Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Kultuurfabriek Kooi-aap

Kultuurfabriek Kooiaap organiseert op een fraaie locatie op het Friese platteland regelmatig concerten van aan country en folk gerelateerde artiesten. Daarnaast zijn we een online magazine waarop je interviews kunt vinden met bekende en vaak legendarische artiesten die iets hebben met folk en countrymuziek. Ook brengen we nieuwtjes uit het wereldje van singer-songwriters en gaan we cd-recensies publiceren. Houd in ieder geval altijd onze agenda in de gaten.

 

Kultuurfabriek Kooi-aap is een concept van fotograaf Henk Bleeker, popjournalist Harry de Jong en grafisch ontwerper Will Vandersloot.

 

In dit nieuwe cultuurcomplex bevinden zich een foto/film studio, een galerie en een poppodium.

 

De bedoeling is om hier met enige regelmaat een bijzonder concert te organiseren.

 

De voormalige fabriekshallen waar ooit de wereldberoemde Kooi-aap meeneem-heftrucks werden vervaardigd, zijn  omgebouwd tot een sfeervolle ruimte, die met z’n podium en galerie een uitstekende ontmoetingsplaats is voor muzikale en andere creatieve activiteiten.

 

‘Ik ben zelf een groot liefhebber van Americana en country muziek,’ aldus Bleeker. Hij heeft in de loop der jaren veel artiesten voor zijn camera gehad en ziet het als een nieuwe uitdaging ze naar Oude Leije te halen.

 

‘De Kultuurfabriek Kooi-aap biedt een mogelijkheid voor reizende artiesten hier even langs te laten komen,’ legt hij uit. ‘Er zijn veel singer-songwriters en bands onderweg, die op wachtdagen graag nog hun agenda gevuld zien.

 

We hebben veel connecties in het muziekwereldje. Dat biedt genoeg perspectief voor de toekomst.’

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen