16,92 € – 27,41 €

VIOOLRECITAL Northern Lights ESTHER DUERINCK, Viool LYDIA MICHEL, PIANO

Venster Acties en details

Vanaf 16,92 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Huis De Min

Huis De Min

Sint-Katelijnestraat 63

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
VIOOLRECITAL "Northern Lights" ESTHER DUERINCK, Viool - LYDIA MICHEL, Piano

Over dit evenement

VIOOLRECITAL

"Northern Lights"

ESTHER DUERINCK, Viool - LYDIA MICHEL, Piano

Esther Duerinck (°1996, Sint-Niklaas) komt uit een familie van muzikanten en startte met vioollessen op haar acht jaar in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Sint-Niklaas. Ze maakte haar vioolopleiding aan deze academie tien jaar later af, bij Kristien Roels. Na een uitwisselingsjaar in Servië, waar ze studeerde aan de Mužička Škola in Subotica en wekelijks vioollessen kreeg van Miloš Nikolić, begon Esther haar studies viool in de klas van Alissa Margulis en haar assistent Benjamin Braude aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Daar behaalde ze haar masterdiploma in juni 2020. In september 2020 startte ze een postgraduaatopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, in de klas van Yossif Ivanov. Tijdens haar opleiding kreeg ze solo masterclasses van Andrey Baranov, Marco Rizzi, Erik Sluys, Lisanne Soeterbroek en Alexander Moshkov, en kamermuzieklessen van Erik Schumann, Sergei Edelmann, Razvan Popovici, Justus Grimm e.a. in verschillende formaties als pianotrio, strijkkwartet en duo viool-piano.

Naast kamermuziek Esther zeer gepassioneerd voor orkestspel. Ze speelde in tal van jeugd- en (semi-)professionele orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest (NJO), Opera-Ballet Vlaanderen, de Subotička Filharmonija, het Flanders Youth Orchestra en is concertmeester van het volledig vrouwelijke orkest Virago Symphonic Orchestra, dat strijdt voor vrouwenrechten binnen de klassieke muziek.

Esther speelt op een viool uit 2018 van Yair Hod Fainas.

Lydia Michel is geboren in Buffalo, New York, VS (1991) en is recent afgestudeerd aan de (postgraduate) opleidingen Concertsolist en Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, waar ze studeerde bij Prof. Sergei Edelmann en Prof. Guy Danel. Ze heeft haar Master of Music behaald aan de School of Music aan de Universiteit van Minnesota-Minneapolis in de klas van Prof. Lydia Artymiw. Daarvoor behaalde ze haar Bachelor of Music graad Summa cum laude aan de Texas Christian University in Fort Worth, Texas onder de voogdij van Dr. Tamas Ungar. Mevr. Michel trad op als solist met het Pärnu City Orchestra in Estland en gaf collaboratieve en solo-optredens in België, Italië, Oostenrijk, Zweden en de rest van de VS. Ze volgde ook masterclasses van artiesten als Lilya Zilberstein, Elisabeth Leonskaja, Vladimir Ovchinnikov, Veda Kaplinksy, en Jan Jiracek von Arnim. Prijswinnaar van verschillende wedstrijden en prestigieuze beurzen, werkt mevrouw Michel regelmatig samen als lid van verschillende duo's: Morpheus Duo met Ana Sofia Sousa (altviool), DuoMuse met Eloise Mabille (sopraan) en het Duerinck-Michel Duo met Esther Duerinck (viool). Ze heeft ook een actieve privé-lesstudio in Antwerpen en freelancet als begeleider in België.

PROGRAMMA:

Grieg: Sonata No. 2 in G major, Op. 13

Sibelius: Five Pieces for Violin and Piano, Op. 81 (Nos. 1, 3, and 4)

Richard He: “Tranquillo” for Violin and Piano (newly-composed)

Arvo Part: Fratres

Selections from “The Last Leaf” by Danish String Quartet (Folk Song arrangements) including “Shine You No More


		Afbeelding van VIOOLRECITAL Northern Lights ESTHER DUERINCK, Viool LYDIA MICHEL, PIANO
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Huis De Min

Huis De Min

Sint-Katelijnestraat 63

2800 Mechelen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Wonderful World

Organisator van VIOOLRECITAL Northern Lights ESTHER DUERINCK, Viool LYDIA MICHEL, PIANO

INTERNATIONALE MUZIEKSCHOOL & CONCERTORGANISATIE - RUIM AANBOD AAN LESSEN VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN, ORGANISATIE CONCERTEN, RECITALS, LEZINGEN, GALERIJ.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen