Waar doe jij sambal bij? | Hof van Cartesius
Going fast

Waar doe jij sambal bij? | Hof van Cartesius

Chili-olie workshop van Pao

By Pan Asian Collective

Date and time

Wednesday, June 19 · 6 - 9pm CEST

Location

Het Hof van Cartesius

94 Vlampijpstraat 3534 AR Utrecht Netherlands

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

Agenda

6:00 PM - 6:15 PM

Inloop veganistische maaltijd (optioneel)

6:15 PM - 7:00 PM

Veganistische maaltijd (optioneel)


Heb je een ticket voor de veganistische maaltijd? Dan kun je voordat de workshop begint alvast aanschuiven en genieten van een lekkere maaltijd bereid door Pao!

6:45 PM - 7:00 PM

Inloop chili-olie workshop

7:00 PM - 9:00 PM

Chili-olie workshop

About this event

  • 3 hours

Hele generaties Nederlanders zijn opgegroeid met eten uit de Chinees-Indische keuken. Ging je eten afhalen, dan kreeg je bij het eten vaak ‘sambal bij’, een klein zakje of bakje sambal. De vraag of je er sambal bij wilde, werd veelal afgekort door ‘sambal bij’.

Het is een term die door velen misbruikt is en een racistische slur is geworden die elke Aziatische Nederlander vast minimaal één keer naar zich toegeslingerd heeft gekregen. Dat terwijl de zelfgemaakte sambal en chili-olie (de ‘sambal’ voor gevorderden) uit de Chinees Indische restaurants onmiskenbare smaakmakers zijn waar de toewijding en liefde voor goed eten van vele restaurantfamilies in gevat zijn.

Sambal is in Nederland inmiddels synoniem geworden voor ieder chili-condiment. Hoewel niet helemaal correct, weet iedereen wat er wordt bedoeld wanneer je een Turks broodje döner of Surinaamse roti besteld en er wordt gevraagd of je er ook sambal bij wil. En is het broodje kaas met sambal ook niet meer weg te denken van de oer-Hollandse lunch. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen wil er sambal bij!

Tickets

Organized by