Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Stichting Reünisten van het Tamboerkorps/de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht

Oprichting: onze stichting is opgericht op 29 juli 2016.

Doelstelling: het op regelmatige basis bijeenbrengen van voormalige leden van het Tamboerkorps/de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

Aktiviteiten: het organiseren van reünies, het onderhouden van een Facebook-pagina op https://www.facebook.com/TBKDRUMFKLUKAPEL/

Erkenning: onze stichting is erkend door de Commandant van de Luchtstrijdkrachten (C-LSK) en ingeschreven in her Reünieregister van het Veteraneninstituut.

Over het TBK/de Drumfanfare: 

De ontstaansgeschiedenis van het Tamboerkorps (TBK) van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht begint in 1946 bij hoornist Theunis de Vries. Mede door steun van zijn commandant heeft hij een tamboerkorps geformeerd. In 1951 bestaat het tamboerkorps uit 24 dienstplichtigen en wordt het toegevoegd aan de nieuwe Luchtmachtkapel.

Tot de afschaffing van de dienstplicht bestond het tamboerkorps uit dienstplichtige soldaten die “voor hun nummer” bij de luchtmacht opkwamen. Na korporaal Theunis de Vries, sergeant-majoor Eijkhout en adjudant Ruud Böhmer stond het Tamboerkorps (later: Drumfanfare) onder leiding van sergeant-majoor Maarten Pijnenborg.

Na de afschaffing van de dienstplicht is het tamboerkorps verder gegaan als drumfanfare waar de leden een contract voor bepaalde tijd met de Luchtmacht afsloten.

In 2011 is als gevolg van ingrijpende bezuinigingen bij Defensie de Drumfanfare helaas opgeheven.

Op 29 juli 2016 hebben Joop Derks, Albert Rottier en Fred de Jong opgericht: de Stichting Reünisten van het Tamboerkorps/de Drumfanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht (kortweg:
Stichting Reünisten TBK/DF KLu-kapel).

 

 

 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen