Waag Talks at DDW: Staat van de Burgerwetenschap

Actions Panel

Waag Talks at DDW: Staat van de Burgerwetenschap

In deze editie van De Staat van de Burgerwetenschap onderzoeken we op Dutch Design Week wat ervoor nodig is om kennis te democratiseren.

By Waag

When and where

Date and time

Location

Baltan Laboratories Kastanjelaan 5616 RE Eindhoven Netherlands

Map and directions

How to get there

About this event

Burgerwetenschap is in opkomst en meetgemeenschappen worden door steeds meer overheden en bedrijven als gelijkwaardige gesprekspartners gezien. Dat is maar goed ook, want burgers zijn zelf de belangrijkste experts over hun eigen leefomgeving.

In deze tweede editie van de Staat van de Burgerwetenschap onderzoeken we wat ervoor nodig is om kennis te democratiseren. Hoe kunnen burgerwetenschappers en wetenschappers op een bevredigende manier met elkaar samenwerken? Wat hebben burgerwetenschappers van beleidsmakers nodig? En wat kunnen meetgemeenschappen in het land van elkaar leren?

De meetup start met een panelgesprek tussen een burgerwetenschapper, wetenschapper en beleidsmaker. Vervolgens gaan we in workshops uit elkaar. Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden waar het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. Aan het einde van de workshops volgt een speciale rondleiding langs de DDW-tentoonstellingen in het Klokgebouw en een borrel.

Praktische informatie

Datum: Zondag 23 oktober 2022

Tijd: 14:00-15:45 uur - panel

16:00-17:00 uur - rondleiding Klokgebouw

17:15-18:00 uur - borrel

Locatie: Baltan Laboratories · Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven (in de kelder)

Kosten: Voor DDW koop je een algemeen ticket, dat toegang geeft tot alle ruimtes op alle dagen. De meetup is met het algemene DDW-ticket gratis te bezoeken na registratie.

Let op: speciaal voor burgerwetenschappers stelt Waag 20 gratis dagpassen voor DDW beschikbaar. Bij aanmelding kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken.

Over Waag Futurelab

Waag Futurelab biedt een platform voor ontwerpers en kunstenaars om onderzoek te doen naar actuele maatschappelijke vraagstukken. Met exposities, presentaties, experimenten, debat en reflectie brengt Waag relevante partijen samen. Met het vierjarige programma ‘Expedities naar planet B’ gaat Waag de uitdaging aan om een antwoord te vinden op de ontwerpopgave ‘Wat als planet B wél zou bestaan? Hoe zouden we ons leven op een planeet helemaal opnieuw kunnen ontwerpen? En wat kunnen we daarvan nu en hier toepassen?'

Dit evenement wordt georganiseerd op de Dutch Design Week in het kader van de route ‘Smart, Liveable Cities’ van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Free