Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Inzicht in royalty's bij Eventbrite

Royalty's zijn toeslagen op tickets die bezoekers in rekening kunnen worden gesteld om de overheadkosten voor je evenement te verrekenen. Ze zijn van toepassing op alle evenementen die je in je evenementrapporten kunt bekijken.

In dit artikel

  • Belangrijk om te weten
  • Hoe worden royalty's geïnd
  • Waarop royalty's van toepassing zijn
  • Afzonderlijke royalty's instellen
  • Weergave van royalty's in rapporten
  • Communiceren over royalty's met je bezoekers
  • Controleer het in rekening gebrachte bedrag van de royalty's
  • Ga een overeenkomst aan met Eventbrite

Belangrijk om te weten

  • Royalty's zijn alleen beschikbaar voor gecontracteerde klanten bij wie royalty's in hun contract is opgenomen.

  • Royalty's worden alleen geïnd bij online aankopen

  • Eventbrite ondersteunt geen aangepaste namen voor royalty's.

Hoe worden royalty's geïnd

Royalty's worden geïnd bij betaalde tickets voor evenementen waarvoor Eventbrite-betalingsverwerking wordt gebruikt. Wanneer bezoekers afrekenen, zijn de royalty en de servicekosten van Eventbrite opgenomen in de rekening en wordt de royalty met de uitbetaling naar jou gestuurd.

Waarop royalty's van toepassing zijn

Royalty's zijn van toepassing op alle betaalde evenementen en tickets in je Eventbrite-account. Tijdens het afrekenen worden ze vermeld als servicekosten voor je bezoekers.

Afzonderlijke royalty's instellen

Klanten die een overeenkomst met Eventbrite sluiten, kunnen royalty's opnemen die op al hun betaalde evenementen van toepassing zijn. Eventbrite kan geen afzonderlijke royaltybedragen toepassen wanneer een bezoeker betaalt, maar er kunnen gestaffelde royalty's worden opgenomen in je contract. Gestaffelde royalty's geven je de mogelijkheid om verschillende royaltybedragen in rekening te brengen, afhankelijk van de ticketprijs.

Weergave van royalty's in rapporten

Royalty's worden vermeld in je Verkoopoverzicht en het rapport Verkoop per tickettype. Klik op 'Excel' of 'CSV' om je gegevens te exporteren naar een spreadsheet.

Communiceren over royalty's met je bezoekers

  1. Licht de royalty's toe in de beschrijving van je evenement: geef je bezoekers een specificatie van waar de toeslagen voor zijn.

  2. Pas uw orderbevestiging aan: neem een bericht op in je orderbevestiging om uit te leggen waar de royalty's voor zijn.

  3. Maak meerdere tickettypen aan: maak verschillende tickettypen aan, waarbij de bedragen van je royalty's zijn opgenomen in de ticketprijs. Als een deel van je royalty bijvoorbeeld gebruikt is om mail-at-home-orders te ondersteunen, kun je een mail-at-home-tickettype aanmaken waarbij de kosten in de ticketprijs zijn opgenomen.

Controleer het in rekening gebrachte bedrag van de royalty's

De bedragen van je royalty's kun je opzoeken in je geschreven overeenkomst met Eventbrite.

Ga een overeenkomst aan met Eventbrite

Raadpleeg de Bronnen van de organisator van Eventbrite voor meer informatie.

Heb je nog vragen?