€15.96

Van Ruller // Hogenhuis

Actions and Detail Panel

€15.96

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Brouwerij Martinus

32-34 Kostersgang

9711 CX Groningen

Netherlands

View Map

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Line up: Maarten Hogenhuis (saxen), Jesse van Ruller (gitaar) meer info:https://www.stichtingjazzingroningen.nl/agenda/van-ruller-hogenhuis/

About this event

Van Ruller // Hogenhuis

Line up: Maarten Hogenhuis (saxen), Jesse van Ruller (gitaar) Aanvang: Donderdag 30 september, 20:30 uur

Jesse van Ruller (1972) behoeft geen uitgebreide introductie. Zijn reputatie als een van de meest getalenteerde gitaristen van zijn generatie reikt wereldwijd en resulteerde in samenwerkingen met internationale artiesten als Seamus Blake, Roy Hargrove, Joe Lovano en Bill Stewart. Zijn intuïtieve spel wordt gekenmerkt door een diep gevoel voor melodie en een grote mate van ritmische wendbaarheid.

Maarten Hogenhuis (1986) is een van de exponenten van een jonge generatie jazzmuzikanten. Hij maakt deel uit van de superjazz-formatie BRUUT!, leidt zijn eigen trio en kreeg in 2019 de North Sea Jazz Compositie Opdracht toegekend. Eerder maakte hij deel uit van The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble van Reinier Baas en is hij een veelgevraagd sideman in verschillende genres.

Die veelzijdigheid in genres is ook iets wat deze twee muzikanten aan elkaar bindt. Hoewel hun wortels in traditionele jazz liggen, hoor je in dit duo duidelijk dat hun invloeden niet ophouden bij Miles, Coltrane of Parker. Ze laten zich inspireren door artiesten als Sufjan Stevens, Andrew Bird, Grizzly Bear en Blake Mills. Het duo zoekt de dialoog in ritmiek en melodie en doorbreekt de traditionele rolverdeling van begeleider en solist. Hun repertoire bestaat uit eigen composities van beider hand.

De nieuwe plaat die deze avond gepresenteerd zal worden, bevat zowel akoestische als geproduceerde stukken, waarbij in het laatste geval saxofoon en gitaar in de breedste zin van het woord worden gebruikt.

Coronamaatregelingen:

Voor een bezoek van een concert in de Brouwerij Martinus heb je vanaf 7 september naast een geldig concertticket ook een geldig Coronatoegangsbewijs nodig.

Dit is een QR-code die je moet activeren door een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. De QR-code kun je vinden in de Corona Check-app of, wanneer je geen smartphone hebt, via CoronaCheck.nl. De code is namelijk te printen. De CoronaCheck-app is downloadbaar in de App Store en Play Store. Kijk voor meer informatie op de website van Rijksoverheid voor alle stappen die nodig zijn om van je vaccinatie-, test- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken.

De 1,5-meterregel wordt niet meer gehanteerd. Wel zijn er vaste zitplekken.

Share with friends

Date and time

Location

Brouwerij Martinus

32-34 Kostersgang

9711 CX Groningen

Netherlands

View Map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Organizer Stichting Jazz in Groningen

Organizer of Van Ruller // Hogenhuis

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Save This Event

Event Saved