Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Turks restaurant L'anatra

In 1994 openden wij ons restaurant in het centrum van Breda. Wij hebben de naam L'anatra gekozen om een heel bijzondere en persoonlijke reden. De naam "L'anatra" klinkt niet alleen mooi, er zit ook een speciale betekenis aan voor ons. 

Wij komen uit een gedeelte van Turkije waar veel eenden leven. Onze grootvader ging dan ook vaak op eendenjacht. Al vind hij eigenlijk nooit wat. In één van de vele theehuizen kon hij dan zijn sterke verhalen vertellen en uitleggen waarom er geen eend op het menu stond. De andere in het theehuis moesten altijdlanchen omzijn mislukte pogingen. Op een goeie dag was hij het plagen zo beu, hij ging echt een eend vangen. Vol trots toonde hij daarna hde eend aan de aanwezigen in het theehuis. 

L'anatra, L'anatra riepen ze naar hemen vanaf dat moment had hij debijnaam 'L 'anatra'; eend. Dit is ook de reden dat u een eend ziet in ons logo. Na al die jaren is de anekdote nogsteends leuk in deTurkse gemeenschap en onze bijnaam is ook nog steeds L'anatra.  Het is zelfs zo erg dat ze ons in Tukrijke alleen maar met die bijnaam kennen: wij zijn Nederlanders, de Eend. 

In ons authentieke eethuis waant u zich in Turkije. De sfeer en ambiance ademt Turkse geschiedenis, de muziek maakt het geheel compleet. Laat u verrassen door klassieke gerechten, met veel liefde bereid door onze keukenstaf. Onze gastheren maken dat het u aan niets ontbreekt tijdens uw reis door de Turkse keuken. 

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen