Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Driving Dutch Design

In katalysator programma Driving Dutch Design (DDD) helpen ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation (DDF) gedreven ontwerpers de volgende stap te maken in hun creatief ondernemerschap.

Meer info:

Ontwerpers zijn eigenzinnige mensen en werken vanuit passie. Een groot idee. En om dat  idee uit te kunnen voeren, worden ze ondernemer. Ondernemerschap zit echter vaak niet in het bloed van de ontwerper; bedrijven worden opgericht ten behoeve van het ontwerp en zelden ten gunste van de ontwerper. Via DDD maken ABN AMRO, BNO en DDF van deze ontwerpers ook ondernemers.

Aan het einde van elk jaar selecteren Marsha Simon (BNO) en Katja Lucas (DDF) twintig studio’s voor een intensief professionaliseringstraject. Tien maanden lang volgen de geselecteerde ontwerpers gezamenlijke masterclasses op het gebied van profilering, financiering, bedrijfsvoering, presentatie en communicatie. Daarnaast ontwikkelen zij zich persoonlijk met een ABN AMRO coach.

In april wordt ‘Bureau DDD’ door de Drivers opgericht. In dit tijdelijke bedrijf werken zij toe naar DDW waar ze hun bedrijven presenteren. Dit doen zij in een gezamenlijke expositie, tijdens het ‘Drivers Pitch Event’ en in een publicatie.

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen