Workshop Java voor Testers (gevorderden)

Workshop Java voor Testers (gevorderden)

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Event Information

Share this event

Date and time

Refund policy

Refund policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Praktische 5-daagse avondworkshop voor gevorderde testprofessionals die willen leren om Java code te begrijpen, te reviewen en te schrijven.

About this event

Over deze workshop

Zit je als tester ook wel eens naar een stukje Java code te kijken met het idee: "dat kan ik ook". Nou dan! Wat dacht je ervan om het woord eens bij de daad te voegen en het uit te proberen? Vorig jaar hebben we een cursus "Java voor testers" gegeven, en die begon helemaal onderaan met de uitleg van wat een ".java" file is. Dit jaar willen we het niveau ietsje hoger leggen met de "Workshop Java voor testers".

We gaan er in de workshop vanuit dat je eigenlijk al wel een beetje Java code kunt schrijven. Dus dit keer beginnen we meteen met een kleine applicatie te bouwen. We hebben wel een idee welke, maar als er een goed voorstel is, pakken we dat op. Dus een domein model maken, persistency in een database, user interface en hopelijk hebben we ook nog tijd om een poging te doen een simpele web applicatie te maken. Het gaat tijdens de lessen vooral om de discussie over de problematieken en de keuzes die gemaakt worden. Als huiswerk zul je dan het af moeten maken voor de volgende les. Vandaar dat we 1 les per 2 weken gaan doen, zodat daar voldoende tijd voor is.

We verwachten dat:

  • Je kunt omgaan met je operating system en DOS / shell commando's uitvoeren.
  • Je hebt JDK 17 geïnstalleerd.
  • Je kunt een IDE bedienen en gebruiken.
  • Je snapt wat classes en objecten zijn.

Meer dan een cursus is dit een praktijkgerichte workshop. Je wordt begeleid om een stukje software ontwikkelen, met veel ruimte voor vragen en discussie.

Workshop Java voor Testers (gevorderden) image

Jouw cursusleider: Tom Eugelink

In 1984 het eerste computertoetsenbord aangeraakt op de middelbare school in de Achterhoek; een NewBrain met daarop BASIC. Die ervaring maakte beslissingen in de rest het studerend leven makkelijker. Na de bewuste keuze voor HIO i.p.v. universiteit, omdat software praktisch moest zijn, sinds 1994 actief in projecten door heel Nederland en Duitsland. Inmiddels waren de Commodore vic-20, 64, Amiga en diverse PC's gepasseerd, en lag de focus op Unix en grotere administratieve systemen, zoals die bij verzekeraars en banken in gebruik zijn. In het begin was dat in C of Informix4GL, maar de laatste 20 jaar wordt alles hoofdzakelijk in Java gedaan. De continue zucht naar vernieuwing zorgt ervoor dat lang op dezelfde plek zitten niet echt een optie is. Sinds 2005 zelfstandig rent-a-nerd, actief in diverse open source projecten, met zo nu en dan een uitstapje achter de lessenaar. Omdat het zo leuk is om over je passie te kunnen vertellen.

Data en Locatie

Deze workshop bestaat uit 5 dagdelen die in de avond worden georganiseerd. De locatie is centraal in Nederland en zal binnenkort worden gecommuniceerd. Er zal zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de afstand tot de woonplaats van iedere deelnemer.

Data:

  • woensdag 18 mei 2022
  • woensdag 1 juni 2022
  • woensdag 15 juni 2022
  • woensdag 29 juni 2022
  • woensdag 13 juli 2022

De avond start om 18.30 uur waarbij voor een avondhap wordt gezorgd.

Benodigdheden en Voorwaarden

Je dient een eigen laptop mee te nemen. Om volledig profijt te hebben van deze cursus, is het van belang om alle 5 de delen te volgen. Indien je op één of meer data verhinderd bent, kan dit niet worden ingehaald. Evenmin kan aanspraak worden gemaakt op restitutie.

Share with friends

Date and time

Refund policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved