Waag Open: Een duik in het Fablab

Actions Panel

Waag Open: Een duik in het Fablab

Kom naar Waag Open op donderdag 6 oktober en ontdek hoe je met simpele elektronische componenten een stukje werkende technologie kan maken.

By Waag

When and where

Date and time

Location

Waag, Nieuwmarkt Nieuwmarkt 4 1012 CR Amsterdam Netherlands

Map and directions

How to get there

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

Kom naar Waag Open op donderdag 6 oktober en ontdek hoe je met simpele elektronische componenten een stukje werkende technologie kan maken. Het thema van de avond is demystificatie: we hebben allemaal technologische objecten om ons heen die in een mooi glimmende verpakking zitten, zonder dat we enig idee hebben waarom het doet wat het doet. Een belangrijk doel van het Fablab van de Waag is het openen van deze 'black box'. We onderzoeken hoe dingen om ons heen werken met een nieuwsgierige en kritische maker-mentaliteit.

Tijdens deze avond gaan we solderen, voorkennis of iets meenemen is niet nodig.

Wat zijn Fablabs?

Een Fablab is een platform voor educatie en innovatie: een plek om te spelen, te creëren, te leren, te begeleiden en te ontdekken. Het Fablab van de Waag maakt onderdeel uit van een wereldwijde gemeenschap van studenten, docenten, technologen, onderzoekers en makers in andere labs. Omdat alle Fablabs gemeenschappelijke tools en processen delen, bouwt iedereen samen aan een wereldwijd gedistribueerd lab voor onderzoek en uitvindingen.

Het Fablab is niet alleen een plek voor hackers en nerds die met machines willen spelen, maar ook een ruimte waarin samen met ontwerpers en kunstenaars een nieuwe visie op open design en productietechniek wordt onderzocht. Door toegankelijkheid van 3D-printers, lasersnijders en andere machines die voorheen alleen voor grote fabrikanten beschikbaar waren, is de drempel voor de 'gewone' consument om zelf iets te maken een stuk lager. De maker-mindset overdragen is hierbij cruciaal: dit doen we jaarlijks tijdens de Fab Academy, een 20 weken durend gedistribueerd programma op het gebied van digitale fabricage en elektronica.

Waag Open

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst - je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.

€5