Wat serveer ik mijn vegan gast?

Wat serveer ik mijn vegan gast?

Inspiratie-event voor horeca, zorg & catering – 10 september, Haarlem

By Greendish

Date and time

Location

DeDAKKAS

1A De Witstraat 2011 DV Haarlem Netherlands

About this event

  • Event lasts 2 hours

Inspiratie-event voor horeca, zorg & catering – 10 september, Haarlem

Wat serveer jij je vegan gast?

Ben jij voedselaanbieder in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede of Zandvoort? Kom dan op dinsdag 10 september van 09:30 tot 11:30 naar de Dakkas in Haarlem. Dit event maakt onderdeel uit van de landelijke Verspillingsvrije Week, een week vol activiteiten en initiatieven tegen voedselverspilling. In een inspirerende ochtend van ontdekt je hoe je met kleine stappen jou aanbod kunt verduurzamen én aantrekkelijker maakt voor de groeiende groep plantaardige eters.

Tijdens dit event:

  • Ontvang je frisse ideeën voor een duurzamer menu
  • Hoor je ervaringen van andere ondernemers
  • Vertelt Greendish over een uniek, kosteloos begeleidingstraject van 6 maanden
  • Is er een gastbijdrage van Kennemer Impact Institute over impact ondernemen
  • Sluit je af met een heerlijke plantaardige proeverij

Over het Greendish-begeleidingstraject:

Gemeente Haarlem werkte al eerder in samenwerking met Greendish aan een circulair voedselsysteem met lokale horeca. In 2024 deden acht Haarlemse horecazaken mee aan dit traject. Samen realiseerden zij:

  • 3.516 kilo minder voedselverspilling
  • 14.892 kilo CO₂-uitstoot gereduceerd
  • 23.305.620 liter water bespaard
  • Meer dan €23.000 bespaard op inkoop en kosten

Iedereen kent grafiekjes over geld en marges, maar tijdens dit project zie je opeens de cijfers over je eigen afval. Die getallen over je eigen restaurant creëren echte bewustwording.” — Kloosterkeuken, deelnemer 2024

Nu wil de gemeente Haarlem nog meer impact maken – en breidt het traject uit. Dit jaar kunnen er weer 10 Haarlemse horecaondernemers, zorginstellingen en/of cateringbedrijven meedoen. Tijdens het inspiratie-event geeft Greendish uitleg over de opzet, verwachtingen en deelname aan het traject. Ben je een voedselaanbieder uit Heemstede, Bloemendaal of Zandvoort, dan gaan we graag met je in gesprek om te kijken wat mogelijk is.

Voorlopig programma:

9.30 – Inloop

9.45 – Opening & toelichting begeleidingstraject Greendish

10.05 – Ervaringen van eerdere deelnemers

10.25 – Toelichting vanuit de gemeente

10.35 - Gastspreker Kennemer Impact

10.45 – Proeverij van plantaardige hapjes & netwerkmoment

11.30 – Afsluiting + mogelijkheid tot aanmelden voor het traject

Meld je aan en laat je inspireren om aan de slag te gaan!

Organized by

FreeSep 10 · 9:30 AM GMT+2