MailChimp aan je Eventbrite-account toevoegen

Vergroot je flexibiliteit bij het opzetten van e-mailcampagnes met de Mailchimp-integratie. Importeer je koperslijsten in Mailchimp voor meer ontwerp- en rapportageopties. Ga naar de productpagina van de Mailchimp-app en klik op 'Get app' om aan de slag te gaan.

In dit artikel

• 1. Doorloop deze lijst voordat je begint.
  • 2. Voeg de Mailchimp-app aan je Eventbrite-account toe.
  • 3. Ga naar de Mailchimp-app in je evenement.
  • 4. Kies welke gegevens je wilt synchroniseren en selecteer 'Volgende'.
  • 5. Voeg authenticatie toe.
  • 6. Selecteer je Mailchimp-lijst en voltooi de bewerking.
  • 7. Wijzig je synchronisatie-instellingen.
  • 8. Gebruik Mailchimp om je gegevens te bekijken en e-mails te maken.
  • 9. Optioneel: verwijder de Mailchimp-app.

1. Doorloop deze lijst voordat je begint.

☑️ Mailchimp synchroniseert alleen bezoekers die toestemming hebben gegeven voor marketing tijdens het afrekenen. Bekijk de abonneelijst 'Kopers' om te zien welke bezoekers zich hebben aangemeld voor je marketing.

☑️ Alleen beheerders en houders van een hoofdaccount kunnen de Mailchimp-app gebruiken.

☑️ Mailchimp is alleen beschikbaar in het Engels.

☑️ Zorg ervoor dat je een bestaand Mailchimp-account hebt en ten minste één lijst.

2. Voeg de Mailchimp-app aan je Eventbrite-account toe.

Ga naar de Eventbrite App-pagina voor Mailchimp. Klik vervolgens op Download de app en geef Mailchimp toegang tot je account.

OPMERKING:Als je de Mailchimp-app al gebruikt, zie je de optie Openen in plaats van Download de app.

3. Ga naar de Mailchimp-app in je evenement.

Wanneer je Mailchimp voor de eerste keer toevoegt, leidt ons systeem je om naar de Mailchimp-app in een van je evenementen.

Ga naar de pagina Mijn evenementen beheren en selecteer een evenement om de app na installatie te openen. Ga vervolgens naar Mailchimp onder Apps.

4. Kies welke gegevens je wilt synchroniseren en selecteer 'Volgende'.

Kies welke gegevens je wilt synchroniseren:

• Alle evenementen synchroniseren — Dit omvat alle momenteel gemaakte evenementen. Als dit vakje niet is geselecteerd, kun je specifieke evenementen kiezen.

• Alle toekomstige evenementen synchroniseren — Dit betekent dat alleen nieuw gemaakte evenementen automatisch naar Mailchimp worden gesynchroniseerd.

• Info over kopers van geselecteerde evenementen synchroniseren — Synchroniseer alle personen die al tickets hebben gekocht. Dit kan personen omvatten die zich niet voor e-mailcommunicatie hebben aangemeld.

De Mailchimp-synchronisatie synchroniseert automatisch informatie over nieuwe kopers voor je gekozen evenementen. Alleen kopers die zich aanmelden voor je marketing worden naar Mailchimp gesynchroniseerd.

5. Voeg authenticatie toe.

Selecteer Connect to Mailchimp (Verbinden met Mailchimp) en kies een bijnaam voor dit Mailchimp-account. Klik vervolgens op Add (Toevoegen). Er wordt nu een venster geopend waarin je kunt inloggen met je Mailchimp-account.

6. Selecteer je Mailchimp-lijst en voltooi de bewerking.

Kies een van de lijsten in je Mailchimp-account. Klik op Finish (Voltooien) om de synchronisatie te voltooien.

7. Wijzig je synchronisatie-instellingen.

Nadat je jouw Mailchimp-synchronisatie hebt ingesteld, kun je wijzigingen aanbrengen door Bewerken te selecteren. Vervolgens kun je de gegevens die je naar Mailchimp synchroniseert wijzigen.

Informatie die al naar Mailchimp is verzonden, wordt hierdoor niet verwijderd.

8. Gebruik Mailchimp om je gegevens te bekijken en e-mails te maken.

Het kan 5 tot 10 minuten duren voordat contacten in Mailchimp worden weergegeven. Je kunt contacten uit Eventbrite weergeven door deze stappen te volgen.

Nadat je hebt bevestigd dat de synchronisatie is geslaagd, kun je naar het ondersteuningscentrum van Mailchimp gaan voor meer informatie. Hier vind je informatie over het volgende:

Raadpleeg de documentatie van de Mailchimp-app om te zien hoe Eventbrite je gegevens aan Mailchimp toewijst. Voor meer informatie over het delen van je gegevens met een Eventbrite-partner, raadpleeg je het Eventbrite-addendum over gegevensverwerking.

9. Optioneel: verwijder de Mailchimp-app.

Als je niet meer wilt dat je bezoekers naar Mailchimp worden gesynchroniseerd, volg je deze stappen om dit te verwijderen.

Verwijder de app alleen als je Mailchimp niet langer met Eventbrite wilt gebruiken. Wanneer je de app verwijdert, kan dit synchronisatieproblemen veroorzaken (zelfs als je de app weer toevoegt).