Uitreiking BLASTprijs 2022

Actions Panel

Uitreiking BLASTprijs 2022

Gebiedsontwikkeling, de 100-dagen aanpak

When and where

Date and time

Location

Podium Bloos 153 Speelhuislaan 4815 CD Breda Netherlands

Map and directions

How to get there

About this event

De BLAStprijs, die dit jaar voor de zevende keer wordt uitgereikt, staat in het teken van gebiedsontwikkeling. Het vorig college had zich, net als het huidige college, het realiseren van 6.000 woningen ten doel gesteld om de wooncrisis te lijf te gaan. Een doel dat mede dankzij de versnellingsopgave, ook wel de 100 dagen-aanpak genoemd, gerealiseerd wordt. De BLAStprijs is een initiatief van stichting BLASt, het Bredase platform voor landschap, architectuur en stedenbouw. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren.

De projecten Blossom (Ettensebaan) door Studioninedots, Heiveldhoef (bij de Tilburgseweg/Kadijk) door CB5 en Woonakker Teteringen (Hoeveneind/Bolderstraat) door gemeente Breda, team Stedenbouw & Landschap, Stadsingenieurs, zijn door de vakjury genomineerd voor de BLAStprijs 2022.

De vakjury bestaat dit jaar uit architect Christine de Ruijter (AWG architecten) landschapsarchitect Gerwin de Vries (Flux) en planoloog Maarten Hoorn (Platform 31).

Inzet van de BLAStprijs 2022 is om de resultaten van de 100 dagen-aanpak kritisch tegen het licht te houden. Wat hebben deze plannen opgeleverd? Zijn de procedures werkelijk sneller verlopen? Is deze processnelheid niet ten koste gegaan van de kwaliteit? Wat bieden de plannen, naast woningen, voor meerwaarde aan de stad?

De BLAStprijs wordt op 2 november uitgereikt tijdens een feestelijke avond in Podium Bloos. BredaNu doet verslag van de avond. De presentatie van de uitreiking is in handen van Harm Tilman, oud-hoofdredacteur van de Architect.

Datum: woensdag 2 november

Tijdstip: inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur met aansluitend een borrel

Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153