Waag Open: Digitaal actievoeren, hoe moet dat?

Waag Open: Digitaal actievoeren, hoe moet dat?

by Waag

Actions and Detail Panel

€5

Date and time

Location

Waag, Nieuwmarkt

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Hoe voer je online actie en wat is een goede ruimte voor protest op het internet? Sluit aan bij de workshop van Waag x Greenpeace.

About this event

Protesteren is van alle tijden, maar in een online wereld zijn er nieuwe ideeën nodig. Hoe claim je publieke ruimte op het internet? Wat is het digitale equivalent van een spandoek, een betoging of een blokkade? Hoe ziet digitale burgerlijke ongehoorzaamheid eruit? Op 1 september duiken we samen met Greenpeace in deze vragen.

Jong en oud is welkom om mee te denken over digitaal actievoeren. Meld je aan en wees digitaal burgerlijk ongehoorzaam! Aangezien dit digitaal actievoeren nog vormgegeven moet worden, is dit evenement offline, in de Makersguild op de eerste verdieping van de Waag, te Nieuwmarkt 4.

Aanleiding

’s Middags gaat Waag tijdens een besloten workshop in gesprek met een kleine groep professionals die werken op het gebied van actievoeren, digitale samenleving, digitale publieke ruimtes, en mensenrechten. We bouwen een netwerk en brengen in kaart wat nodig is om digitaal burgerlijk ongehoorzaam te zijn. Het publieksprogramma in de avond is breed toegankelijk en borduurt hierop voort.

Programma

18:45 – 19:00 uur: inloop

19:00 – 21:00 uur: event met presentatie van Greenpeace, interactieve workshop en genoeg ruimte om jouw ideeën over digitale burgerlijke ongehoorzaamheid te kweken en te delen

21:00 uur: drankje en napraten

Share with friends