Vertoning documentaire: August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid

Actions Panel

Vertoning documentaire: August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid

Op vrijdag 14 april presenteert Arti et Amicitiae 'August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid. '

By Arti et Amicitiae

When and where

Date and time

Starts on Friday, April 14 · 8pm CEST

Location

Arti et Amicitiae 112 Rokin 1012 LB Amsterdam Netherlands

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

Op vrijdag 14 april om 20:00 uur presenteert kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae een avondvullend programma met de vertoning van documentaire August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid, een nagesprek met de maker en live Braziliaanse muziek en caipirinha bar in de sociëteit

August Willemsen, de bladzij en de werkelijkheid. Documentaire over de eminente vertaler en schrijver AUGUST WILLEMSEN, van Frederieke Jochems.

Hij was een fenomenale vertaler, essayist en schrijver. Hij wist zich de Braziliaanse ziel eigen te maken en was misschien wel ‘dé vertegenwoordiger van Fernando Pessoa op aarde’. Maar de vijftien jaar geleden overleden August Willemsen was ook ‘bepaald niet aardig’, aldus een vriendin in de eigenzinnige documentaire August Willemsen: de bladzij en de werkelijkheid.

In Rio de Janeiro las filmmaker Frederieke Jochems acht jaar na zijn dood zijn boek Braziliaanse Brieven en werd gegrepen door zijn taal. Ze portretteert een complexe man die door gesprekken met zijn vrienden liefdevol tot leven wordt gewekt, zónder dat zijn minder sympathieke kanten worden weggemoffeld. De spanning in zijn haat-liefde verhouding tot Brazilië wordt voelbaar in zijn hartstocht voor taal, literatuur en muziek en daar tegenover zijn neiging tot zelfdestructie. Met geanimeerde illustraties worden de extremen die zijn leven kenmerkten uitgebeeld.

Bekijk HIER alvast de trailer.

Wanneer: Vrijdag 14 april 2023Filmvertoning: 20:00 uur, inloop 19:45 uur met een nagesprek met Frederieke Jochems (producent/regisseur) en Edith Sont (kunstenaar/filmpersonage) geleid door Renée Hartog (voorzitter sociëteitscommissie van Arti).Na de film en het gesprek kun je in de sociëteit genieten van Braziliaanse live muziek van de virtuoze (bas)gitaristen Daniel de Moraes en Felix Hildenbrand. Zij spelen onder meer in Trio Açai, welke ook de filmmuziek maakte voor de documentaire over August Willemsen. En wat is een Braziliaanse avond zonder caipirinha, de favoriete Braziliaanse cocktail van Arti lid Guus Willemsen. Speciaal tijdens deze avond serveert Ben Kremer de lekkerste drankjes uit zijn mobiele caipirinha bar. Java Bookshop is aanwezig met de heruitgave van ‘Braziliaanse brieven’ van August Willemsen en met ‘Bewaar deze brieven als je eigen tekeningen: briefwisseling met Marian Plug’.

Entree filmvertoning: € 10,- (regulier)Entree voor leden: gratis. Let op! Beperkt aantal kaarten voorradig dus wees er snel bij, en max. 1 per Arti lid. Vooraf reserveren is verplicht en kan via de ticketlink (staat nog niet op openbaar)

Notabene: voorafgaand aan de voorstelling kan er gegeten worden in de sociëteit. Er wordt voor de gelegenheid een dagschotel met een Braziliaans tintje geserveerd. Hiervoor hoeft u niet apart te reserveren. Waar: Arti et AmicitiaeRokin 112, Amsterdamwww.arti.nl /020-62451354

About the organizer

Organized by
Arti et Amicitiae
Sold Out