WINE CHALLENGE AMSTERDAM - 28 JUNI 2022

WINE CHALLENGE AMSTERDAM - 28 JUNI 2022

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Date and time

Location

Amsterdam RAI

6 Europaboulevard

1078 RV Amsterdam

Netherlands

View map

The Wine and Food Association organiseert m.m.v. Pitch PR de wijnvakbeurs Wine Challenge Amsterdam op 28 juni voor elke wijnprofessional.

About this event

The Wine and Food Association organiseert m.m.v. Pitch PR de wijnvakbeurs Wine Challenge Amsterdam, waarbij de nadruk ligt op nieuwe oogstjaren en recente ontwikkelingen in de wijnwereld. We verwachten producenten vanuit de hele wereld en ook zullen diverse importeurs hun wijnportfolio presenteren. Dit evenement is een must voor elke wijnprofessional, zowel horeca als wijninkoper.

Schrijf nu in voor toegang tot deze vakbeurs op https://proefschrift.nl/wine-challenge-amsterdam/

Deelname aan masterclasses kan via de tickets op deze website, klik op de button Registreer links op deze website.

Wat kunt u op deze dag verder aan publiekstrekkers verwachten? Op het programma staat onder meer (onder voorbehoud):

 De finale van de Beste Fromager van het Jaar, waarbij Deborah van Breugel van De Bokkedoorns en Rianne Slotboom van De Librije om de titel strijden.

 De opvallendste rosés, champagnes en mousserende wijnen van de voorjaarseditie van het 34e Proefschrift Wijnconcours zijn te proeven. Daarbij wordt een presentatie gegeven van de beste inzendingen.

 Pitch PR presenteert een aantal zeer boeiende wijngebieden en hun producenten, zoals D.O. Jerez met 8 bodegas, Zuid-Afrika producenten m.m.v. WoSA, Canarische eilanden en meer.

 De D.O. Ribera del Duero bestaat dit jaar 40 jaar, alle reden voor een feestelijk podiumprogramma.

 10-15 topproducenten uit Italië zijn aanwezig met hun wijnen en geven masterclasses. Verdere details worden binnenkort bekendgemaakt.

 Na het grote succes van vorig jaar zal de competitie Aquavinum 2022 ook op deze dag plaatsvinden. In 3 wijn-spijssessies worden de kanshebbers van de beste mossel-, oester- en kreeftwijn geproefd, waarna de drie winnende wijnen bekend worden gemaakt.

Masters of Jerez: Nieuwe Haring / Sherry Test 2022, de jaarlijkse test om te bepalen welke manzanilla of fino dit jaar het beste bij de Nieuwe Haring past.

Masterclasses:

11.00 uur Sherry wijnen – een herontdekking van de stijlen en de smaken door Sherry educator Karel de Graaf

12.00 uur Canary wines – Leer over de druivenrassen en wijnen van de verschillende Canarische eilanden en proef mee met Master of Wine Cees van Casteren

14.00 uur Wines of South Africa – CAPEWINE 2022 staat in het teken van duurzaamheid en tijdens deze masterclass pakken we dit thema graag op.

15.00 uur Ribera del Duero – speciaal voor eigenaren en medewerkers van wijnwinkels heeft Master of Wine Cees van Casteren een mooi proef programma gemaakt

16.00 uur Te Mata Estate New Zealand – Toby Buck van deze oudste commerciële wijngaard van New Zealand vertelt over Hawke’s Bay en laat de hooggewaardeerde wijnen proeven

16.30 uur Sherry Bodegas – De aanwezig bodegas presenteren graag hun speciale wijnen en bijzondere jaartallen

16.30 uur Ribera del Duero 40 jaar - kom kijken en mee proeven tijdens de battle tussen een team van journalisten en een team van sommeliers. Wie weet het meeste over het gebied? Doe mee met de interactieve quiz

Programma is onder voorbehoud, we verwachten in de komende weken nog meer producenten en masterclasses bekend te kunnen maken.

Meld je snel aan. Deze uitnodiging is alleen voor professionals in de wijnwereld en horeca.

WINE CHALLENGE AMSTERDAM - 28 JUNI 2022 image