'Zet je bedrijf in beweging' - Webinar 14/12 om 12u

Event Information

Share this event

Date and Time

Event description

Description

‘ZET JE BEDRIJF IN BEWEGING' - Webinar 14/12 tussen 12 en 13 uur


Ben jij een bedrijfsleider, HR-verantwoordelijke of preventieadviseur? Of ben je bezig met welzijn en gezondheid op het werk? En zit je, net als 50% van de Vlamingen, meer dan 8 uur per dag stil? Dan is het dringend tijd om jouw bedrijf in beweging te zetten!


Verbetering psychische gezondheid

Bewegen verbetert niet alleen onze fysieke, maar ook onze psychische gezondheid. Een positieve bedrijfsdynamiek, meer betrokkenheid én gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren zijn maar enkele meetbare, positieve effecten. Elke euro die je in een goed beweeg- en gezondheidsbeleid steekt, verdient zich bovendien tot 20 keer terug.


Webinar tijdens lunchpauze

Previdis – het platform voor inspiratie rond welzijn, gezondheid en veiligheid op het werk – organiseert daarom op donderdag 14 december van 12 tot 13 uur een gratis webinar. Zo hoef je tijdens een drukke werkweek maar een uurtje tijd vrij te maken om te ontdekken hoe je zo’n beleid praktisch aanpakt, invoert en opvolgt. Welke concrete acties mogelijk zijn én hoe je medewerkers hiervoor motiveert.


Sprekers met veel praktijkervaring

Geen theoretische verhalen maar 3 ervaren sprekers delen - vanuit de praktijk - op 14 december op de middag hun expertise, ervaring en tips:

  • Barbara Torfs (ex-topvrouw van Schoenen Torfs, nu Springbok Coaching en auteur van het boek ‘Beweging werkt’): in 10 eenvoudige regels leert ze jou meer over de zin en de onzin van bewegen.

  • Gunther Groenwals en Roseline D’hooge (resp. preventieadviseur en verantwoordelijke gezondheid Bond Moyson Oost-Vlaanderen): zij vertellen jou meer over hun ervaringen en de resultaten van bewegingsweken.


PROGRAMMA

  • 12u00: Korte intro
  • 12u05: Gesprek met Barbara Torfs, ex-topvrouw van Schoenen Torfs en nu Springbok Coaching
  • 12u25: Gesprek met Gunther Groenwals en Roseline D’hooge van Bond Moyson Oost-Vlaanderen
  • 12u45: Vragen & antwoorden met de sprekers
  • 12u55: Slotwoord
  • 13u00: Einde


OVER DE SPREKERS

Barbara Torfs, auteur ‘Beweging werkt’

‘Een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezond bedrijf’, dat is de lijfspreuk van Barbara Torfs. 21 jaar lang was Barbara marketing- en communicatiedirecteur bij Schoenen Torfs, het familiebedrijf geleid door haar neef Wouter Torfs. Begin dit jaar koos ze echter voluit voor één van haar passies: bedrijven helpen op vlak van gezondheidsmanagement. Die uitdaging vond ze bij Springbok Coaching waar ze bedrijven bijstaat die hier actief op inzetten. Zopas verscheen haar boek ‘Beweging Werkt’ bij uitgeverij Pelckmans Pro.Gunther Groenwals en Roseline D’hooge van Bond Moyson Oost-Vlaanderen

Bond Moyson Oost-Vlaanderen, de socialistische mutualiteit, ontving in 2016 de Previdis Award. Deze prijs is een erkenning voor organisaties die inspirerende projecten initiëren rond welzijn en gezondheid op het werk. Pendelfietsen, staand vergaderen, dynamische bureaustoelen en ook een bewegings-veertiendaagse zijn maar enkele voorbeelden die zij recent uitrolden. Preventieadviseur Gunther Groenwals en verantwoordelijke gezondheid Roseline D’hooge delen hun expertise over de verschillende gerealiseerde acties, de resultaten ervan en hun plannen voor 2018.


Date and Time

Save This Event

Event Saved