€ 0 – € 10

Zorgmachines: hoe robotisering&virtualisering de gezondheidszorg veranderen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Centrale Bibliotheek

68 Spui

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zorgmachines

Hoe robotisering en virtualisering onze gezondheidszorg veranderen en wat dat kan betekenen

Met: Ine Gevers, Erwin de Vlugt, Myrthe Tielman, e.v.a.


In alle uithoeken van de gezondheidszorg worden robots en virtuele omgevingen geïntroduceerd. Het is niet meer de vraag of die ontwikkelingen nut hebben in de zorg - ze zijn er, het worden er meer en ze gaan niet meer weg. Hoe gaan robotisering en virtual reality samen met de groeiende aandacht voor menselijke maat en persoonlijke benadering?


Op donderdag 17 mei maakt B-Unlimited een tussenbalans op. We beginnen met een update: welke robot- en VR-toepassingen kunt u momenteel en de komende tijd tegenkomen in ziekenhuizen, dokterspraktijken en misschien wel gewoon bij u thuis? Daarna zoomen we uit en onderzoeken we de betekenis van robotisering en virtualisering. Moeten we onze ideeën over goede zorg en gezondheid veranderen? Verdwijnt de mens uit de zorg, of ontstaat er juist meer ruimte voor persoonlijk contact?

Een debatavond onder leiding van Patrick van der Hijden met ontwerpers, artsen, filosofen en kunstenaars - en met u!


Ine Gevers is schrijver, tentoonstellingsmaker en activist. Ze onderzoekt met projecten als Ja Natuurlijk (2013) en Hacking Habitat (2016) de rol van technologie in de hedendaagse cultuur. Haar meest recente project heet Robot Love, en staat in het teken van de affectieve kant van robotica. Kunnen robots iets met onze verlangens naar zorg en erkenning?


Erwin de Vlugt werkte als onderzoeker in de biorobotica aan de TU Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij promoveerde op het gebied van mens-machine-interactie. Vanuit zijn passie voor robotica en de gelijkenis met het menselijke bewegingsapparaat ontwikkelt hij apparaten en producten en hij is lector Technologie voor Gezondheid aan De Haagse Hogeschool.


Myrthe Tielman is researcher aan de TU Delft. Ze studeerde kunstmatige intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Daarna promoveerde ze op een virtuele coach voor mensen met een posttraumatische stress-stoornis. Deze ‘virtual agent’ wordt de komende jaren verder getest en gebruikt door onder meer de Erasmus Universiteit.


Patrick van der Hijden leidt en programmeert ontmoetingen voor B-Unlimited, de Nationale Opera en Ballet, het Nederlands Theaterfestival, voor gemeenten en provincies, maar ook voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en De Balie. Daarnaast begeleidt bij verander- en ontwikkelprocessen van teams en organisaties. Zo koppelt hij gevoel voor groepen aan journalistiek verstand.


Programma samengesteld door Patrick van der Hijden (Writers Unlimited). Boekverkoop in de zaal door Van Stockum Boekverkopers B-Unlimited: Zorgmachines Hoe robotisering en virtualisering onze gezondheidszorg veranderen en wat dat kan betekenen donderdag 17 mei

20.30 – 22.00 uur zaal open 20.00 uur Centrale Bibliotheek, Studio B Spui 68 Den Haag

www.b-unlimited.n

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek

68 Spui

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen