Een verkoopoverzicht bekijken en exporteren

Bekijk je verkoopoverzicht voor een overzicht van je ticketverkoop, tickettoeslagen en belastingen voor je evenement. Kies filters en kolommen om informatie aan je rapport toe te voegen. Groepeer vervolgens je gegevens op basis van wat voor jou het belangrijkst is. Ga eerst naar je dashboard en selecteer Rapportage. Selecteer vervolgens Evenementrapportages en kies Verkoopoverzicht.

In dit artikel

• 1. Ga naar je dashboard.
  • 2. Selecteer 'Rapportage'.
  • 3. Selecteer 'Evenementrapportages'.
  • 4. Kies 'Verkoopoverzicht'.
  • 5. Selecteer je evenementen en voeg filters toe.
  • 6. Optioneel: voeg extra informatie aan je rapport toe.
  • 7. Optioneel: groepeer je gegevens.
  • 7. Optioneel: exporteer je rapport.

OPMERKING: Om het Verkoopoverzicht te kunnen openen, is toestemming voor het bekijken van 'Geavanceerde rapporten' vereist. Vraag de eigenaar van het account of je hiervoor toestemming hebt als je zelf niet de eigenaar van het account bent.

1. Ga naar je dashboard.

Log in bij je Eventbrite-account en ga naar Mijn evenementen beheren via je accountmenu. Selecteer vervolgens je evenement.

2. Selecteer 'Rapportage'.

3. Selecteer 'Evenementrapportages'.

4. Kies 'Verkoopoverzicht'.

5. Selecteer je evenementen en voeg filters toe.

Selecteer het filterpictogram om een van de volgende filters toe te voegen:

• Status evenement

• Datum/tijdstip evenement

• Transactiedatum/-tijdstip

• Tickettype

• Verkoopkanaal

• Betalingstype

• Naam van de locatie

• Valuta

6. Optioneel: voeg extra informatie aan je rapport toe.

Selecteer het pictogram 'Kolom selecteren' (naast de vervolgkeuzelijst 'Groeperen op'). Vink dan de vakjes aan naast de informatie die je wilt toevoegen.

7. Optioneel: groepeer je gegevens.

Het groeperen van je gegevens bepaalt de volgorde waarin ze in je rapport van links naar rechts worden getoond. Je kunt groeperen op:

• Evenement

• Verkoopkanaal

• Evenement- > Tickettype

• Evenement- > Verkoopkanaal

• Evenement- > Verkoopkanaal > Tickettype

• Evenement- > Verkoopkanaal > Tickettype > Betalingstype

VOORBEELD: Als 'Verkoopkanaal' en 'Tickettype' het belangrijkst voor je zijn, kies je 'Evenement > Verkoopkanaal > Tickettype', zodat die gegevens in de eerste paar kolommen verschijnen.

7. Optioneel: exporteer je rapport.

Selecteer 'Exporteren' om je rapport als een CSV-, XLXS- of PDF-bestand te downloaden.