Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Aangepaste vragen aanmaken voor bezoekers

Maak aangepaste vragen aan voor bezoekers om meer gegevens te verzamelen, zoals voedselvoorkeur of maat van het T-shirt. Ga direct aan de slag via Bestelopties en kies Bestelformulier in je evenement. Voer in het zoekveld de gegevens in die je wilt verzamelen en selecteer vervolgens het plusteken (+).

In dit artikel

  • 1. Ga naar je Dashboard.
  • 2. Ga naar 'Bestelformulier' onder 'Bestelopties'.
  • 3. Voeg aangepaste vragen toe.
  • 4. Formuleer je vraag.
  • 5. Optioneel: aanvullende subvragen toevoegen.
  • 6. Optioneel: vraag weergeven bij bepaalde tickettypen.
  • 7. Sla je wijzigingen op.

1. Ga naar je Dashboard.

Meld je aan bij je Eventbrite-account. Selecteer vervolgens je evenement.

2. Ga naar 'Bestelformulier' onder 'Bestelopties'.

Selecteer Nieuw formulier aanmaken of kies een bestaand evenement om het bestelformulier te kopiëren. Als je een nieuw formulier aanmaakt, kies dan een van de volgende opties voor het verzamelen:

  • Ticketkoper: verzamel alleen gegevens van de persoon die tickets koopt.

  • Iedere bezoeker: verzamel gegevens van iedere persoon die het evenement bezoekt.

3. Voeg aangepaste vragen toe.

Voer in het zoekveld de gegevens in die je wilt verzamelen. Selecteer vervolgens het plusteken (+) om je aangepaste vraag toe te voegen. Zorg dat de gegevens die je verzamelt voldoen aan het Privacybeleid van Eventbrite.

4. Formuleer je vraag.

Voer je vraag in bij de Vraag-prompt. Kies vervolgens een van de volgende opties voor de vragen:

  • Korte tekst: voor korte antwoorden op vragen als: Welke spreker zou je graag willen zien bij een toekomstig evenement?

  • Alineatekst: voor langere antwoorden op vragen als: Wat hoop je te leren?

  • Multiple choice: als je wilt dat bezoekers meer dan één optie selecteren.

  • Eén keuze: als je wilt dat bezoekers slechts één optie selecteren.

  • Selectie in keuzemenu: als je wilt dat de opties voor 'Eén keuze' in een keuzemenu staan. Dit is het handigst wanneer je meerdere opties hebt waaruit kan worden gekozen.

  • Aanvullende voorwaarden: gebruik aanvullende voorwaarden om bezoekers te vragen akkoord te gaan met de algemene voorwaarden voor je evenement.

Als je vraag van het type Multiple choice, Eén keuze of Keuzemenu is, kun je het aantal keer dat een antwoord kan worden geselecteerd beperken door het selectievakje Aantal voor elke optie beperken te selecteren. Wanneer je het aantal keer dat een antwoord kan worden geselecteerd bijvoorbeeld beperkt tot 20, kan het antwoord niet meer worden gekozen als het al 20 keer is geselecteerd.

Als je evenement een terugkerend evenement is, kunnen voor aangepaste vragen geen keuzebeperkingen worden ingesteld.

5. Optioneel: aanvullende subvragen toevoegen.

Vink het vakje Aanvullende subvraag toevoegen aan om een vervolgvraag toe te voegen die afhangt van het antwoord van de bezoeker op de hoofdvraag (alleen bij keuzerondje, keuzemenu of selectievakje). 

Als bij je evenement bijvoorbeeld eten wordt geserveerd, kun je vragen of je bezoeker veganist is of niet. Als een bezoeker 'Veganist' selecteert als antwoord op je aangepaste hoofdvraag, kun je een voorwaardelijke subvraag instellen die de bezoeker vraagt te kiezen uit een lijst met veganistische maaltijdopties. 

Aanvullende subvragen kunnen alleen worden gesteld voor de oorspronkelijke aangepaste vraag en niet voor een andere subvraag.

6. Optioneel: vraag weergeven bij bepaalde tickettypen.

Als je tickettypen hebt waarop je aangepaste vragen niet van toepassing zijn, vink dan het vakje Deze vraag voor specifieke tickettypen tonen aan. Kies vervolgens de tickets waarbij de vraag moet worden getoond. 

7. Sla je wijzigingen op.

De aangepaste vragen die je hebt aangemaakt, moeten standaard verplicht worden beantwoord. Als het niet verplicht is je vraag te beantwoorden, kun je de knop 'Verplicht' op je bestelformulier uitschakelen.

Antwoorden van bezoekers op aangepaste vragen worden vermeld in het rapportAntwoorden op aangepaste vragen.

Heb je nog vragen?