€ 38,50

Zonta Zwolle: "Hart voor Vrouwen"

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

MAC³PARK stadion

1 Stadionplein

8025 CP Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
"Hart voor vrouwen" Cardioloog Angela Maas over het vrouwenhart. Zonta Zwolle organiseert een avond voor Stichting Single SuperMom.

Over dit evenement

Zonta Zwolle organiseert vrijdag 7 februari samen met PEC Zwolle een bijzondere avond rond het thema ‘Vrouwenhart’, met gastspreker Prof. dr. Angela Maas. Met deze avond willen we zo veel mogelijk geld ophalen voor Stichting Single SuperMom. Deze stichting biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen. Het doel is het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande vrouwen.

Angela Maas is sinds 1988 cardioloog en voorvechtster voor het vrouwvriendelijker maken van de cardiologie. Sinds 2012 werkt zij als hoogleraar cardiologie voor vrouwen in het Radboudumc te Nijmegen. Tijdschrift Opzij heeft Angela Maas in 2019 uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland. Zonta Zwolle wil de bewustwording over het hart van vrouwen vergroten en is blij met de bijdrage van Angela Maas aan deze bijeenkomst.

Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Nog elke dag wordt de vrouwelijke hartpatiënt langs de mannelijke meetlat gelegd, wat tot verwarring, onduidelijke diagnose en vaak verkeerde behandeling leidt. Vrouwen verschillen tot in elke cel van het lichaam van de man en dat heeft ook gevolgen voor gezondheid en ziekte. Angela Maas vertelt onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen.

We worden verwelkomd bij het PEC stadion, inloop 16.30 uur. Anita Kloosterman (president Zonta Zwolle) opent om 17.00 uur de bijeenkomst, waarna Ellen Meijer een toelichting geeft over Stichting Single Supermom. Daarna zal gastspeeker Prof. dr. Angela Maas ons alles vertellen over het ‘Vrouwenhart’. Tijdens de avond is er de mogelijkheid tot het kopen van het boek ‘Hart voor vrouwen’ van Angela Maas.

Na het opdoen van kennis is er volop ruimte in het programma voor ontmoetingen, inspiratie, samen te eten en het bezoeken van de wedstrijd van het dameselftal van PEC Zwolle-VV Alkmaar.(19:30)

Zonta Zwolle

Mochten er nog vragen zijn zontazwolle@hotmail.com

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

MAC³PARK stadion

1 Stadionplein

8025 CP Zwolle

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen