Free

Ware Westen Fashion Talks - Get inspired and be the change

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

De Hallen Studio's

18 Hannie Dankbaarpassage

1053 RT Amsterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

Het is steeds moeilijker om de impact van onze uitpuilende garderobes op de wereld te negeren. We weten ondertussen bijna allemaal dat de mode industrie de op één na vervuilendste ter wereld is. En ja, we maken ons serieus zorgen over wat er zich afspeelt achter het glamoureuze gordijn van de mode. Niet alleen vanwege het milieu maar ook op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Mode consumenten, en dat zijn wij allemaal, vinden het dan ook steeds belangrijker dat een kledingstuk duurzaam, diervriendelijk en/of fair trade is. Hoe consumeer ik bewust en waar moet ik dan zijn? Welke impact kan ik maken als consument? Dit zijn vragen die steeds meer mensen zichzelf en elkaar stellen.

Veel consumenten weten wel dat er alternatieven zijn; kiezen voor duurzame materialen, in het label kijken waar een kledingstuk is gemaakt of het een certificering heeft, kiezen voor tweedehands. En gelukkig is er ook steeds meer aanbod op dit gebied. Alleen weet de bewuste consument de weg naar dit aanbod vaak nog niet te vinden.

Daar brengt het Ware Westen (www.warewesten.nl) verandering in. Want het bewust kiezen voor eerlijke en duurzame mode is onze meest krachtige tool to be the change.

Op 14 December gaat Moderator Malu de Bont (bekend om haar spraakmakende interviews in ELLE magazine) in gesprek met een panel van lokale change-makers over hoe zij bijdragen aan een eerlijkere, duurzamere, meer inclusieve, circulaire en slow fashion industrie. Welke rol spelen zij, waarom en hoe kun jij als modeliefhebber/consument ook actief deel uitmaken van de positieve verandering.

Get inspired and be the Change!

Share with friends

Date and Time

Location

De Hallen Studio's

18 Hannie Dankbaarpassage

1053 RT Amsterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved