Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Centre of Expertise Healthy Ageing, Health Hub Roden en dHealth Lab

Veranderingen in de zorg vragen om nieuwe professionals. We worden met z'n allen steeds ouder en dat vraagt om nieuwe, slimme oplossingen om de kwaliteit van het leven te vergroten. 

Het primaire proces van het Centre of Expertise Healthy Ageing Hanzehogeschool Groningen is kennisverwerving. Dit gebeurt via onderzoek door kenniscreatie, via onderwijs door kennisdisseminatie en co-creatie. Het CoE Healthy Ageing draagt bij aan innovaties op het thema Gezondheid & Technologie via onder meer de ondersteuning van lopende en nieuw te starten innovatiewerkplaatsen en van de Health Hub Roden. 

Health Hub Roden staat midden in de wereld van medische technologie en healthy ageing. Samen met ondernemers, kennisinstellingen en de overheid werkt Health Hub Roden aan hetzelfde doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij innovatie. 

Het dHealth Lab maakt het mogelijk voor ondernemers om hun nieuwe digitale product in het begin van de ontwikkeling in het skillslab te testen. dhealth lab brengt samen met de ondernemer en zorginstelling het zorgproces in kaart. Door dit proces in een veilige en realistische omgeving te simuleren wordt helder waar de innovatie een oplossing voor biedt en hoe deze in het zorgproces kan worden gebruikt. Fouten worden al tijdens de simulatie uit het product gehaald. Dit vergroot de kans op een succesvolle implementatie in de praktijk en bespaart de onderneming dure ontwikkelkosten. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen