Unhurried Conversations - gesprekken zonder haast

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Location

Location

Online event

Event description
Unhurried Conversations zijn letterlijk gesprekken zonder haast, aangenaam meanderend in een natuurlijk tempo en ritme.

About this event

Gesprekken zonder haast

Unhurried at Work bestaat uit een serie onthaaste gesprekken: unhurried conversations zoals de founding father Johnnie Moore ze noemt. Onthaast betekent niet per se langzaam, eerder heeft het gesprek een natuurlijk meanderend tempo en ritme. Avontuurlijk is het ook want het gesprek krijgt volledig vrij spel. Géén focus dus op een bepaald doel: zonder druk of stress bepaal je zelf wat je wilt delen over een thema. En heb je een keer meer behoefte om te luisteren? Prima, want dat kan net zo bevredigend zijn als spreken.

Simpele formule

De opzet is eenvoudig, iedereen kan deelnemen en het vraagt nauwelijks voorbereiding. Kies een rustige ruimte en een alledaags voorwerp (bijvoorbeeld een koffiemok, een pen, een servet of een klein persoonlijk object) en je bent er klaar voor. Wie wil praten brengt het voorwerp kort in beeld. De enige spelregel is, als iemand spreekt luisteren alle anderen. Als een spreker klaar is, toont deze het voorwerp nogmaals en is er tijd en ruimte voor iemand anders die het woord wil nemen. Discussies, argumentatie of een meningen discours zijn niet het doel van onthaast gesprekken. Als je wilt kun je reageren op andere sprekers maar dat hoeft niet. Soms zijn er lange stille pauzes tussen sprekers, soms niet. Ook dat heeft waarde tijdens een Unhurried Conversation. Praktisch werkt meedoen het beste op een computer of laptop maar op een tablet of smartphone kan ook.

Speelse groepsdynamiek

Unhurried Conversations zorgen voor een speelse online groepsdynamiek. Deelnemers kiezen zelf wat zij willen uitwisselen en of/hoe zij aanhaken op wat er gezegd wordt. Hun inbreng varieert tussen lichte en meer persoonlijke, diepere onderwerpen. Zonder sturende gespreksleider zijn het de verhalen en belevenissen van de deelnemers zélf die interacties creëren, onbewust een rode draad vormen en zo kansen bieden voor krachtige verbindingen.

Misschien vraag je je af wat er gebeurt als iemand alsmaar doorpraat? Onze ervaring leert dat dit nauwelijks gebeurt. En als een enkeling toch wat langer praat, werkt het vaak het beste om te ontspannen en oprecht interesse te tonen in wat er gezegd wordt. Te meer omdat als mensen weten dat ze niet onderbroken worden, ze zich minder zorgen maken en zich duidelijker uitspreken. Ze kunnen vertragen en herhalen zichzelf niet. Bovendien wie merkt dat er écht geluisterd wordt, vergroot de focus en krijgt het gevoel dat zijn/haar verhaal betekenis heeft.

Meer informatie over Unhurried Conversations en de initiator Johnnie Moore vind je op https://www.unhurried.org

Hosts

Unhurried Conversations worden gehost door onthaaste enthousiastelingen in verschillende delen van de wereld. Wij, Nadia en Ton, doen dat in Nederland. Wat ons verbindt is onze grote interesse en betrokkenheid bij kleine en grote verhalen van mensen. Zowel in ons dagelijks leven als in ons werk als coach, host, facilitator of trainer merken wij steeds weer hoe krachtig mensen elkaar kunnen inspireren met persoonlijke belevenissen. Zonder tijdsdruk of stress bloeien ervaringen en belevenissen op tot boeiende verhalen. In een wereld die alsmaar sneller lijkt te gaan, vinden wij het belangrijk die inspiratiebron met elkaar te blijven voeden.

Nadia von Holzen, https://learning-moments.net

Ton Baan, http://emplayment.nl

Deelnemen

We starten binnenkort met 4 Unhurried Conversations en vinden het erg leuk als je meedoet! Per keer is er plek voor 16 deelnemers. Kies een datum (of meerdere), schrijf je in en je ontvangt een week vooraf een mail met de link naar Zoom. Heb je je ingeschreven en mocht het onverhoopt niet lukken erbij te zijn, laat het ons dan alsjeblieft snel weten dan kunnen we iemand anders blij maken met de plek die vrijkomt.

Data

22 maart 19-20 uur - thema: kennis - intuïtie

13 april 9-10 uur - thema: nu - morgen

27 mei 9-10 uur - thema: stabiliteit - verandering

28 juni 19-20 uur - thema: online - offline


		Unhurried Conversations - gesprekken zonder haast image

Location

Online event

Organizer Nadia von Holzen - Ton Baan

Organizer of Unhurried Conversations - gesprekken zonder haast

Save This Event

Event Saved