Wereldrecordraces 2023

Actions Panel

Wereldrecordraces 2023

Een 1-daagse wedstrijd over alle klassieke hardloopafstanden.

When and where

Date and time

Location

Atletiekvereniging 1934 (AV '34) 19 Sportpark Orderbos 7313 HN Apeldoorn Netherlands

Map and directions

How to get there

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • 13 hours
  • Mobile eTicket

De wereldrecordraces!

Voor de eerste keer organiseren we een 1-daagse wedstrijd waarbij alle klassieke hardloopafstanden worden gelopen. Dat betekent dus dat je vanaf 8:15 uur de volgende afstanden loopt: 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5km, 10km en de marathon! De ultieme battle tussen de korte en lange afstand lopers en tussen mannen en vrouwen.

Hoe gaat dat in zijn werk?

We starten redelijk vroeg en werken dan van kort naar lang. Het exacte programma sturen we kort van tevoren toe. We beginnen dus met de 100m en eindigen met de Marathon. Het schema zit zo elkaar dat we genoeg rusttijd tussen de afstanden hebben. Tevens zullen we zorgen dat er professionele masseurs aanwezig zijn om ons soepel te houden tussen de afstanden.

De kortere afstanden vinden alle plaats op de baan. Vanaf de 5km zoeken we veel bospaden om de eentonigheid van de baan te doorbreken. Alle finishes vinden wel weer plaats op de baan.

We wachten met z'n allen tot de laatste finisher binnen is en hopen dan de dag gezamenlijk af te sluiten met de mogelijkheid tot eten. Uiteraard hebben we dan ook een prijsuitreiking. We doen niet aan verschillen tussen mannen en vrouwen, omdat dat in dit wedstrijd formaat niet nodig is....

Hoe wordt de winnaar bepaald dan?

De uitslag gaat volgens een vrij eenvoudig principe: bij elke afstand wordt je tijd genoteerd. Deze tijd wordt vervolgens vergeleken met het dan geldende wereldrecord op de desbetreffende afstand. Zo wordt je 100m tijd vergeleken met de 9,58 van Usain Bolt als je een man bent of met de 10,49 van Florence Griffith. Uit die vergelijking komt een factor. Als je bijvoorbeeld 15 sec over de 100m doet heb je een factor van 1,57 (15/9,58). Dit doen we voor alle afstanden. Degene met gemiddeld de laagste factor wint. Je zal jezelf dus deze dag moeten meten met Usain Bolt en Elliot Kipchoge of met Florence Griffith en Brigid Kosgei.

Event image