Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

De Groene Kolenboer Coöperatie UA

De Groene Kolenboer is ontstaan met een knipoog naar het verleden. De coöperatie staat garant voor het duurzaam verzamelen en verwerken van landschapshout, zoals in een pelletfabriek. We verkopen houtpellets onder de merknaam Landschapskorrels® en stimuleren het gebruik van pelletkachels en biomassaketels. Dat doen we door particulieren en bedrijven te helpen bij de technologiekeuze, financiering, plaatsing en beheer.

Nu en in de toekomst komt landschapshout vrij waar nog geen duurzame bestemming voor is. De Groene Kolenboer zorgt ervoor dat het landschapshout weer lokaal en duurzaam wordt ingezet. Simpel gezegd draag je door het stoken met een pelletkachel straks op duurzame wijze bij aan de instandhouding en verbetering van het landschap. Maar liefst 50% van onze winst willen we investeren in landschapsverbetering.

Bovendien kan een goede pelletkachel wel 90% minder fijnstof uitstoten dan bijvoorbeeld een open haard. Dat betekent minder overlast en beter voor milieu en gezondheid. Verder organiseren we ieder jaar events voor particulieren, bedrijven en overheden. Daarmee bieden we informatie over landschapsverbetering, energiebesparing en het stoken met pelletkachels of biomassaketels. Tijdens de events krijgen bezoekers o.a. de mogelijkheid tot gezamenlijke inkoop van houtpellets en pelletkachels.

Tot slot vinden we het belangrijk een duurzame community te organiseren rondom onze activiteiten. Dat doen we door het geven van workshops en demonstraties, maar de fun-factor is ook belangrijk, dus vullen we dat aan met activiteiten zoals boogschieten, masterclasses (o.a. voor whisky- en bierliefhebbers) en actieve bijdragen aan het landschap (denk bijvoorbeeld aan onderhoud van houtwallen). En natuurlijk volop gelegenheden tot netwerken. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen