Wormenhotel feest op Nationale Compostdag

Actions Panel

Wormenhotel feest op Nationale Compostdag

25 maart viert Wormenhotel de Nationale Compostdag. Neem je compost mee en ontvang korting op je ticket!

By Wormenhotel

When and where

Date and time

Saturday, March 25 · 12 - 3pm CET

Location

Keilestraat 9 9 Keilestraat 3029 BP Rotterdam Netherlands

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • 3 hours
  • Mobile eTicket

Op 25 maart is het Nationale Compostdag en dat viert het Wormenhotel met een feestje bij Voedseltuin Rotterdam. Aan iedereen die wil komen wordt gevraagd om compost mee te nemen. Naast dat je kilo’s compost korting geven op je toegangskaartje (5kg is €5), helpt iedereen zo direct mee aan een rijke vruchtbare aarde waar de volgende generatie fruit en groente mee geteeld gaat worden. De compost komt bijvoorbeeld van een Wormenhotel uit jouw straat. Heb je geen compost en nog geen Wormenhotel? Niet getreurd, dit feestje is uitermate geschikt om eens kennis te maken met het composteren fenomeen.

Wormenhotel viert graag met alle burgers (jong en oud) dat we samen met de buurt werken aan een rijke aarde. Kom naar het Wormenhotel feestje op 25 maart bij de Voedseltuin Rotterdam! Hier leer je composteren, alle ins en out van een Wormenhotel en genieten we van muziek en eten en drinken. Er staat een feestelijk programma klaar. Van 12.00-15.00 (inloop vanaf 11.30).

Neem jij zelf 5 kilo zelfgemaakte compost mee als donatie aan de Voedseltuin? Kies Compost Ticket bij afrekenen (1 per huishouden) en voer de code IkGeef5KCompost in bij het afrekenen. 5kg compost geeft €5,- korting.

Workshops(van 13:30 tot 14:30):

1. Lezing bodemleven: In één eetlepel aarde zit meer leven dan alle mensen op deze aarde bij elkaar opgeteld! Ontdek het bodemleven samen met internationaal bodemexpert Tanja Dekker en je zult nooit meer hetzelfde kijken naar onze bodem.

2. Van bierkrat naar wormenhotel: Van bierkratjes een wormenhotel maken? Dat klinkt als een studentenoplossing, maar wel eentje die echt werkt! Ga samen met wormenhotel ontwerper Arie aan de slag en tover Bavaria of Hertog-Jan kratjes om tot prachtige wormenhotels**. Er zijn extra kosten verbonden aan deze workshop ivm materiaal.

3. Rondleiding: Hoe worden echte Rotterdamse biologische groente verbouwd? Tijdens deze rondleiding door de Voedseltuin zal Tom de tuinbutler je hier alles over vertellen.

De inloop is vanaf 11:30 en om 12:00 staat er een lekkere vegan lunch klaar.

*Gratis parkeren op locatie is mogelijk

**We hebben maar beperkt plek in deze workshop. Wil je meedoen? Dan vragen wij je zelf 2 bierkratjes mee te nemen. De rest van de materialen regelen wij (daarom is de ticketprijs voor deze workshop hoger).

About the organizer

Organized by
Wormenhotel

€2.50 – €15