scheres (onderwijs). In een College Tour-achtige setting interviewen Marleen Wijnen en Wietje Selen deze vrouwen, waardoor we een inkijkje krijgen in hun werk en leven.

Ook het publiek neemt deel aan het interview. Zij kunnen vragen stellen aan onze gasten. Iedereen is van harte welkom.

Voorafgaand aan en halverwege het programma kunnen we genieten van muziek. Vanaf 10.00 uur gaan de deuren van de kerk open.

Na afloop is er gelegenheid om na te praten in Café Ummenthun, direct bij de kerk.

Tickets á € 2,50 p.p. Te bestellen via de ticket-knop op deze pagina.

Laat u ook verrassen en kom op zondagmorgen 8 maart naar Zondagmorgen met Passie.

Geïnterviewden

Enthousiast zeiden ze "Ja, ik doe mee!"

Birgit op de Laak

"Ik kan mijn passie volledig kwijt in het lokaal bestuur en vindt het een enorm voorrecht daar na negen jaar als wethouder in Horst aan de Maas nu als burgemeester van Nederweert in en aan te mogen werken. 2020 gaan de veranderingen door: verkast van Horst naar Ospel, van tijdelijke woonunit naar duurzaam eigen huis, van moeder naar oma. Kom maar op!".

Vivian Peeters

Als Kronenbergs megje groeide ze op in Kronenberg en bracht hier ook haar jeugd door. Dat Vivian van voetbal houdt is zeker en dat ze daar de touwtjes in handen heeft blijkt wel uit haar internationale carrière als scheidsrechter bij de KNVB. Onder haar leiding verloopt het spel zowel bij de mannen als vrouwen volgens de spelregels. In 2019 floot ze o.a. de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Letland en IJsland.

Foto: Hilda

Marlies Scheres

"Vanuit mijn overtuiging dat iedereen talenten heeft om van toegevoegde waarde te zijn voor zichzelf en zijn omgeving, ben ik al 35 jaar actief in het onderwijs. Nu als adjunct-directeur van het Citaverde College. Onderwijs is meer dan kennis alleen. Leven lang leren is voor iedereen een continu proces. Ik zie het als een uitdaging om voor jongeren een optimale leer- werksituatie te creëren waarin ze zichzelf maximaal kunnen ontwikkelen voor de toekomst met respect voor mens, dier en omgeving. Met de zelfde overtuiging doe ik mijn maatschappelijke dingen."

Foto: Jeu van Helden

Muziek

Op Zondagmorgen met Passie kan muziek niet ontbreken. Hoe bijzonder is het dan te mogen schrijven dat een grote groep vrouwen van Fanfare Monte Corona uit Kronenberg, met een mannelijke baspartij, ook meteen enthousiast was toen we hen vroegen of zij op die ochtend voor de muziek wilden zorgen: "Dat gaan we doen!". De repetities zijn al gestart.

Kom op 8 maart ook luisteren naar Megjes van Monte Corona.

Dankjewel!

Zonder hulp van anderen is er geen evenement. Daarom danken Wietje Selen en Marleen Wijnen iedereen die op welke manier dan ook ons heeft ondersteund en geholpen in de aanloop naar en tijdens 'Hoogmis' met Passie .

We hopen dat dit evenement jaarlijks herhaald kan worden. Heb jij belangstelling om volgend jaar rond 8 maart mee te werken in de organisatie van dit evenement? Stuur dan een mail aan info@marleenwijnen.nl

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de gasten, muzikanten, Dorpsraad Kronenberg, Parochiefederatie, Piet en José Philipsen, Jeu van Helden.

Organisatoren

Een spontaan idee wordt een evenement door Wietje Selen en Marleen Wijnen.

Wietje Selen

"Creatief brein bij kattenpension en camping ‘t Rouweelse veld. Internationale vrouwendag omdat we altijd aandacht moeten blijven hebben voor gelijkwaardigheid in alle opzichten voor vrouwen en mannen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en nieuwsgierig naar hun zijn."

Foto: Marleen Wijnen

Marleen Wijnen

"Ondernemer, fotograaf en mede-organisator. Mijn boek Megjes in Kronenberg is bijna 100 jaar vrouwengeschiedenis in een kleine dorpgemeenschap. De 359 portretten van de megjes in Kronenberg, in woord en beeld, vertellen de verhalen. Internationale vrouwendag in Horst aan de Maas is voor mij een manier om vrouwen met elkaar te verbinden. Samen komen we verder.

Foto: Willemien Vullinghs / Marleen Wijnen

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kerk van Kronenberg

Meerweg 6

5976 NT Kronenberg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen