Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Stemgarage

Ik laat iedereen die geregeld voor groepen spreekt ervaren, dat ze dat gemakkelijker en duidelijker kunnen doen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen hun balans en energie terugvinden wanneer dat lukt.

Tijdens mijn studie aan de universiteit kon ik me verstoppen achter het geschreven woord. Maar toen ik daarna de logopedie-opleiding ging doen, werd van mij verwacht dat ik ook mijn eigen stem ging ontwikkelen.

Ik kwam daarin veel blokkades tegen. Bijvoorbeeld bij het geven van presentaties. Dat deed ik altijd met groot plezier. Als ik goed in het onderwerp zat kon ik het prima overbrengen en was mijn stem helder. In het directe contact met anderen was mijn stem vaak veel doffer. Dat weerspiegelde een terughouden, de angst om naar buiten te komen, om echt te zeggen wat ik te vertellen heb.

In mijn werk als logopedist zag ik daarna veel mensen worstelen met hetzelfde probleem. Hoe uit je je op een manier die duidelijk is en ook prettig voelt voor jezelf en je lichaam? En hoe integreer je dat in je leven, waardoor je het blijvend gaat toepassen?

Ik heb daarvoor een integrale visie op stem ontwikkeld. Kennis en inzichten op het gebied van stemontwikkeling heb ik gebundeld met inzichten uit verschillende tradities van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en praktische spiritualiteit.

Op die manier heb ik veel mensen geholpen een krachtiger stem te laten horen met minder inspanning. Zelfs mensen die door een lichamelijke beperking, zoals een dwarslaesie, geen gebruik konden maken van veel technieken die voor anderen wel mogelijk zijn.

Door helderder communicatie ontstaat beter contact tussen mensen. Dat maakt de wereld mooier. Ik draag daar graag aan bij.

Anneriet Nubé

 

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen