Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Munich Records

Na vijf jaar lang een sluimerend bestaan te hebben geleid, krijgt Munich Records, één van de oudste platenlabels van Nederland, een tweede leven. De eerste release op het vernieuwde Munich Records is het nieuwe soloalbum van Ernst Jansz (Doe Maar, CCC Inc.) in oktober.

Opgericht in 1948 als Munnickendam en in 1972 omgedoopt tot Munich Records kent het label een rijke geschiedenis met artiesten als Rory Block, Gert Vlok Nel en Barrelhouse. Daarnaast vertegenwoordigde Munich Records jarenlang aansprekende internationale labels zoals Ace Records, Soul Jazz en World Circuit, het label waarop het wereldberoemde album van Buena Vista Social Club is uitgekomen, waarvan er in Nederland meer dan een half miljoen exemplaren zijn verkocht.

Munich Records kijkt nadrukkelijk naar de toekomst, maar zal haar afkomst ook zeker niet verloochenen. Wereldmuziek, Americana, Jazz en Blues zullen goed vertegenwoordigd blijven, maar er zal, in de goede Munich Records traditie, ook gezocht worden naar uitdagende en interessante muzikale verbredingen om zo een fundament te leggen waarop jonge bands en artiesten verder kunnen bouwen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen