WE, TOGETHER - BREATH

WE, TOGETHER - BREATH

Actions and Detail Panel

Free

Location

Space for Dance Art (Westbeat)

Rijnlandlaan 3

1062 MX Amsterdam

Netherlands

View map

Tussen 2 Juli en 6 Juli opent Space for Dance Art zijn deuren. In het kader van de wereldpremière van de locatievoorstelling We, the Breath.

About this event

Binnenkort staat ICK Dans Amsterdam op het internationale dansfestival Julidans met de première van de nieuwe creatie WE, the BREATH. Met deze locatievoorstelling in onze thuisbasis Space for Dance laten we de adem gelden. Je hebt ook de mogelijkheid om de Space for Dance Art zelf te ontdekken. Westbeat is namelijk een gebouw met vele lagen en hoekjes.

In anderhalf uur neem je een uniek kijkje in de prachtige ruimtes van ICK, vertellen we je in het kort het verhaal van ICK én beleef je een voorproefje van ICK’s nieuwste voorstelling WE, THE BREATH. Behalve in de ruimtes van ICK zullen ook de gemeenschappelijke ruimtes in het iconische gebouw Westbeat de adem tastbaar maken. De medewerkers van ICK wijzen je graag de weg.

Daarbij kan je zelf dansen en tegelijkertijd het resultaat zien op een videoscherm met de interactieve installatie Harmonic Dissonance. Choreograaf Emio Greco ontvangt je in onze theaterstudio waar de dansers van onze ensemble en de junior company (ICK-Next) aan het repeteren zijn voor WE, the BREATH die van 3 tot 6 juli te zien is in Space for Dance Art.

Het gratis dagprogramma van WE, TOGETHER start om15.00 met de Expositie van de Adem - met o.a. Harmonic Dissonance en Breathing Props, vervolgens zal de rondleiding van start gaan door Space for Art. Daarna:

  • Introductie in ICK
  • Kort fragment van WE, the BREATH
  • Installatie van Than van Nispen tot Pannerden - The Screen & The Sigh
  • Einde - koffie/thee e.d. achteraf

Optioneel: Double Skin/Double Mind workshop op woensdagochtend

In verband met de matineevoorstelling van WE, the BREATH om 13.00 op woensdag 6 juli, vangt het programma van WE, TOGETHER aan om 10.00. Hiervoor is de mogelijk om een Double Skin/Double Mind workshop te volgen van 9.00 - 10.00.

Share with friends

Save This Event

Event Saved