Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Patrice van Bergen

In een snel veranderende wereld is het van belang om als ondernemer alert te zijn op de commerciële kansen die zich voordoen. Als MKB’er word je echter al snel opgeslokt door dagelijkse beslommeringen waardoor je aandacht verslapt voor waar het echt om gaat: ondernemen! Voor Patrice is er niets mooier dan ondernemers intensief te begeleiden en coachen om ze daarmee sneller voor zowel de korte als lange termijn succesvoller te laten worden.

Ondernemen is topsport en dat elke dag weer. Het vereist doorzettingsvermogen, resultaatgerichtheid maar bovenal veranderingsbereidheid. Zien wat er om je heen gebeurt en daarop alert inspelen. Je onderneming en je team zo positioneren dat je een toegevoegde waarde hebt, (potentiële) klanten graag naar je toekomen en je bovenal met veel plezier succesvol bent. Daar wil en kan Patrice graag zijn steentje aan bijdragen.

Na een studie bedrijfskunde is hij uitermate succesvol geweest in het bedrijfsleven. Telkenmale heeft hij posities aanvaard waar een grote klus geklaard moest worden. Of het nu een nieuwe onderneming betrof die opgestart moest worden of een bestaande onderneming welke klaar moest worden gestoomd voor de volgende levensfase: Patrice draaide er zijn hand niet voor om. Hij weet ondernemingen naar een volgend niveau te brengen, met oog voor het verleden, heden en toekomst.

Zijn ervaring strekt zich daarbij uit over verschillende branches, zoals horeca, productie, detailhandel en groothandel. Tevens is hij werkzaam geweest in alle functionele gebieden binnen een onderneming. Of het nu inkoop, verkoop, automatisering, logistiek, financiële administratie, marketing of eindverantwoordelijkheid als algemeen directeur betreft: de kennis en ervaring is aanwezig.

In de 10 jaar voordat hij business coach werd heeft hij als operationeel directeur intensief ondernemers begeleid bij een franchiseorganisatie in dierbenodigdheden. Die praktijkervaring is voor hem zeer waardevol in zijn rol als business coach. Hij weet een ondernemer de ogen te openen door een spiegel voor te houden over de onderneming, de afzetmarkt en de concurrentie. Daarmee is de ondernemer in staat om kansen te signaleren. Maar bovenal weet Patrice een ondernemer gestructureerd te coachen in het omzetten van deze kansen in een succesvolle onderneming, waarbij die ondernemer meer grip op zijn onderneming heeft en slagvaardig de toekomst tegemoet kan zien. Zoals Patrice graag zegt: Waar een wil is, is een weg…. naar resultaat!

Patrice steekt veel energie in zijn coaching maar haalt er door de voldoening die dit oplevert zeker weer net zo veel energie uit. Energie die hij graag gebruikt om actief te zijn in de gemeenschap. Organisator van motortoertochten of van de sportdag van de lokale basisschool, vaste begeleider van het schoolverlaterskamp, verkeersregelaar of gewoon een hand hulp: hij staat er klaar voor. Hij is een echte Bourgondische levensgenieter, die graag zijn vrije tijd doorbrengt met zijn gezin en de poolhonden (Siberische Husky’s).

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen