Eventbrite

Helpcentrum

Handelsovereenkomst van Eventbrite

Laatst bijgewerkt: 19 december 2023.

In dit artikel

  • 1. Wie we zijn.
  • 2. Onze Handelsovereenkomst.
  • 3. Geschiktheid voor Organizer Services.
  • 4. Opschorting en beëindiging van de diensten van de organisator; voortbestaan van verplichtingen.
  • 5. Verwerking van betalingen.
  • 6. Marketingdiensten
  • 7. Eventbrite Ads
  • 8. Abonnementen en Flex-plannen
  • 9. Vergoedingen, inhoudingen en reserves.
  • 10. Uitbetalingen vóór je evenement
  • 11. Restituties.
  • 12. Belastingen.
  • 13. Afwijzing van garanties
  • 14. Vrijwaring en beperking van aansprakelijkheid
  • 15. Verklaringen en garanties.
  • 16. Niet-exclusieve rechtsmiddelen en incasso's.
  • 17. Diversen

Deze Handelsovereenkomst en de daarin opgenomen rechten en plichten vormen een aanvulling op en zijn opgenomen in de Servicevoorwaarden van Eventbrite („Servicevoorwaarden”). Niets in deze Handelsovereenkomst zal worden geïnterpreteerd als een beperking, wijziging of ontheffing van de voorwaarden van de Servicevoorwaarden of ons Privacybeleid. Indien er echter een tegenstrijdigheid bestaat tussen de Servicevoorwaarden en deze Handelsovereenkomst, zal deze Handelsovereenkomst voorrang hebben. Termen in deze voorwaarden die met een hoofdletter beginnen en niet gedefinieerd zijn in deze Handelsovereenkomst, hebben de betekenis die in de Servicevoorwaarden gegeven is.

Lees deze hele Handelsovereenkomst en onze Servicevoorwaarden grondig door, omdat ze je rechten kunnen beïnvloeden. Deze Handelsovereenkomst bevat belangrijke informatie over onze services, betalingen, restituties en beperkingen met betrekking tot evenementen. De Servicevoorwaarden bevatten voorwaarden voor geschillenbeslechting, met inbegrip van bindende arbitrage en een afstandsverklaring voor collectieve acties, die van toepassing zijn op deze Handelsovereenkomst.

OPMERKING: Klik hier voor een overzicht van de verschillende juridische voorwaarden en beleidsregels van Eventbrite.

1. Wie we zijn.

1.1 Over ons.

Welkom bij Eventbrite! Fijn dat je er bent.

We zijn een wereldwijde evenementenmarktplaats die de wereld samenbrengt door middel van live-evenementen, zowel persoonlijk als virtueel, en we bedienen evenementenmakers en evenementbezoekers in bijna 180 landen.

Eventbrite is een onderneming uit Delaware, met het hoofdkantoor op 95 Third Street, 2nd Floor, San Francisco, Californië, 94103 USA, Reg. Nr. 4742147 ('Eventbrite', 'we,/wij', 'ons/onze'). Waar in deze handelsovereenkomst 'Eventbrite', 'wij/we', 'ons' of 'onze' wordt vermeld, verwijst dit naar Eventbrite, Inc. en zijn gelieerde ondernemingen (gedefinieerd in de Servicevoorwaarden) en dochterondernemingen, en elk van zijn en hun respectievelijke functionarissen, directeurs, agenten, partners en werknemers.

1.2 Diensten van Eventbrite.

Dit is een samenvatting van onze services.

Organisatordiensten: Wanneer in deze Handelsovereenkomst 'Organisatordiensten' wordt gebruikt, wordt hiermee verwezen naar zowel de Ticketdiensten als de Marketing- en operationele diensten (hieronder gedefinieerd). Voor alle duidelijkheid: Organisatordiensten vallen onder de term 'Services' in de Servicevoorwaarden.

(a) Ticketdiensten: We voorzien jou en andere organisatoren van een platform voor de verkoop van tickets, registraties en andere items, en ontvangen betalingen voor jouw evenementen (de 'Ticketdiensten').

(b) Marketing- en operationele diensten: Wij kunnen jou en andere Organisatoren marketing- en promotiediensten verlenen zoals hieronder beschreven in het gedeelte Marketingdiensten ('Marketingdiensten'), evenals ondersteuning bij onboarding en accountbeheer (samen met de Marketingdiensten, 'Marketing- en operationele diensten'). Alle Marketing- en operationele diensten worden geleverd zoals wij bepalen en zijn onderworpen aan de Servicevoorwaarden, deze Handelsovereenkomst en eventuele afzonderlijke schriftelijke overeenkomsten die wij noodzakelijk achten. In geval van tegenstrijdigheid tussen de afzonderlijke schriftelijke overeenkomst en deze Handelsovereenkomst, heeft de Handelsovereenkomst voorrang.

  • Eventbrite Ads-service: Onze Eventbrite Ads-service is een aanbod binnen onze Marketingdiensten waarmee je Aanbevolen content kunt publiceren op onze Contentkanalen, zoals hieronder verder wordt beschreven in het gedeelte 'Eventbrite Ads'.

2. Onze Handelsovereenkomst.

2.1 Doel en reikwijdte.

Dit is waar je mee akkoord gaat.

Deze Handelsovereenkomst bevat de voorwaarden voor je gebruik van de Organisatordiensten. Gebruikers van onze Organisatorservices kunnen in deze Handelsovereenkomst gezamenlijk worden aangeduid met „u” of „uw”.

Door de Organisatordiensten te gebruiken of je te registreren als Organisator, ga je akkoord met de voorwaarden van deze Handelsovereenkomst, de Servicevoorwaarden en ons Privacybeleid, zonder wijzigingen, en ga je een bindend contract met ons aan dat je gebruik van de Organisatordiensten regelt. Gebruik de Organisatordiensten niet en registreer je niet als Organisator als je niet akkoord gaat met de voorwaarden van deze Handelsovereenkomst, de Servicevoorwaarden of ons Privacybeleid.

3. Geschiktheid voor Organizer Services.

3.1 In aanmerking komen.

Zorg dat je in aanmerking komt voor onze Organisatordiensten voordat je hier gebruik van maakt.

Om de diensten van de Organisator te kunnen gebruiken, moet u: (a) bevoegd zijn om deze Handelsovereenkomst aan te gaan namens uzelf of namens de entiteit die de diensten van de Organisator gebruikt; (b) voldoen aan onze Servicevoorwaarden en alle toepasselijke wetten; en (c) de Stripe Connected Account-overeenkomst, die de Stripe Services-overeenkomst omvat (gezamenlijk de „Stripe-overeenkomsten”, die Stripe van tijd tot tijd kan wijzigen) en elke andere vereiste overeenkomst met derden bekijken en ermee akkoord gaan, indien van toepassing.

Alle informatie die je verstrekt moet waarheidsgetrouw, nauwkeurig en volledig zijn, en je moet ons onmiddellijk op de hoogte stellen van eventuele wijzigingen.

We kunnen je registratie voor de Organisatordiensten goedkeuren of weigeren, je toegang tot de Organisatordiensten beperken, opschorten of beëindigen en/of transactielimieten stellen aan uitbetalingen, op elk moment, om welke reden dan ook en met of zonder kennisgeving. We kunnen deze voorwaarden ook te allen tijde wijzigen.

3.2 Aanvullende registratiegegevens.

Het is mogelijk dat we aanvullende gegevens van je nodig hebben.

Na je registratie voor de Organisatordiensten kunnen we je vragen aanvullende informatie te verstrekken over jezelf, de entiteit die je vertegenwoordigt (indien van toepassing) en de voornaamste/uiteindelijk gerechtigden van de entiteit die je vertegenwoordigt (indien van toepassing) (tezamen 'Aanvullende registratiegegevens' genoemd). Aanvullende registratiegegevens kunnen bijvoorbeeld je huidige adres, DBA-namen (Doing Business As), beschrijving van producten, websiteadres, bankrekening of andere rekeninggegevens, fiscale identificatienummers, geboortedatum, paspoort- of rijbewijsnummer, land van herkomst, exemplaren van identificatiedocumenten en andere persoonlijke gegevens omvatten.

We kunnen deze informatie gebruiken om je identiteit, de juistheid en/of de rechtsgeldigheid van je transacties te verifiëren en/of om te checken of je wel in aanmerking komt voor het gebruik van de Organisatordiensten. Je moet: (a) onmiddellijk juiste en volledige informatie verstrekken en (b) deze informatie regelmatig en onmiddellijk bijwerken om ervoor te zorgen dat deze juist en volledig blijft.

3.3 Toestemming voor openbaarmaking.

Mogelijk moeten wij jouw informatie delen met derden die ons helpen om jou diensten te verlenen.

We kunnen Registratiegegevens, Aanvullende registratiegegevens en informatie over evenementen en gebruik van de Diensten delen met onze Betalingsverwerkingspartners, de Kaartsystemen en Alternatieve betalingskaders (zoals hieronder gedefinieerd), en met jouw bank of andere financiële instelling, indien deze derden betrokken zijn bij de Diensten. Daarnaast geef je ons toestemming om je Registratiegegevens en Aanvullende registratiegegevens te verifiëren en een due diligence voor je uit te voeren via derden, waaronder externe kredietrapportagebureaus.

3.4 Niet-verstrekken.

Zorg ervoor dat je ons alle informatie verstrekt waar we om vragen, zodat je de toegang tot onze services of je uitbetalingen niet kwijtraakt.

Je hebt geen recht op het ontvangen van betalingen voor tickets, registraties of andere items die door ons of onze Betalingsverwerkingspartners zijn verkocht, tenzij en totdat je volledige en nauwkeurige Registratiegegevens en Aanvullende registratiegegevens verstrekt. We behouden ons het recht voor om je Eventbrite-account en/of je toegang tot de Organisatordiensten op te schorten of te beëindigen, en om betalingen achter te houden die anderszins aan jou verschuldigd zijn, als we van mening zijn dat je Registratiegegevens of Aanvullende registratiegegevens onjuist of onvolledig zijn.

3.5. Verboden handelaren; Verboden evenementen; Verboden transacties.

We kunnen geen zaken doen met bepaalde mensen en entiteiten.

1. Verboden handelaren. Door je te registreren voor de Organisatordiensten en akkoord te gaan met deze handelsovereenkomst, verklaar je en garandeer je dat:

je niet gevestigd bent in en geen burger of ingezetene bent van een land waarvoor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Europese Unie, Australië of Canada een embargo heeft ingesteld voor goederen en/of dienstenvergelijkbaar met de geboden diensten zijn ('Landen waarvoor beperkingen gelden');

B. je niet een persoon of entiteit bent of onder de controle valt van, of gelieerd bent aan, een persoon of entiteit die

i. vermeld wordt op de lijst met speciaal aangewezen personen (de 'Specially Designated Nationals List'), op de lijst met personen die buitenlandse sancties ontduiken ('Foreign Sanctions Evaders List') of op de lijst van de Palestijnse wetgevende raad ('Palestinian Legislative Council List') van het Amerikaanse Office of Foreign Assets Control;

ii. vermeld wordt op de lijst met ongewenste terroristen ('Terrorist Exclusion List') van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (Department of State);

iii.vermeld wordt op de lijst met geweigerde personen ('Denied Persons List') van het Amerikaanse bureau voor industrie en veiligheid (Bureau of Industry and Security);

iv. vermeld staat op de sanctielijst van het Britse ministerie van Financiën, de 'Consolidated List of Targets';

v. op de sanctielijst ('Consolidated List') staat van het Australische ministerie van BZ, het 'Department of Foreign Affairs and Trade' of

vi. waaraan sancties zijn opgelegd in enig ander land; en

2. je niet bent opgenomen in de MasterCard MATCH-database met beëindigde handelaren of het Visa-dossier met beëindigde handelaren ('terminated merchants') en je recht op toegang tot enig Kaartsysteem en elke ander Alternatieve betalingskader momenteel niet ingetrokken of opgeschort is.

Als wij bepalen dat je in een van de hierboven beschreven categorieën valt, ben je een 'Verboden handelaar'.

1. Verboden evenementen. Je mag geen evenementen op de Eventbrite-eigendommen plaatsen of je bezighouden met activiteiten via de Organisatordiensten die:

A. toepasselijke lokale, staats-, provinciale, nationale of andere wetten, regels of bepalingen schenden of de schending ervan helpen bevorderen;

B. verboden zijn onder de Regels voor betalingssystemen;

C. inhoud bevatten die in strijd is met de Servicevoorwaarden of de Eventbrite-communityrichtlijnen; of

D. plaatsvinden in Landen of gebieden waarvoor beperkingen gelden, waaronder (maar niet beperkt tot) Iran, Noord-Korea, Syrië, de Krim, de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Loehansk. Ook moet je onze voorafgaande schriftelijke toestemming hebben om evenementen in Cuba of Rusland te posten, omdat er aanvullende vergunningsvereisten van toepassing kunnen zijn.

Als wij vaststellen dat een evenement in een van de bovenstaande categorieën valt, is het een 'Verboden evenement'.

1. Verboden transacties. U mag geen van de volgende transacties verwerken en u verklaart en garandeert dat u geen van de volgende transacties ter verwerking zult indienen:

A. elke transactie die in strijd is met of wordt beschouwd als een 'hoog risico' (of een andere beperkte categorie) volgens de Regels voor betalingssystemen, inclusief elke transactie met betrekking tot bepaalde inhoud of activiteiten voor volwassenen, illegale goederen of diensten (met inbegrip van cannabis), attributen die geassocieerd zijn met illegale goederen of diensten, de aankoop van crypto-valuta, loterijen, sweepstakes of kansspelen;

B. een frauduleuze of criminele transactie;

C. transacties die een 'beperkte transactie' zijn zoals gedefinieerd in de Unlawful Gambling Enforcement Act van 2006 of Regulation GG; of

D. elke transactie die geen verband houdt met jouw evenementen op de Eventbrite-eigendommen. Voor alle duidelijkheid: onze diensten voor betalingsverwerking mogen alleen worden gebruikt voor de aankoop van tickets of registraties voor je evenementen op de Eventbrite-eigendommen, of om items te verkopen of donaties te vragen die rechtstreeks verband houden met dergelijke evenementen.

Als wij vaststellen dat een transactie in een van de bovenstaande categorieën valt, is het een 'Verboden transactie'.

4. Opschorting en beëindiging van de diensten van de organisator; voortbestaan van verplichtingen.

4.1 Opschorting en beëindiging

Hier volgen redenen waarom we je toegang tot de Organisatordiensten mogelijk moeten opschorten of beëindigen.

We kunnen je toegang tot de Organisatordiensten en/of je mogelijkheid om betalingen te ontvangen op elk moment en om elke reden beperken, opschorten of beëindigen, ook als:

  • je niet meer in aanmerking komt voor de Diensten of als je een bepaling van deze Handelsovereenkomst, de Servicevoorwaarden of een ander Eventbrite-beleid dat op jou van toepassing is, overtreedt;

  • je Eventbrite-servicekosten (hieronder gedefinieerd) niet betaalt wanneer deze verschuldigd zijn, met inbegrip van gevallen waarin je creditcard wordt geweigerd of je geen nauwkeurige en bijgewerkte Betalingsgegevens (hieronder gedefinieerd) verstrekt;

  • onze Betalingsverwerkingspartners of Kaartsystemen weigeren betalingen aan jou te faciliteren of diensten aan te bieden waarbij jij betrokken bent;

  • wij worden gedagvaard met een juridische procedure die erop is gericht, beslag te leggen op je tegoeden of eigendommen in ons bezit;

  • We vernemen dat u om welke reden dan ook het recht hebt verleend om betalingen over te dragen aan welke partij dan ook; of

  • je een Verboden handelaar bent, Verboden evenementen hebt georganiseerd en/of Verboden transacties hebt verwerkt of verricht.

4.2 Verwijderen van account

Je kunt je account verwijderen, maar je blijft wel gebonden aan je overeenkomsten met ons.

Je kunt je deelname als Organisator op elk moment stopzetten door je account te verwijderen in overeenstemming met de Servicevoorwaarden. Als je je account verwijdert, ben je nog steeds gebonden aan deze Handelsovereenkomst en elk ander Eventbrite-beleid dat op jou van toepassing is, evenals elke andere schriftelijke overeenkomst die je mogelijk met ons hebt.

4.3 Gevolgen van beëindiging.

Laten we ervoor zorgen dat we allebei krijgen wat we tegoed hebben.

Als je account wordt beëindigd, zullen wij (via onze Betalingsverwerkingspartners) binnen een redelijke termijn alle aan jou verschuldigde bedragen betalen, zolang de betalingen zijn toegestaan door toepasselijke wetten, voorschriften en bevelen. Wij kunnen gelden die wij jou verschuldigd zijn vasthouden, ingevolge Sectie 9.2 'Inhoudingen, verrekeningen en reserves', om ervoor te zorgen dat er geen terugboekingen, restituties, kredieten, aan ons verschuldigde saldi of andere inhoudingen worden gedaan op de gelden die wij jou verschuldigd zijn. Voor het overige hebben wij geen verdere betalingsverplichtingen aan jou.

Bij beëindiging van je account vervalt onmiddellijk onze verplichting om de Organisatordiensten uit te voeren. Je bent ons nog steeds alle Eventbrite-servicekosten verschuldigd die verband houden met de beëindigde Organisatordiensten, en alle openstaande kosten zijn onmiddellijk verschuldigd en betaalbaar, zelfs als alle Organisatordiensten die verband houden met deze kosten nog niet zijn uitgevoerd.

4.4 Blijvende verplichtingen.

Sommige voorwaarden blijven ook na beëindiging van kracht.

Alle bepalingen van deze Handelaarsovereenkomst die naar hun aard ook na beëindiging van je account en/of beëindiging van de Organisatordiensten van kracht zouden moeten blijven, blijven van kracht (met inbegrip van je verplichtingen met betrekking tot restituties, betalingen en terugboekingen (hieronder gedefinieerd)).

5. Verwerking van betalingen.

5.1 Betalingsverwerkingspartners.

We werken samen met externe betalingsverwerkers om jouw transacties te faciliteren.

Als onderdeel van de Organisatordiensten bieden we tools om je te helpen tickets, registraties en andere items te verkopen aan Consumenten die geïnteresseerd zijn in je evenementen. Om betalingen voor jou te faciliteren, werken wij samen met externe betalingsverwerkers en/of merchant-acquirers. ('Betalingsverwerkingspartners').

Jij en wij zijn onderworpen aan de regels en voorschriften van onze Betalingsverwerkingspartners. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om afzonderlijke overeenkomsten met onze partners ('Betalingsverwerkingsovereenkomsten') aan te gaan om betalingen te ontvangen.

Stripe, Inc. ('Stripe') is een van onze Betalingsverwerkingspartners die betalingsverwerkingsdiensten voor jou kan uitvoeren. Wanneer je akkoord gaat met deze Merchant Agreement of als Organizer op Eventbrite blijft opereren, ga je ook akkoord met de Stripe Connected Account-overeenkomst en de Stripe Services-overeenkomst. Om betalingsverwerkingsdiensten via Stripe mogelijk te maken, moet je ons nauwkeurige en volledige informatie over jou en je bedrijf verstrekken, en je machtigt ons om deze informatie en transactiegegevens met Stripe te delen.

5.2 Eventbrite-betalingsverwerking.

Dit is de betalingsverwerkingsmethode die de meeste Organisatoren op ons platform zullen gebruiken om opbrengsten te innen voor tickets of registraties die zij aan Consumenten verkopen.

EPP: Wanneer je gebruikmaakt van Eventbrite-betalingsverwerking ('Eventbrite Payment Processing' of 'EPP'), treden wij op als je beperkte betalingsagent om namens jou betalingstransacties te faciliteren met behulp van onze Betalingsverwerkingspartners. Als beperkte agent verwerken wij de totale waarde van tickets, registraties en andere items die door Consumenten voor jouw evenementen zijn gekocht ('Evenementopbrengsten'). In ruil daarvoor betaal je ons, naast andere toepasselijke Eventbrite-toeslagen, de Eventbrite-verwerkingskosten (de 'Eventbrite-verwerkingskostentoeslagen') voor elk verkocht ticket, elke registratie of elk ander item of geaccepteerde donatie, die gelden voor het faciliteren van de transactie.

Uitbetalingen: Uiterlijk vijf (5) werkdagen na afloop van het evenement ontvangen Organisatoren die gebruikmaken van EPP de Evenementopbrengsten, na aftrek van Evenement-toeslagen, belastingen en Overige inhoudingen en Verrekeningen (hieronder gedefinieerd), indien van toepassing. Op dat moment zullen onze Betalingsverwerkingspartners de uitbetaling uitvoeren via de uitbetalingsmethode van jouw voorkeur. Wij zijn niet aansprakelijk voor vertraagde, geweigerde of gemiste uitbetalingen die voortvloeien uit vertraging, falen of contractbreuk door jou, een Betalingsverwerkingspartner of een andere externe provider.

Als je uitbetalingen eerder wilt ontvangen (voordat je evenement eindigt), raadpleeg dan sectie 10.1 'Geplande uitbetalingen' voor meer informatie.

Uitbetalingsmethoden: EPP-gebruikers kunnen op verschillende manieren uitbetalingen ontvangen, waaronder: (1) ACH naar een bankrekening op hun naam, en (2) voor organisatoren met opbrengsten van evenementen uitsluitend in USD, door middel van een cheque die naar een adres in de Verenigde Staten of Canada wordt gestuurd. Daarnaast kunnen onze Betalingsverwerkingspartners je de mogelijkheid bieden betalingen te accepteren via kaartbetalingsnetwerken, zoals Visa®, MasterCard®, American Express® en Discover® (tezamen de 'Kaartsystemen'), en niet-kaartbetalingsnetwerken zoals automatische incasso's en andere alternatieve betalingsvormen (de 'Alternatieve betalingskaders').

Wij en onze Betalingsverwerkingspartners vertrouwen op de door jou verstrekte informatie om betalingstransacties voor jou mogelijk te maken. Indien rekening- of kaartgegevens die je aan ons of onze Betalingsverwerkingspartners verstrekt onjuist zijn, moet je ons en onze Betalingsverwerkingspartners vergoeden, schadeloosstellen en vrijwaren voor alle verliezen of kosten die wij hebben gemaakt op basis van de onjuiste informatie.

Als we een cheque aan je uitschrijven, ben jij verantwoordelijk voor de beveiliging en controle ervan en moet je ons binnen 24 uur nadat je weet dat de cheque verloren, gestolen of frauduleus verkregen is, op de hoogte stellen. Bovendien:

  • Jij (niet wij) bent verantwoordelijk voor alle verliezen als een door ons aan jou uitgeschreven cheque verloren raakt, wordt gestolen of anderszins frauduleus of foutief wordt verkregen.

  • Wij hebben het recht naar jou uitgeschreven cheques uit te betalen, ongeacht wie de cheque ter betaling aanbiedt en of deze verloren of gestolen is of anderszins frauduleus of foutief is verkregen of gepresenteerd.

  • Jij vergoedt aan ons alle claims, verliezen, kosten en schade die we oplopen met betrekking tot een aan jou verstrekte cheque, inclusief het verzilveren of meer dan eens storten van de uitgegeven cheque als dubbele betaling.

Transactiebeperkingen: Met het oog op risicobeheer, beveiliging en om te voldoen aan de vereisten van onze Betalingsverwerkingspartners, kunnen we van tijd tot tijd een transactielimiet opleggen voor de bedragen van transacties die je verwerkt via EPP en je geeft ons toestemming om transacties die hoger zijn dan die limiet, te weigeren.

Valuta: We bieden alleen EPP aan voor bepaalde valuta en voor organisatoren op bepaalde locaties die hier worden vermeld. Bovendien mogen Evenementopbrengsten die in een bepaalde valuta worden geïnd, alleen worden uitbetaald in de valuta waarin ze worden geïnd. We bieden geen diensten voor het omrekenen van valuta.

Je komt mogelijk in aanmerking voor verschillende betalingsopties of betaalmethoden, afhankelijk van de valuta waarin je de opbrengsten van het evenement verzamelt en je locatie, zoals hier beschreven.

Kwalificatie: Als we vaststellen dat je niet gekwalificeerd bent om EPP te gebruiken, maar anderszins gekwalificeerd bent om de Organisatordiensten te gebruiken, kunnen we je informeren over de mogelijkheid om over te stappen naar gefaciliteerde betalingsverwerking (hieronder gedefinieerd) als een alternatieve betalingsverwerkingsmethode.

5.3 Gefaciliteerde betalingsverwerking.

Deze betalingsmethode is beperkt beschikbaar en wordt slechts door enkele Organisatoren gebruikt.

FPP: „Gefaciliteerde betalingsverwerking” of „FPP” houdt in dat u alle verkoopopbrengsten die via de Organizer Services worden aangevraagd, rechtstreeks ontvangt via een externe betalingsdienst, zoals PayPal®. Organisatoren die gebruikmaken van FPP ontvangen de nominale waarde van het ticket, Eventbrite-toeslagen, belastingen, royalty's en/of donaties rechtstreeks via een betalingsdienst van derden en zijn gebonden aan de toepasselijke gebruiksvoorwaarden voor die dienst. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het al dan niet functioneren van de dienst van derden. FPP is slechts in beperkte mate beschikbaar.

Facturen: Als je FPP gebruikt, moet je Eventbrite-kosten en andere bedragen die je aan Eventbrite verschuldigd bent, rechtstreeks aan ons betalen. Wij sturen je periodiek een factuur met daarop de opbrengst van je evenement, de Eventbrite-servicekosten en belastingen. Je hebt geen recht op Evenementopbrengsten voordat je evenement is afgelopen. Tenzij anders vermeld op de toepasselijke factuur, zijn alle facturen voor Organisatordiensten bij gebruik van FPP verschuldigd en betaalbaar binnen dertig (30) dagen na aflevering van de factuur.

5.4 Terugboekingen.

Jij bent verantwoordelijk voor terugboekingen van creditcards en andere terugboekingen van transacties in verband met je evenementen.

Creditcardterugboekingen en terugboekingen van transacties (gezamenlijk ' Terugboekingen') kunnen voorkomen, ook wanneer een Consument een transactie met een Kaartsysteem of Alternatief betalingskader betwist. Als Organisator ben je verantwoordelijk voor de onmiddellijke en volledige betaling en vergoeding aan ons voor eventuele Terugboekingen in verband met je Evenementopbrengsten of andere betalingen en voor alle daarmee verband houdende creditcardkosten, betalingsverwerkingskosten, vertegenwoordiging, boetes en andere vergoedingen (samen met Terugboekingen, 'Terugboekingskosten') die wij, onze Betalingsverwerkerpartners of een van onze andere Partners maken in verband met jouw Terugboekingen.

Als jouw agent zullen wij commercieel redelijke inspanningen leveren om Terugboekingen namens jou te beheren en te betwisten. Jij machtigt ons om dit te doen en je zult meewerken aan het vertegenwoordigingsproces voor Terugboekingen.

We zijn echter niet verplicht om terugboekingen te betwisten of te vertegenwoordigen die:

  • waarvan we vaststellen dat we deze eerder wel dan niet zullen verliezen;

  • die moeten worden terugbetaald in overeenstemming met jouw restitutiebeleid voor evenementen; of

  • Moet worden terugbetaald in overeenstemming met paragraaf 11.3 „Gespecificeerde terugbetalingen”.   

De Regels voor betalingssystemen (hieronder gedefinieerd) bieden de Kaartsystemen en Alternatieve betalingskaders discretie bij het beheer van Terugboekingen, en als wij een Terugboekingsgeschil verliezen dat namens jou is ingesteld, ben je nog steeds verplicht ons te vergoeden.

5.5 Regels voor betalingssystemen.

Je moet je altijd houden aan de regels van de betalingsnetwerken die je gebruikt.

Je moet voldoen aan de regels en voorschriften die door Kaartsystemen en Alternatieve betalingskaders worden gepubliceerd (tezamen de 'Regels voor betalingssystemen'). Afhankelijk de betalingsmethoden je met EPP gebruikt, moet je je mogelijk aan verschillende Regels voor betalingssystemen houden.

De Regels voor betalingssystemen vereisen onder meer dat je 1) alleen bonafide transacties indient, 2) de manier waarop je logo's en handelsmerken van Kaartsystemen gebruikt, beperkt en 3) Kaartsystemen en hieraan gelieerde ondernemingen autoriseert om je naam, adres en URL te gebruiken om laten zien dat je deelneemt aan het Kaartsysteem.

De Regels voor betalingssystemen zijn openbaar en kunnen van tijd tot tijd worden gewijzigd. Mogelijk zijn we genoodzaakt deze Handelsovereenkomst te wijzigen om wijzigingen in de Regels voor betalingssystemen op te nemen.

5.6 Overeenkomsten tussen commerciële entiteiten.

Als je kaarttransacties groot genoeg zijn, kunnen wij je vragen een aanvullende overeenkomst aan te gaan.

Het is mogelijk dat je rechtstreeks met een van onze Betalingsverwerkingspartners of met het toepasselijke Kaartsysteem een aanvullende overeenkomst moet sluiten. Dit gebeurt doorgaans als je transacties honderdduizend dollar ($ 100.000) overschrijden op jaarbasis, voor een bepaald Kaartsysteem in een bepaald geografisch gebied. Als we vinden dat deze aanvullende vereiste voor jouw account geldt, bieden we je een 'Overeenkomst tussen commerciële entiteiten' aan, waarmee je akkoord moet gaan om uitbetalingen te blijven ontvangen. Als je niet akkoord gaat met die Overeenkomst tussen commerciële entiteiten, kunnen we je account opschorten of beëindigen.

Met uitzondering van een overeenkomst met een commerciële entiteit die op jou van toepassing is, en niettegenstaande de Stripe Connected Account-overeenkomst , de Stripe Services-overeenkomst of enige andere overeenkomst voor betalingsverwerkers die je met onze partners of een Kaartsysteem hebt gesloten, ben je geen directe partij bij een overeenkomst tussen Eventbrite of een van haar gelieerde ondernemingen en een Payment Processor Partner, Card Scheme of Alternative Payment Framework, en ben je ook geen derde begunstigde van een dergelijke overeenkomst.

5.7 Rollen en relaties.

Wanneer een Consument een betaling doet aan onze betalingsverwerkers, moet je de Consument behandelen alsof deze jou rechtstreeks heeft betaald.

Uw verplichtingen jegens consumenten: Wanneer een consument een betaling verricht (bijvoorbeeld wanneer hij een ticket koopt voor een evenement) en die betaling vervolgens wordt verwerkt door een van onze Payment Processor Partners, behandelt u deze op dezelfde manier alsof de consument u rechtstreeks heeft betaald. Dit betekent dat je alle geadverteerde goederen en diensten aan de Consument zult verkopen of verstrekken alsof je de Evenementopbrengsten rechtstreeks van de Consument hebt ontvangen, ongeacht of je de Evenementopbrengsten hebt ontvangen of ooit zult ontvangen.

Onze rol: Wij bieden u en zullen u geen bankdiensten, deposito's, verzekeringen of andere financiële diensten verlenen, behalve, indien u kiest voor EPP, als u voor EPP kiest, als bemiddelaar voor beperkte betalingen zoals hierboven beschreven. Hoewel we je mogelijk een saldo van Evenementopbrengsten in je Eventbrite-account laten zien, weerspiegelt dat saldo slechts de Evenementopbrengsten die zijn geïnd door een betalingsdienst van derden (als je FPP gebruikt) of door onze Betalingsverwerkingspartners (als je EPP gebruikt). Deze informatie vormt geen aanbetaling of andere verplichting van Eventbrite of een Betalingsverwerkingspartner aan jou en wordt alleen verstrekt voor rapportage- en informatiedoeleinden. Je hebt geen recht op, en hebt geen eigendoms- of andere rechten op het weergegeven saldo, totdat de toepasselijke bedragen aan jou zijn uitbetaald in overeenstemming met deze Handelsovereenkomst. Je hebt geen recht op enige rente of andere vergoeding in verband met dergelijke fondsen in afwachting van uitbetaling, ongeacht of deze worden verwerkt via FPP of EPP.

Wij, optredend als jouw agent, zijn bevoegd om het volgende te doen:

  • Evenementopbrengsten vasthouden, behouden en aan jou uitbetalen met behulp van onze Betalingsverwerkingspartners;

  • het ticket of de registratie van een Consument overdragen of upgraden (als deze overdrachten door jou zijn toegestaan in jouw evenementregistratieproces);

  • terugbetalingen doen aan Consumenten zoals uiteengezet in deze Handelsovereenkomst, de Stripe-overeenkomsten en enige andere Betalingsverwerkingsovereenkomst;

  • terugboekingen beheren en betwisten; en

  • onze verplichtingen delegeren aan bepaalde van onze gelieerde entiteiten en/of partners binnen en buiten de Verenigde Staten, op voorwaarde dat we aansprakelijk blijven voor het nakomen van onze verplichtingen onder deze Handelsovereenkomst.

Wij zijn niet aansprakelijk voor jouw handelingen of nalatigheden, en enige verplichting om jou te betalen is afhankelijk van jouw naleving van deze Handelsovereenkomst, de Servicevoorwaarden en de daadwerkelijke betaling door Consumenten van Evenementopbrengsten.

5.8 Bevestigingen.

Je vervult bevestigde bestellingen van Consumenten via Eventbrite.

Als er een bestelling wordt geplaatst door een Consument en wordt bevestigd via Eventbrite, wordt een bevestigingsbericht gegenereerd en wordt een uniek bevestigingsnummer verstrekt voor de bestelling van de Consument. Je moet alle tickets, registraties, merchandise en donaties die zijn bevestigd via de Diensten, onvoorwaardelijk accepteren, nakomen en vervullen. Het is jouw verantwoordelijkheid om het bevestigingsnummer van een Consument en/of eventuele evenementbeperkingen voorafgaand aan het betreffende evenement te controleren.

5.9 Verbeurdverklaring.

Je kunt je rechten op jouw uitbetalingen kwijtraken als je geregistreerde betalingsmethode niet juist is of niet is bijgewerkt.

Uitbetalingen worden automatisch overgemaakt naar de door jou opgegeven betalingsmethode. Als wij, om welke reden dan ook, geen uitbetaling aan die betalingsmethode kunnen doen en jij verzuimt een bijgewerkte, goedgekeurde uitbetalingsmethode op te geven gedurende een periode zoals bepaald in de toepasselijke wetgeving inzake niet-opgeëiste goederen (bv. verbeurdverklaring), zullen wij het bedrag, na kennisgeving, overmaken aan de toepasselijke overheidsinstantie in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

5.10 Speciale betalingsvoorwaarden.

Als je onze functies 'layaway' of 'betalen op factuur' voor je Consumenten gebruikt, zijn de volgende voorwaarden op jou van toepassing.

Terugkerende betalingen (Layaway): Je komt mogelijk in aanmerking om onze „Layaway” -functie te gebruiken om terugkerende betalingen van consumenten voor je evenementen te accepteren. Als je Layaway gebruikt, moet je alle vereiste kennisgevingen weergeven om te voldoen aan toepasselijke wetten, regels en voorschriften en de Regels voor betalingssystemen, inclusief met betrekking tot annuleringen en restituties door Consumenten. Het aantal Layaway-termijnen dat je aan Consumenten aanbiedt, mag niet hoger zijn dan vier (4). Er worden geen extra kosten of een hogere prijs in rekening gebracht voor tickets die met behulp van Layaway zijn gekocht.

Betalen via factuur: Als we vaststellen dat je in aanmerking komt om onze functie „Betalen per factuur” te gebruiken om betalingen van Consumenten te innen voor je Eventbrite-evenementen, dan wordt elke „Betaal per factuur” -transactie uitsluitend tussen jou en de betreffende Consument uitgevoerd. Dit werkt als volgt:

  • Wij verzamelen toepasselijke bankgegevens van jou en geven deze weer op facturen/orderbevestigingen die we aan Consumenten bezorgen.

  • Jij bent verantwoordelijk voor het rechtstreeks innen van de betaling van de Consument en het markeren van het ticket, de registratie of een ander item als 'betaald' in je Eventbrite-account.

  • Zodra een ticket, registratie of ander item is gemarkeerd als 'betaald', zullen wij het ticket van de Consument valideren.

  • Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om nauwkeurige bankgegevens te verstrekken, alle verschuldigde bedragen van Consumenten te innen, de nodige restituties uit te voeren en de status van het ticket, de registratie of ander item nauwkeurig te markeren als 'betaald' of 'onbetaald' in de Organisatordiensten.

  • Voor EPP-gebruikers die 'Betaling via factuur' gebruiken, trekken we Ticketingtoeslagen van je uitbetaling af. Voor FPP-gebruikers sturen we je de volgende maand een factuur met de tickettoeslagen en andere bedragen die je aan Eventbrite verschuldigd bent.

6. Marketingdiensten

6.1 Algemeen.

Onze marketingdiensten zijn een geweldige manier om je evenementen te promoten.

Onze Marketingdiensten omvatten een premium marketingtools voor Eventbrite-gebruikers en de diensten waarmee Organisatoren hun publiek eenvoudig kunnen bereiken en hun evenementen kunnen verkopen via de Eventbrite-marktplaats, messagingtools en social media. Enkele van onze Marketingdiensten worden hieronder verder beschreven, waaronder de berichtenservice, de service Advertenties op social media en de Eventbrite Ads-service.

6.2 Berichtenservice

Met onze Berichtenservice kun je marketingmateriaal versturen via e-mail en direct messaging.

Algemeen: Door gebruik te maken van onze Marketingdiensten kun je marketingmateriaal en andere berichten (een 'Berichtencampagne') verzenden via e-mail, direct messaging van een Social Network (hieronder gedefinieerd), sms en andere potentiële methoden (de 'Berichtenservice').

Een Berichtencampagne maken: Om een berichtcampagne te genereren, moet je relevante informatie invoeren (bijv. een product, aanbieding, doelgroep) en andere selecties maken binnen de Berichtenservice. Zodra je Berichtencampagne is afgeleverd of gepland via de Berichtenservice, kun je deze mogelijk niet meer wijzigen of aanpassen. We kunnen niet garanderen dat je Berichtencampagne bij je doelgroep wordt afgeleverd.

Regels voor Berichtenservice: Door gebruik te maken van de Berichtenservice ga je ermee akkoord dat:

  • je het recht en de bevoegdheid hebt om berichten te verzenden naar de e-mailadressen, telefoonnummers en andere contactmethoden op je lijst met ontvangers en dat dergelijke adressen en gegevens zijn verzameld overeenkomstig de toepasselijke wetgeving, met inbegrip van e-mail-, sms- en/of andere marketingregels in het land waar de ontvanger woont;

  • je e-mails, sms-berichten en andere berichten geen inbreuk maken op het Privacybeleid op grond waarvan de adressen van de ontvangers of andere gegevens zijn verzameld;

  • je zult voldoen aan alle toepasselijke plaatselijke, staats-, provinciale, nationale en andere wetten, regels en bepalingen, met inbegrip van die betreffende ongevraagde spam en e-mail (via e-mail, sms of op andere wijze), waaronder de Amerikaanse CAN-SPAM-wet, de Telephone Consumer Protection Act, de Canadese CASL en de Europese AVG- en e-privacy-richtlijn;

  • je de Berichtenservice alleen zult gebruiken om Je Eventbrite-evenementen te adverteren, promoten en/of beheren;

  • je gebruik van de Berichtenservice en de inhoud van je e-mails, sms'jes en andere berichten voldoen aan deze Handelsovereenkomst;

  • je geen onjuiste of misleidende koppen of bedrieglijke onderwerpregels zult gebruiken in e-mails die met de Berichtenservice zijn verstuurd;

  • als we je een aanvraag van een Consument sturen om zijn of haar voorkeuren voor e-mails en andere berichten te wijzigen, je onmiddellijk en in overeenstemming met de instructies zult reageren; en

  • je een toegankelijke en onvoorwaardelijke afmeldingslink zult verstrekken in elke e-mail en elk ander bericht waar deze vereist is en je geen e-mails of andere berichten zult verzenden naar ontvangers die zich hebben afgemeld voor je toepasselijke verzendlijst.

Consumentengegevens voor je Berichtencampagnes: Je Berichtencampagnes worden alleen gericht aan en verzonden naar die Consumenten die hebben ingestemd en toestemming hebben gegeven om berichten en Berichtencampagnes van jou te ontvangen en je zult geen doelgroep identificeren of proberen te benaderen voor dergelijke Berichtencampagnes van wie je een dergelijke instemming en toestemming niet hebt ontvangen. Je zult persoonlijke informatie van Consumenten alleen gebruiken in overeenstemming met toepasselijke wetgeving, en je zult alleen communiceren met die Consumenten die hebben ingestemd en toestemming hebben gegeven voor een dergelijke interactie met jou.

Bounce- en klachtpercentages; afmeldingsverzoeken: Naast de andere rechtsmiddelen die we hebben, kunnen we je toegang tot de Berichtenservice beperken, opschorten of beëindigen als je gebruik van de Berichtenservice leidt tot bouncepercentages, klachtenpercentages of afmeldingsverzoeken die de branchenormen overschrijden, of als je e-mails, sms'jes of andere berichten een verstoring van de Diensten veroorzaken.

6.3 Social Ad-service.

Publiceer advertenties voor je evenementen op Sociale netwerken van derden met behulp van onze Social Ad-service.

Algemeen: Je kunt de functies van het sociale-advertentieplatform van de Marketingdiensten ('Social Ad-service') gebruiken om advertenties te genereren die Jouw content bevatten (elk een 'Social Ad'), het doelpubliek voor je Social Ad te identificeren en mogelijk de Social Ad namens jou te laten weergeven op bepaalde sociale-netwerkservices van derden, zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, etc. (elk een 'Sociaal netwerk'). Voor de duidelijkheid: de Social Ad-service omvat niet de mogelijkheid om te adverteren op een Eventbrite-platform of -site. Dit is een aparte service die hieronder wordt beschreven in het gedeelte 'Eventbrite-advertenties'.

Een Social Ad maken: Om een Social Ad te genereren, moet je relevante informatie invoeren (bijv. een product- of evenementbeschrijving, doelgroepidentificaties) en andere selecties maken binnen de Social Ad-service. Nadat je Social Ad is ingediend via de Social Ad-service, kun je nog een beperkte hoeveelheid informatie wijzigen via de functionaliteit van de Social Ad-service. Je hebt altijd de mogelijkheid om een Social Ad die je hebt gemaakt via de Social Ad-service te pauzeren of te verwijderen.

Het indienen van een Social Ad via de Marketingdiensten is geen garantie dat je Social Ad beschikbaar zal worden gesteld op een sociaal netwerk. Wij garanderen niet dat Social Ads worden geaccepteerd, beschikbaar worden gesteld of beschikbaar blijven op een sociaal netwerk. Wij beoordelen of controleren je Social Ads niet en nemen ook geen redactionele of bestuurlijke beslissingen met betrekking tot Jouw content of Social Ads. In het geval dat je Social Ad wordt afgewezen door een sociaal netwerk, kun je deze zonder extra kosten zo vaak als je wilt opnieuw indienen met behulp van het geautomatiseerde indieningsproces via de Social Ad-service.

6.4 Promoties en promotiemails

Jij bent verantwoordelijk voor het verstrekken van regels en het naleven van de toepasselijke wetgeving bij het organiseren van Promoties.

Officiële regels: Als je een sweepstake, prijsvragen, vaardigheids- of kansspel, marketingcampagne, actie of andere promotie (een 'Promotie') organiseert via de Marketingdiensten, ben jij als enige verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Promotie en voor alle aansprakelijkheden die voortvloeien uit een dergelijke Promotie. Je zult het volgende doen in verband met je Promoties:

  • de deelnemers voorzien van de officiële regels van de Promotie ('Officiële Regels') en je houden aan deze Officiële regels bij het uitvoeren van de Promotie; en

  • Voldoen aan alle toepasselijke regels, voorschriften en wetten met betrekking tot dergelijke Promoties (inclusief de regels die van toepassing zijn op de CAN SPAM Act en regels en voorschriften met betrekking tot sweepstakes, prijsvragen en andere vaardigheids- en kansspelen).

Disclaimer voor voorgestelde Officiële regels: Alle voorgestelde officiële regels die je van ons ontvangt, worden verstrekt 'zoals ze zijn' en alleen voor illustratieve doeleinden. Als je een Promotie organiseert op basis van voorgestelde officiële regels die je van ons ontvangt, doe je dit op eigen risico en zijn wij niet verantwoordelijk voor enige aansprakelijkheid die voortvloeit uit een dergelijke Promotie of jouw gebruik van de voorgestelde officiële regels. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat een Promotie en de Officiële regels ervan voldoen aan alle toepasselijke regels, voorschriften en wetten en we raden je aan om de Officiële regels door een jurist te laten beoordelen voordat je een Promotie start.

6.5 Integratie met derden

Je moet je houden aan de regels van platforms van derden waarmee je interactie hebt wanneer je onze Marketingdiensten gebruikt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen die voortvloeien uit je gebruik van dergelijke platforms.

Accounts bij derden: Voor toegang tot bepaalde functies van de Marketingdiensten, zoals de Social Ad-service, moet je mogelijk een account maken bij Facebook, LinkedIn of een ander relevant platform van derden (elk een 'Account van derden') en je account van derden koppelen aan je Eventbrite-account. Als je je accounts van derden koppelt aan je Eventbrite-account of als je een Eventbrite-account maakt met behulp van een Account van derden, halen we bepaalde persoonlijke gegevens uit je Accounts van derden, zoals je naam, locatiegegevens en andere algemene gegevens waartoe we toegang hebben op grond van je privacyinstellingen van de betreffende Accounts van derden. Raadpleeg ons Privacybeleid voor informatie over hoe we informatie van onze gebruikers verzamelen, gebruiken en vrijgeven.

Voorwaarden van derden: Je zult ervoor zorgen dat elke Social Ad en Berichtencampagne voldoet aan deze Handelsovereenkomst, de richtlijnen en voorwaarden van het platform van derden en alle toepasselijke wet- en regelgeving. Als wij vaststellen dat een bepaalde Social Ad of Berichtencampagne ongepast is of in strijd is met de richtlijnen of voorwaarden van het platform van derden, dan zul je op ons verzoek een dergelijke Sociale Ad of Berichtencampagne blokkeren of intrekken. We kunnen te allen tijde en om welke reden dan ook weigeren een Social Ad of Berichtencampagne weer te geven. Jij bent als enige verantwoordelijk voor de naleving van de voorwaarden, richtlijnen en beleidsregels van platforms van derden in verband met het gebruik van onze Marketingdiensten.

Fouten op sociale netwerken: Wij zijn niet verantwoordelijk voor je Social Ads of Berichtencampagnes of voor eventuele problemen die zich voordoen in verband met jouw gebruik van of interactie met een Sociaal netwerk. We zijn niet verplicht om technische of andere ondersteuning te bieden met betrekking tot problemen die je ondervindt met een Sociaal netwerk.

Pagina's van platforms van derden: Als je gebruikmaakt van Facebook-verkoopservices (inclusief de knop Kopen) of andere services van derden in verband met de Marketingdiensten of de verkoop van tickets voor Je Eventbrite-evenementen, zul je Je Eventbrite-evenementen niet plaatsen of toestaan dat deze worden geplaatst op een Facebook-pagina of pagina van een andere service van derden die je niet beheert.

Content van derden: Bij het gebruik van de Marketingdiensten kun je ervoor kiezen om bepaalde content die door derden wordt verschaft (met inbegrip van tekst gegenereerd door Chat GPT-3, in welk geval je je moet houden aan de Gebruiksvoorwaarden van Open AI') ('Content van derden') te gebruiken. Wij controleren, onderschrijven of keuren geen Content van derden goed en zijn niet verantwoordelijk voor Content van derden, inclusief materiaal dat misleidend, onvolledig, foutief, beledigend, onfatsoenlijk of anderszins verwerpelijk kan zijn. Jij bent verantwoordelijk voor het beoordelen en bewerken van Content van derden voordat deze wordt gepubliceerd en voor het naleven van alle afzonderlijke voorwaarden die van toepassing zijn op de Content van derden en alle beleidsregels van de platforms waarop de Content van derden wordt gepubliceerd.

6.6 Consumenten- en marketinggegevens

We kunnen Consumentengegevens en Marketinggegevens verzamelen in verband met jouw gebruik van de Marketingdiensten.

Consumentengegevens: Zoals gebruikt in deze Handelsovereenkomst, verwijst 'Consumentengegevens' naar gegevens over Consumenten (met inbegrip van persoonlijk identificeerbare informatie van Consumenten) die je rechtstreeks invoert of indient bij de Marketingdiensten of door ons toegang te verlenen tot je Accounts bij derden.

Om gebruik te kunnen maken van gebruikersgerichte functies van de Marketingdiensten, met inbegrip van de Berichtenservice of de Social Ad-service, moet je ons toegang verlenen tot je Consumentengegevens, hetzij rechtstreeks door de Consumentengegevens aan ons te verstrekken of door ons toegang te verlenen tot dergelijke gegevens via je Accounts bij derden, met inachtneming van de toepasselijke wetgeving en algemene voorwaarden die gelden voor het gebruik van je producten en diensten. Om ons in staat te stellen je Consumentengegevens op te halen uit je Accounts bij derden, zul je ons voorzien van de vereiste beveiligingsmachtigingen, software-interfaces van je zakelijke toepassingen op dergelijke Accounts bij derden en alle andere informatie die door ons wordt gevraagd. Wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor Accounts bij derden of producten of services (met inbegrip van Consumentengegevens) waartoe namens jou toegang wordt verkregen via dergelijke Accounts bij derden.

Alleen jij bepaalt welke Consumentengegevens (inclusief persoonlijk identificeerbare informatie) door ons worden ontvangen en opgeslagen via jouw gebruik van de Marketingdiensten. Je zult je houden aan de wetten die van toepassing zijn op het verzamelen, gebruiken en delen van informatie door jou, inclusief met betrekking tot jouw gebruik van de Marketingdiensten, en je stemt ermee in alle toestemmingen van Consumenten te verkrijgen die door de toepasselijke wetgeving kunnen worden vereist.

Door gebruik te maken van onze Marketingdiensten kunnen Consumenten toegang tot jou krijgen en met jou communiceren. Je kunt privé met Consumenten in contact komen via het gebruik van de Marketingdiensten, maar ook via externe media zoals e-mail, sociale media, mobiele apparaten en andere methoden als Consumenten interactie hebben gehad op jouw pagina of zich hebben geabonneerd of je hebben gevolgd via Accounts bij derden of via interactie met Jouw content. Wij zijn niet verantwoordelijk voor en aanvaarden geen aansprakelijkheid met betrekking tot privécommunicatie en het delen van informatie tussen jou en een Consument, inclusief via media buiten de Site en Marketingdiensten.

Marketinggegevens: 'Marketinggegevens' verwijst naar de statistische, analytische of andere gegevens die zijn ontwikkeld of gemaakt door of voor Eventbrite, op basis van de Consumentengegevens en andere interne en externe gegevens die door ons zijn verzameld. Marketinggegevens bevatten geen persoonlijk identificeerbare informatie van Consumenten. Marketinggegevens omvatten bijvoorbeeld geaggregeerde organisatie- of Consumentengegevens die representatief zijn voor een bepaalde populatie, demografische weergave van jouw Consumenten en die van andere Organisatoren, en rapporten waarin het gebruiksgedrag van verschillende Consumentengroepen wordt samengevat. Wij bezitten exclusief alle rechten, aanspraken en belangen in en op de Marketinggegevens (inclusief alle intellectuele eigendomsrechten) en zullen de Marketinggegevens gebruiken op elke manier die wij geschikt achten. Je hebt geen rechten op, toegang tot of gebruik van de Marketinggegevens, anders dan vereist voor jouw gebruik van de Marketingdiensten zoals bepaald in deze Handelsovereenkomst.

6.7 Beëindigingsrechten.

We behouden ons het recht voor om jouw promotiemateriaal te verwijderen en/of jouw toegang tot de Marketingdiensten in te trekken als we van mening zijn dat je onze voorwaarden of ons beleid hebt geschonden.

Naast andere rechtsmiddelen en beëindigingsrechten die ons ter beschikking staan, kunnen wij elke Marketingdienst, met inbegrip van een Berichtencampagne, Social Ad, Insertion Order (hieronder gedefinieerd), Promotie of een deel daarvan, beëindigen als wij van mening zijn dat deze in strijd is met deze Handelsovereenkomst, onze Servicevoorwaarden, onze Communityrichtlijnen of andere toepasselijke voorwaarden of beleidsregels, of om enige andere reden, met of zonder kennisgeving aan jou.

7. Eventbrite Ads

7.1 Definities.

Publiceer Aanbevolen content op onze Contentkanalen met behulp van de Eventbrite Ads-service.

'Eventbrite Ads-service' verwijst naar onze opname, weergave en publicatie van Aanbevolen content op Contentkanalen (hieronder gedefinieerd) ('Plaatsing'), op de manier die door jou is gespecificeerd bij de aanschaf van de Eventbrite Ads-service via de Eventbrite Ads-tool die beschikbaar is op de Eventbrite-site ('Eventbrite Ads-tool'), of zoals anderszins door ons en jou schriftelijk is overeengekomen. De Eventbrite Ads-service is mogelijk niet in alle markten beschikbaar. Voor de duidelijkheid: de Eventbrite Ads-service maakt deel uit van de definitie van Marketingdiensten.

'Contentkanalen': de websites, mobiele apps, blogs, e-mails, nieuwsbrieven, posts op social media en andere contentkanalen en/of advertentiemogelijkheden die door ons worden geëxploiteerd en/of gebruikt, inclusief onze pagina's met zoekresultaten en de weergavepagina's van evenementen die in de Diensten worden vermeld.

'Aanbevolen content' betekent het artwork, de tekst, afbeeldingen en mediabestanden met jou of jouw aanbod (zoals hieronder gedefinieerd) voor publicatie op Contentkanalen, inclusief afbeeldingen, berichten (inclusief oproepen tot actie) en kenmerkende kleuren van de campagne. Aanbevolen content omvat alle evenementvermeldingen of uittreksels die worden gebruikt voor publicatie in Contentkanalen via de Eventbrite Ads-service.

7.2 Verwerkingspartners

We kunnen samenwerken met Verwerkingspartners om de Eventbrite Ads-service te leveren.

We kunnen samenwerken met een externe leverancier, verwerkingspartner, Organisator, locatie-eigenaar, eigenaar van bedrijfsmiddelen, marketingbureau of mediabroker (elk een 'Verwerkingspartner') om de Eventbrite Ads-tool en de Eventbrite Ads-service aan te bieden.

7.3 Richtlijnen voor advertentiecontent

Je content moet voldoen aan onze Richtlijnen voor advertentiecontent.

Wanneer je de Eventbrite-advertentieservice opent of gebruikt, moet je voldoen aan de Eventbrite-advertentierichtlijnen („Richtlijnen voor advertentiecontent”), die hierin door middel van verwijzing zijn opgenomen. Wij of een Verwerkingspartner kunnen een Insertion Order of campagne beëindigen als wij of onze Verwerkingspartner van mening zijn dat deze onze Richtlijnen voor advertentiecontent schendt. Als je een van de Richtlijnen voor advertentiecontent overtreedt, behouden wij ons het recht voor om, naast andere beschikbare rechtsmiddelen, je toegang tot de Eventbrite Ads-tool en de Eventbrite Ads-service te beëindigen, te beperken of op te schorten.

7.4 Insertion Orders.

Om te beginnen vul je een Insertion Order in.

Om gebruik te kunnen maken van de Eventbrite Ads-tool, moet je ons een ingevulde campagneselectieflow leveren zoals aangegeven in de Eventbrite Ads-tool (de 'Insertion Order'), evenals een geldige creditcard op ons verzoek. In geval van een conflict tussen een Insertion Order en deze Handelsovereenkomst, is deze Handelsovereenkomst van toepassing voor zover het het conflict betreft. We garanderen geen tijdige acceptatie van een Insertion Order. We kunnen elke Insertion Order om welke reden dan ook weigeren.

7.5 Servicekosten en betaling voor Eventbrite Ads-service.

De prijzen voor de Eventbrite Ads-service zijn gebaseerd op meerdere factoren.

Eventbrite-servicekosten voor de Eventbrite Ads-service worden uitsluitend berekend op basis van onze metingen van prestatiecijfers (bijv. vertoningen, klikken, conversies, leads, enz.) op de Eventbrite Ads-service. Deze worden dynamisch door ons geprijsd en beheerd op basis van factoren zoals je evenementcategorie, locatie, timing en het meest relevante publiek. We kunnen bepaalde prestatiecijfers beschikbaar maken voor beoordeling in de Eventbrite Ads-tool. Het is onze bedoeling, maar we garanderen dit niet, om jouw maximale budget zoals aangegeven in de Insertion Order te vervullen. De Eventbrite-servicekosten voor elke Insertion Order worden regelmatig achteraf gefactureerd op basis van de toewijzing van het campagnebudget en in rekening gebracht op je creditcard. Als we het bedrag van de Eventbrite-servicekosten voor de Eventbrite Ads-service niet van je creditcard kunnen afschrijven, ga je ermee akkoord deze Eventbrite-servicekosten onmiddellijk te betalen.

7.6 Aanbevolen content.

Hier zijn enkele dingen die je in gedachten moet houden als je Aanbevolen content aanlevert voor plaatsing.

Levering: Je levert ons alle materialen en andere deliverables die wij nodig hebben om de Aanbevolen content te publiceren en om eventuele Aanbiedingen uit te voeren. Voor Plaatsingen van Aanbevolen content op de Site, zullen we proberen de Plaatsing vooraf aan je te laten zien. Aanbevolen content moet voldoen aan onze Richtlijnen voor advertentiecontent en alle toepasselijke wetten, regels, voorschriften en brancherichtlijnen, en jij bent er als enige verantwoordelijk voor dat Aanbevolen content hieraan voldoet. In het geval je er niet in slaagt dergelijk materiaal te verstrekken of Aanbevolen content goed te keuren zoals vereist onder deze sectie 'Aanbevolen content', kunnen we de datum van de Plaatsing van de Aanbevolen content wijzigen of de Eventbrite Ads-service voor dergelijke Aanbevolen content beëindigen. En wij zijn niet aansprakelijk jegens jou of derden voor vertragingen of storingen in de uitvoering van de Eventbrite Ads-service.

Goedkeuringsrechten: Wij behouden ons het recht voor om content die je aanlevert voor Aanbevolen content te weigeren en wij en onze Verwerkingspartners hebben de uiteindelijke goedkeuringsrechten voor alle Aanbevolen content. De Aanbevolen content wordt in de Contentkanalen onderscheiden als betaalde, gesponsorde, geadverteerde of gepromote content en wij kunnen volledig en naar eigen goeddunken beslissen over de Aanbevolen content.

Plaatsing: We behouden volledige goedkeuring over de specificaties voor elke plaatsing. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, kan Aanbevolen content op korte afstand worden weergegeven van content die in wezen gelijksoortig of concurrerend is en geadverteerd wordt door derden, en we garanderen in geen enkele categorie jouw exclusiviteit als adverteerder. De Eventbrite Ads-service wordt op niet-exclusieve basis aangeboden en niets in deze Handelsovereenkomst of een Insertion Order beperkt ons recht of dat van een Verwerkingspartner om zelf beschikbare inventaris van het Contentkanaal te verkopen of aan te bieden, of geeft andere derden het recht om beschikbare inventaris van het Contentkanaal te verkopen of aan te bieden.

Verklaringen: Je verklaart, garandeert en gaat akkoord met het volgende:

  • Jij bezit of hebt alle rechten, eigendomsrechten en licenties verkregen (inclusief eventuele toestemmingen en toestemmingen van derden) die nodig zijn om de Aanbevolen content aan ons te leveren en ons in staat te stellen de Eventbrite Ads-service uit te voeren zonder dat wij aanvullende vergoedingen, royalty's of compensatie aan derden hoeven te betalen;

  • Je Aanbevolen content en je gebruik van de Eventbrite Ads-service voldoet aan alle toepasselijke wetten, voorschriften, branchevoorschriften en regels, waaronder alle reclamewetten en vereisten op het gebied van openbaarmakingsvereisten en disclaimers;

  • Je Aanbevolen content en je gebruik van de Eventbrite Ads-service schenden niet de rechten van individuen en entiteiten;

  • Je Featured Content voldoet en zal voldoen aan deze Handelsovereenkomst en onze

    Richtlijnen voor advertentiecontent;

  • Je hebt te goeder trouw de intentie dat het evenement waarvoor in de Aanbevolen content reclame wordt gemaakt, plaatsvindt zoals in die Aanbevolen content wordt vermeld, en stelt ons onmiddellijk op de hoogte stelt als je weet of reden hebt om aan te nemen dat de voorgaande verklaring en garantie niet langer juist zijn; en

  • Jij bent als enige verantwoordelijk voor de aanbiedingen, merken, goederen, evenementen of services (afzonderlijk en gezamenlijk 'Aanbod') waarvoor je reclame maakt via onze Eventbrite Ads-service.

7.7 Eigendom

Jij blijft eigenaar van de content die je aanlevert voor de Aanbevolen content.

Tussen jou en ons:

(a) Jij bezit en behoudt alle rechten, aanspraken en belangen in en op de content die je ons levert voor de Aanbevolen content ('Aanbevolen content van de adverteerder'), en alle intellectuele eigendomsrechten daarop; en

(b) Wij bezitten en behouden alle rechten, aanspraken en belangen in en op:

  • Alle content die wij leveren aan de Aanbevolen content, met uitzondering van jouw intellectuele eigendomsrechten in en op de Aanbevolen content van de adverteerder; en

  • De Contentkanalen en alle intellectuele eigendomsrechten daarop.

7.8 Licentie voor Aanbevolen content.

Jij verleent ons een licentie op je content om de Eventbrite Ads-service uit te voeren.

Je verleent ons hierbij een royaltyvrije, wereldwijde, niet-exclusieve licentie om de Aanbevolen content van adverteerder te gebruiken, uit te voeren, te verspreiden, weer te geven, door te geven, te wijzigen en te reproduceren, zoals redelijkerwijs vereist is om ons in staat te stellen de Eventbrite Ads-service uit te voeren.

8. Abonnementen en Flex-plannen

8.1 Pakketten

We bieden onze Organisatordiensten aan via Abonnementen en Flex-plannen, ook wel onze 'Pakketten' genoemd.

We kunnen bepaalde Organisatordiensten aanbieden via verschillende pakketten en plannen, waaronder Abonnementen en Flex-plannen, zoals hieronder gedefinieerd (afzonderlijk en gezamenlijk 'Pakketten'). We kunnen op elk gewenst moment pakketten geheel of gedeeltelijk wijzigen, vervangen of stopzetten. We zullen je op de hoogte stellen van dergelijke wijzigingen voor zover dit wettelijk verplicht is. Als jij of Jouw Eventbrite-evenementen de beperkingen of restricties in je Pakket overschrijden, kunnen we je verplichten je Pakket te upgraden en/of aanvullende Eventbrite-servicekosten te betalen. Alle facturen die je ontvangt in verband met de Organisatordiensten, inclusief voor Flex-plannen of Abonnementen, zijn verschuldigd en betaalbaar bij aflevering van de factuur, tenzij anders aangegeven op de factuur. Het niet tijdig verstrekken van een factuur ontslaat je niet van enige betalingsverplichting.

8.2 Abonnementen

Je kunt je budget en planning vereenvoudigen door gebruik te maken van onze Abonnementsservices.

Je moet mogelijk een jaar- of maandabonnement ('Abonnement', soms een 'Pro Plan' genoemd) aanschaffen om toegang te krijgen tot bepaalde functies van de Organisatordiensten (de 'Abonnementsdiensten'). Als je ervoor kiest een jaarabonnement of een maandabonnement af te sluiten, worden aan het begin van je Abonnement en vervolgens ieder jaar respectievelijk iedere maand jaarlijkse of maandelijkse Abonnementskosten ('Abonnementskosten') in rekening gebracht, vóór de toepasselijke factureringsperiode en tegen het dan geldende tarief. Abonnementskosten zijn beschikbaar op onze Site.

Als je ervoor kiest een jaarabonnement af te sluiten, brengen wij (of onze Betalingsverwerkingspartners) op de verjaardag van de aanvang van je Abonnement automatisch kosten in rekening met gebruikmaking van de door jou verstrekte Betalingsgegevens (zoals hieronder gedefinieerd). Als je ervoor kiest een maandabonnement af te sluiten, brengen wij (of onze Betalingsverwerkingspartners) automatisch elke maand kosten in rekening op de kalenderdag die overeenkomt met de aanvang van je Abonnement met gebruikmaking van de door jou verstrekte Betalingsgegevens. Als je Abonnement is ingegaan op een dag die niet binnen een bepaalde maand valt, wordt jouw betalingsmethode op een andere dag in de desbetreffende maand in rekening gebracht of op een andere dag die wij passend achten. Als je bijvoorbeeld op 31 januari met je abonnement bent begonnen, is je volgende betaaldatum waarschijnlijk 28 februari en wordt je betalingsmethode op die datum gefactureerd. Wij behouden ons het recht voor om Abonnementskosten in mindering te brengen op de opbrengsten van je evenement. In dergelijke gevallen ben je nog steeds verplicht om eventuele aanvullende kosten te betalen die wij aan jou in rekening brengen in verband met jouw Abonnement(en).

Je Abonnement heeft terugkerende betalingsfuncties en je bent verantwoordelijk voor alle terugkerende betalingsverplichtingen voordat je abonnement door jou of ons wordt opgezegd. We kunnen je betalingsmethode ook periodiek autoriseren in afwachting van toepasselijke vergoedingen of gerelateerde kosten. Je Abonnement loopt door totdat je het opzegt of wij je toegang tot of gebruik van de Organisatordiensten of het Abonnement beëindigen in overeenstemming met deze Handelsovereenkomst of de Servicevoorwaarden.

Wij kunnen een betaald Abonnement of andere Organisatordiensten aanbieden op basis van een gratis proefperiode ('Gratis proefperiode') voor een bepaalde periode. Als we je een Gratis proefperiode aanbieden, worden de specifieke voorwaarden van je Gratis proefperiode verstrekt bij inschrijving en/of in het promotiemateriaal waarin de Gratis proefperiode wordt beschreven en is jouw gebruik van de Gratis proefperiode afhankelijk van jouw naleving van dergelijke specifieke voorwaarden. Gratis proefperioden kunnen niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen. Tenzij anders is bepaald in de specifieke voorwaarden van de Gratis proefperiode, zijn Gratis proefperioden alleen beschikbaar voor gebruikers die nog niet eerder toegang hebben gehad tot het Abonnement of andere Organisatordiensten waarvoor de Gratis proefperiode wordt aangeboden. Wanneer je akkoord gaat met een Gratis proefperiode voor een Abonnement, stem je er ook mee in om je aan te melden voor een betaald Abonnement zoals hierboven beschreven. Tenzij je je Abonnement vóór het einde van je gratis proefperiode opzegt, zullen wij (of onze Betalingsverwerkingspartners) ) de abonnementskosten (indien van toepassing, inclusief belastingen en andere toepasselijke kosten) op periodieke basis bij je betalingsmethode in rekening brengen totdat je je abonnement opzegt. Instructies voor het annuleren van je abonnement vind je hieronder in de sectie 'Abonnementen annuleren'. We behouden ons het recht voor om Gratis proefperioden op elk gewenst moment, zonder voorafgaande kennisgeving en naar eigen goeddunken te wijzigen of te beëindigen.

  • 8.2.1 Abonnementen annuleren Hier leest u hoe u een abonnement annuleert als het niet bij u past.

    Je kunt je abonnement op elk moment annuleren. Houd er echter rekening mee dat alle verkopen definitief zijn. Je ontvangt geen restitutie van enig deel van het Abonnementsgeld dat op het moment van annulering voor de op dat moment lopende Abonnementsperiode is betaald, tenzij anderszins wettelijk vereist. Om te annuleren kun je (i) een annulering starten via de instellingen van je Eventbrite-account, of (ii) contact opnemen met ons ondersteuningsteam via ons Helpcentrum en de instructies volgen die we je geven naar aanleiding van je annuleringsverzoek. Je bent verantwoordelijk voor alle Abonnementskosten (voor zover van toepassing, met inbegrip van belastingen en eventuele andere van toepassing zijnde kosten) die je voor de op dat moment lopende Abonnementsperiode verschuldigd bent. Om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht voor een Abonnementsverlenging, moet je je abonnement ten minste één dag vóór de verlengingsdatum van het Abonnement opzeggen. Als je annuleert, geven wij je toegang tot de Abonnementsservices tot het einde van de laatste Abonnementsperiode waarvoor je volledig hebt betaald, en beëindigen we daarna je toegang tot de Abonnementsservices. Als je je abonnement opzegt, wordt je Eventbrite-account niet geannuleerd. Raadpleeg de Servicevoorwaarden voor informatie over het verwijderen van je Eventbrite-account.

8.3 Flex-plannen.

Onze Flex-plannen bieden je de flexibiliteit om te betalen voor onze Organisatordiensten op basis van gebruik of per evenement.

Wij kunnen bepaalde Organisatordiensten aanbieden zonder Abonnement, maar op basis van gebruik en/of per evenement ('Flex-plannen'). De prijzen voor Flex-plannen zijn beschikbaar op onze Site en kunnen worden gewijzigd, en zijn afhankelijk van het specifieke Flex-plan dat je kiest.

We kunnen toestaan dat Eventbrite-servicekosten voor Flex-plannen worden betaald uit de Evenementopbrengsten. In dat geval worden ze samen met andere Eventbrite-servicekosten afgetrokken voordat de Evenementopbrengsten wordt uitbetaald. Als in dergelijke gevallen de Eventbrite-servicekosten voor Flex-plannen niet volledig worden gedekt door de Eventbrite-opbrengsten, is het resterende saldo onmiddellijk verschuldigd en blijven de kosten in je Eventbrite-account staan tot ze zijn betaald.

We kunnen ook kosten in rekening brengen op het moment van jouw aankoop van de Flex-plannen, of we kunnen je na jouw aankoop factureren.

8.4 Betalingsgegevens

Vergeet niet om je betalingsgegevens up-to-date te houden.

Wanneer je Organisatordiensten koopt, kunnen we je vragen relevante informatie te verstrekken, waaronder je creditcardnummer, de vervaldatum van je creditcard en je factuuradres ('Betalingsgegevens'). Je verklaart en garandeert dat je het wettelijke recht hebt om alle betalingsmethode(n) te gebruiken die door dergelijke Betalingsgegevens worden vertegenwoordigd. Je geeft ons toestemming om je Betalingsgegevens aan derden te verstrekken zodat wij je transactie kunnen voltooien en je Betalingsmethode kunnen gebruiken voor de transactie die je hebt geïnitieerd. Mogelijk moet je aanvullende informatie verstrekken om je identiteit te verifiëren voordat je je transactie voltooit (dergelijke informatie valt onder de definitie van Betalingsgegevens). Jij bent als enige verantwoordelijk voor het verstrekken van volledige en nauwkeurige Betalingsgegevens en voor het altijd up-to-date houden van deze gegevens.

9. Vergoedingen, inhoudingen en reserves.

9.1 Kosten.

Hier is een overzicht van de kosten die we in rekening brengen.

Eventbrite-servicekosten: Je moet ons alle toepasselijke kosten betalen voor de Organisatordiensten (de 'Eventbrite-servicekosten'), waaronder de volgende:

  • 'Tickettoeslagen' zijn de kosten voor transactieservices en betalingsverwerking (inclusief de Eventbrite-servicekosten voor betalingsverwerking, indien van toepassing) die we in rekening brengen voor de Ticketservices. Hoewel Ticketvergoedingen kunnen worden doorgegeven aan je consumenten, ben jij uiteindelijk en als enige verantwoordelijk voor de betaling van alle Ticketvergoedingen met betrekking tot je Eventbrite-evenementen. Hoewel wij de Ticketvergoedingen vaststellen, ben jij als enige verantwoordelijk voor het bepalen van de prijzen voor tickets, registraties en andere items voor jouw Eventbrite-evenementen. Tenzij anders overeengekomen, zul je niet zorgen dat Consumenten de ene betalingsmethode of -wijze verkiezen boven de andere, en zul je de Consument geen extra toeslagen of andere bedragen in rekening te brengen in verband met een bepaalde betalingsmethode wanneer je de Consument die toeslagen of bedragen ook niet in rekening brengt voor alle andere betalingsmethoden.

  • 'Organisatortoeslagen' zijn de vergoedingen die wij in rekening brengen in verband met jouw gebruik van onze Pakketten, inclusief Abonnementskosten en vergoedingen voor Flex-plannen. Organisatortoeslagen dekken de vermelding en publicatie van je Eventbrite-evenementen op ons platform en je toegang tot bepaalde Marketingdiensten (exclusief Advertentie-uitgaven, hieronder gedefinieerd). Voor de duidelijkheid: Tickettoeslagen vallen niet onder Organisatortoeslagen.

  • 'Advertentie-uitgaven' verwijst naar het budget dat is toegewezen voor je advertentiecampagnes wanneer je de Social Ad-service of Eventbrite Ads-service gebruikt. Jij bent als enige verantwoordelijk voor alle Advertentie-uitgaven en Advertentie-uitgaven worden apart in rekening gebracht en zijn niet inbegrepen in de Organisatortoeslagen.

  • We kunnen je ook Marketing- en Operationele diensten in rekening brengen die niet zijn inbegrepen in de Organisatortoeslagen.

De huidige ticketkosten zijn te vinden in ons Helpcentrum op onze Prijzenpagina, met aanvullende uitleg op onze pagina Betalingen verwerken voor je ticketverkoop en onze pagina Eventbrite-kosten.

We kunnen aan Consumenten verschillende toeslagen in rekening brengen, los van Eventbrite-servicekosten, die niet aan jou worden doorberekend, met betrekking tot de verkoop van tickets, registratie en andere items, verwerking, afhandeling en/of toegang tot verschillende Eventbrite-content en -services ('Consumententoeslagen'). Indien wij Consumententoeslagen in rekening brengen, bepalen wij hoe de Consumententoeslagen worden vastgesteld en beoordeeld en welk restitutiebeleid van toepassing is op Consumententoeslagen. We zijn niet verplicht om Consumententoeslagen aan jou bekend te maken en we kunnen de Consumententoeslagen op elk moment wijzigen.

Onderzoekskosten: We kunnen je ook, tegen standaard en redelijke tarieven, kosten in rekening brengen voor (i) onderzoekskosten en/of juridische kosten die wij maken om te reageren op een dagvaarding van een derde partij of van de overheid, beslaglegging of derdenbeslag op je rekening; en voor (ii) onderzoek en activiteiten die voor ons noodzakelijk zijn om een wijziging van begunstigde te verifiëren en uit te voeren (gezamenlijk 'Onderzoekskosten').

Vertragingen en verzuim: We streven ernaar om u tijdig op de hoogte te stellen van de verschuldigde bedragen, maar als we dit niet doen, ontslaat u niet van uw betalingsverplichtingen. Als we niet tijdig een factuur sturen, bent u nog steeds verantwoordelijk voor uw betalingsverplichtingen. Als wij in een afrekening of factuur een betaling weglaten die je ons of een derde verschuldigd bent, houdt dit niet in dat we afstand doen van het recht op die betaling. Je blijft die betaling verschuldigd en we kunnen die opnemen in een volgende afrekening of factuur.

Belasting: Voor alle duidelijkheid: jij bent ook uiteindelijk en als enige verantwoordelijk voor alle toepasselijke belastingen (beschreven in Sectie 12 'Belastingen'). Belastingen verschillen per jurisdictie en valuta en zijn van tijd tot tijd onderhevig aan wijzigingen. Deze gelden dan voor transacties die na de wijziging plaatsvinden.

9.2 Inhoudingen, verrekeningen en reserves.

Wij hebben het recht om in bepaalde situaties uit te betalen bedragen te reserveren en/of te verrekenen.

Inhoudingen en verrekeningen: Zonder beperking van Sectie 9.1 hierboven, brengen we tickettoeslagen en eventuele andere Eventbrite-servicekosten die zijn toegestaan en alle toepasselijke belastingen in mindering op je Evenementopbrengsten. Bovendien kunnen we alle andere inhoudingen aftrekken die zijn toegestaan onder deze Handelsovereenkomst en kunnen we bedragen verrekenen met alle schulden, vergoedingen of andere bedragen die jij of een van je Gelieerde ondernemingen aan ons verschuldigd is onder deze Handelsovereenkomst of een andere overeenkomst tussen jou en/of een van je Gelieerde ondernemingen en ons en/of een van onze Gelieerde ondernemingen ('Overeenkomst Gelieerde ondernemingen'), inclusief Terugboekingskosten, restituties, retouren, kortingen, kredieten, Onderzoekskosten, reserveringen en klachten van klanten ('Andere inhoudingen en verrekeningen'). Wij zijn tegenover jou niet aansprakelijk voor vorderingen die voortvloeien uit onze beslissing om Andere inhoudingen en verrekeningen toe te passen. Je hebt pas recht op uitbetaling van de Evenementopbrengsten nadat deze inhoudingen zijn uitgevoerd.

Voor alle duidelijkheid: we kunnen ons recht op verrekening uitoefenen met uitbetalingen die al dan niet verband houden met het verschuldigde bedrag. Als de uitoefening van ons recht op verrekening het geldbedrag dat jij of een van je Gelieerde ondernemingen ons verschuldigd bent op grond van deze Handelsovereenkomst of een Overeenkomst Gelieerde ondernemingen niet volledig dekt, wordt dat geldbedrag geacht aan ons verschuldigd te zijn totdat je het bedrag volledig hebt voldaan en in dit geval kunnen we het bedrag innen overeenkomstig sectie 16 'Niet-exclusieve rechtsmiddelen en incasso's'.

Wij kunnen ook de opbrengsten van je evenement inhouden zoals vereist door de wet, met inbegrip van artikel 9-406 van de Uniform Commercial Code en derdenbeslag. Daarnaast kunnen we elk deel van betalingen met betrekking tot de Eventbrite-eigendommen die aan jou zijn gedaan, door jou verschuldigd zijn of waarbij je anderszins betrokken bent, blokkeren, weigeren, bevriezen of overdragen aan wetshandhavingsinstanties, zoals toegestaan en/of vereist door toepasselijke wet- en regelgeving.

Reserves: We behouden ons het recht voor om alle of een bepaald percentage van de opbrengsten van het evenement en alle andere kosten voor diensten die we aan u of een van uw gelieerde ondernemingen leveren (waarbij een dergelijk percentage door ons wordt bepaald) te behouden om een reserve te financieren:

  • op enig moment zoals we nodig achten op basis van het aantal (of verwachte aantal) restituties, betwiste kosten, terugboekingen, klachten van klanten, beschuldigingen van fraude, wijzigingen in je kredietprofiel of het risicoprofiel van de relevante evenementen; en

  • zoals anderszins noodzakelijk om de nakoming van jouw verplichtingen of die van jouw Gelieerde ondernemingen onder deze Handelsovereenkomst of een Overeenkomst Gelieerde ondernemingen veilig te stellen, of om ons te beschermen tegen illegale, frauduleuze of ongepaste activiteiten.

Ons recht om een reserve aan te houden blijft bestaan na afloop van het betreffende evenement en totdat:

  • jij en je Gelieerde ondernemingen hebben voldaan aan alle verplichtingen onder deze Handelsovereenkomst en een Overeenkomst Gelieerde ondernemingen en de toepasselijke termijnen voor restituties, betwiste kosten, terugboekingen en klachten zijn verstreken; of

  • jij en je Gelieerde ondernemingen ons op andere wijze hebben voorzien van voldoende zekerheid (zoals bepaald door ons) voor jouw verplichtingen en die van je Gelieerde ondernemingen onder deze Handelsovereenkomst en enige andere Overeenkomst Gelieerde ondernemingen, ongeacht of deze vervallen of niet vervallen zijn, voorwaardelijk of niet voorwaardelijk zijn, of vereffend of niet vereffend zijn.

We kunnen alle bedragen die we in reserve hebben, gebruiken om bedragen te verrekenen die u of uw gelieerde ondernemingen ons verschuldigd zijn, zoals hierboven beschreven onder „Inhoudingen en verrekeningen”.

10. Uitbetalingen vóór je evenement

10.1 Geplande uitbetalingen.

Als we je betalen voordat je evenement plaatsvindt, kunnen we die bedragen terugvorderen wanneer dat nodig is.

Autorisatie van geplande uitbetalingen: Je verdient geen opbrengsten van het evenement voor een bepaald evenement totdat dat evenement is afgelopen. We kunnen een voorschot van een deel van de Evenementopbrengsten toestaan met behulp van EPP ('Geplande uitbetalingen', in bepaalde contexten ook 'Vervroegde afwikkeling van verkopen' of 'Vervroegde uitbetalingen' genoemd). Als je FPP gebruikt zijn Geplande uitbetalingen niet beschikbaar. Met uitzondering van Geplande uitbetalingen, betalen we je geen Evenementopbrengsten voor een bepaald evenement voordat het evenement met succes is voltooid.

Geplande uitbetalingsvoorwaarden: Alle geplande uitbetalingen zijn slechts voorschotten op bedragen die u op een later tijdstip kunt verdienen. Als wij ermee instemmen Geplande uitbetalingen voor te schieten, kunnen wij een maximale totale limiet toepassen op Geplande uitbetalingen en een bepaald bedrag van de Evenementenopbrengsten inhouden om een reserve te financieren. Wij kunnen te allen tijde (i) jouw recht om Geplande uitbetalingen te ontvangen beëindigen of opschorten; en/of (ii) de voorwaarden (d.w.z. frequentie, reserveringspercentage en maximale totale limiet) van de Geplande uitbetalingen wijzigen. We behouden ons het recht voor om de limiet in US Dollars uit te voeren, waarbij:

  • De toepasselijke wisselkoers voor het bepalen van de limiet is de koers die o oanda.com

    om 9:00 uur PT wordt vermeld op de datum waarop we ermee instemmen geplande uitbetalingen aan u uit te voeren, en

  • de toepasselijke wisselkoers voor het berekenen van de Evenementopbrengsten voor de limiet de koers is die op floatrates.com om 5:00 am PT wordt verstrekt op de datum van uitbetaling.

We kunnen redelijke vervangingen voor oanda.com en floatrates.com selecteren.

Terugvordering van geplande uitbetalingen door Eventbrite: We kunnen om welke reden dan ook een deel van de geplande uitbetalingen terugvorderen voordat je evenement is afgerond en alle risico's van terugbetalingen en terugboekingen zijn vereffend. Bij ontvangst van een kennisgeving van een verzoek tot terugbetaling van een deel van een Geplande uitbetaling, moet je onmiddellijk aan het verzoek voldoen. Wij hebben het recht om onze Betalingsverwerkingspartners geld te laten inhouden volgens sectie 9.2 'Inhoudingen, verrekeningen en reserves' en sectie 16 'Niet-exclusieve rechtsmiddelen en incasso's'. Je accepteert ook je verplichtingen op grond van sectie 5.4 'Terugboekingen' en sectie 11 'Restituties', inclusief je verplichtingen om ons te vergoeden voor restituties en Terugboekingskosten.

10.2 Directe uitbetalingen.

In sommige gevallen kunnen we uitbetaling op dezelfde dag aanbieden.

Afhankelijk van beschikbaarheid kunnen we je de mogelijkheid bieden de Evenementopbrengsten te ontvangen via versnelde betaling op een bankrekening die is gekoppeld aan je Eventbrite-account ('Onmiddellijke uitbetalingen'). Voor in aanmerking komende gebruikers van Onmiddellijke uitbetalingen zullen wij en onze Betalingsverwerkingspartners proberen bepaalde Evenementopbrengsten op dezelfde dag uit te betalen na ontvangst van het verzoek tot uitbetaling. Op Onmiddellijke uitbetalingen zijn alle voorwaarden van toepassing die gelden voor Geplande uitbetalingen, inclusief de voorwaarden die hierboven in Sectie 10.1 worden beschreven.

We bepalen naar eigen goeddunken of je in aanmerking komt voor Onmiddellijke uitbetalingen en kunnen de toegang tot Onmiddellijke uitbetalingen op elk moment met of zonder kennisgeving aan jou intrekken. Voor Onmiddellijke uitbetalingen gelden aanvullende Eventbrite-toeslagen, die worden vermeld voordat je de transactie voltooit. Wij zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen, fouten of mislukkingen bij het uitvoeren van een Onmiddellijke uitbetaling, die te wijten zijn aan (i) je bank, onze Betalingsverwerkingspartners of andere externe serviceproviders, (ii) jouw onvermogen om nauwkeurige en volledige informatie te verstrekken, of (iii) omstandigheden waardoor wij je Eventbrite-account extra moeten controleren voordat we de Onmiddellijke uitbetaling uitvoeren (bijvoorbeeld als er onbetaalde kosten op je account staan of als je Eventbrite-evenementen het risico lopen op restituties, Terugboekingen of klachten van klanten). Bij bepaalde ontvangende banken kan het langer duren voordat sommige Onmiddellijke uitbetalingen op de betreffende bankrekening worden bijgeschreven.

10.3 Annuleringen; Niet-nakoming.

Je hebt geen recht op vergoedingen in verband met afgelaste evenementen.

Wij en onze Betalingsverwerkingspartners zijn niet verplicht om betalingen aan jou te doen voor een evenement dat een geannuleerd evenement is geweest of naar onze mening dreigt te worden (zoals gedefinieerd in sectie 11.3 'Gespecificeerde restituties'). Als wij ervoor kiezen om jou een volledige of gedeeltelijke betaling te doen voor een geannuleerd evenement, ben jij volledig verantwoordelijk voor restitutieverzoeken en Terugboekingskosten.

11. Restituties.

11.1 Afhandeling van restituties, geschillen en neptickets.

Jij hebt de plicht om restituties af te handelen en geschillen over restituties af te handelen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor neptickets.

Alle verkopen worden uiteindelijk door jou gedaan, en de Consumenten zijn jouw klanten. Jij bent verantwoordelijk voor de financiering en verwerking van restituties. Ongeacht de geselecteerde betalingsmethode worden alle geschillen met betrekking tot restituties beslecht tussen jou en je Consumenten. Bij een geschil kunnen we proberen te bemiddelen, maar het is uiteindelijk jouw plicht om het geschil op te lossen. Voor EPP-transacties hebben we nog steeds het recht om namens u en op uw kosten gespecificeerde terugbetalingen uit te voeren (zoals vastgelegd in de vereisten van het restitutiebeleid van de organisator).

Verder ben jij de enige die verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat de tickets voor je evenementen correct zijn en dat alleen geldige tickets worden geaccepteerd. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele onechte of ongeldige tickets, of eventuele kosten in verband met jouw beslissing om tickets te accepteren of af te wijzen.

11.2 Restitutiebeleid.

Je moet een restitutiebeleid hebben dat voldoet aan onze Vereisten van het restitutiebeleid voor organisatoren.

Je moet een restitutiebeleid opstellen en dit voor elk evenement communiceren aan Consumenten. Je moet ervoor zorgen dat je restitutiebeleid voldoet aan de vereisten van het restitutiebeleid van de organisator, die zijn opgenomen in deze Handelsovereenkomst. Je moet je restitutiebeleid toepassen in overeenstemming met deze Vereisten en deze Handelsovereenkomst.

11.3 Gespecificeerde restituties

Zelfs als je een 'geen restitutie'-beleid hebt, moeten we soms een uitzondering maken.

Zelfs als je een beleid zonder terugbetalingen publiceert, ben je verplicht om je geld terug te betalen in overeenstemming met de vereisten van ons restitutiebeleid van de organisator. Als beperkte betalingsagent mogen we namens jou Gespecificeerde restituties doen. We kunnen geld in je account gebruiken, van gerelateerde of niet-gerelateerde evenementen of anderszins, om Gespecificeerde restituties te financieren.

11.4 Terugbetaling door jou.

Jij bent ons verschuldigd voor de restituties die wij aan je Consumenten doen.

Je moet ons op verzoek onmiddellijk en volledig vergoeden voor restituties, met inbegrip van Gespecificeerde restituties, die wij aan je Consumenten doen, behalve voor zover de noodzaak voor dergelijke restituties is veroorzaakt door nalatigheid of opzettelijk wangedrag van ons. Als je Geplande uitbetalingen hebt ontvangen voor een evenement waarvoor Gespecificeerde restituties gelden, moet je onmiddellijk alle vooruitbetalingen terugbetalen aan een door ons aangewezen betalingsadres, zodat wij restituties kunnen doen.

Terugboekingen leiden tot verliezen voor ons die hoger zijn dan het bedrag van de onderliggende transactie. Door terugbetaling van transacties voorafgaand aan een Terugboeking beperken wij Terugboekingsverliezen en/of schade als gevolg van jouw schending van deze Handelsovereenkomst, en ben je nog steeds verplicht ons voor deze restituties te vergoeden.

Als je niet voldoende aan ons uitbetaalt om Gespecificeerde restituties te dekken, wordt het bedrag van een dergelijk geldtekort door jou aan ons verschuldigd totdat je het bedrag volledig hebt betaald. Dergelijke bedragen zijn ook onderworpen aan de bepalingen van sectie 9.2 'Inhoudingen, verrekeningen en reserves' en sectie 16 'Niet-exclusieve rechtsmiddelen en incasso's'. Ter herinnering: Eventbrite heeft verrekeningsrechten die we kunnen toepassen op uitbetalingen voor gerelateerde en niet-gerelateerde evenementen om de bedragen die je verschuldigd bent terug te vorderen.

11.5 Eventbrite-servicekosten.

Eventbrite-servicekosten zijn niet restitueerbaar

Eventbrite-servicekosten: Tenzij wettelijk anders is bepaald, worden Eventbrite-servicekosten voor onze Organisatordiensten, inclusief Flex-plannen, Abonnementen en de Eventbrite Ads-service, niet gerestitueerd, ongeacht de annulering, uitstel of uitvoering van Je Eventbrite-evenementen en ongeacht of we Berichtencampagnes, Social Ads, Uitgelichte inhoud, Promoties of Je Eventbrite-evenementen verwijderen of afwijzen of anderszins je toegang tot de Organisatordiensten beperken, opschorten of beëindigen in overeenstemming met deze Handelsovereenkomst en/of de Servicevoorwaarden. Ons beleid met betrekking tot restituties van Eventbrite-servicekosten kan in de loop van de tijd veranderen.

Tickettoeslagen: We hebben het recht om restitutie van Tickettoeslagen te weigeren. Als we weigeren de Tickettoeslagen aan je Consument(en) terug te betalen, kunnen we je de mogelijkheid bieden dat deel van de restitutie zelf te doen. In bepaalde gevallen kunnen we alle of een deel van de Tickettoeslagen restitueren als onderdeel van een restitutietransactie. In dat geval hebben wij het recht van je te eisen dat je ons de gerestitueerde Tickettoeslagen terugbetaalt.

Abonnementen en Flex-plannen: Je ontvangt geen restitutie in verband met een downgrade of andere wijziging van je Pakket, tenzij anders vereist door de wet.

Inwoners van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben mogelijk recht op restitutie voor bepaalde Abonnementsservices of Flex-plannen gedurende 14 dagen nadat zij voor het eerst toegang hebben gekregen tot die Abonnementsservices of Flex-plannen. Deze periode van 14 dagen is inclusief een eventuele Gratis proefperiode. Als je je bijvoorbeeld hebt aangemeld voor een Gratis proefperiode van 14 dagen of meer, is er geen restitutie mogelijk onder deze Sectie, omdat de periode van 14 dagen begint op de eerste dag van je Gratis proefperiode.

Als we bepalen dat je in aanmerking komt voor restitutie voor bepaalde Abonnementsservices of Flex-plannen, kunnen we van je verlangen dat je je Eventbrite-evenementen waarvoor je onze Organisatordiensten hebt gebruikt, niet publiceert en die Consumenten terugbetaalt voordat je een restitutie van ons ontvangt. Restituties van ons kunnen pro-rata worden verlaagd om je gebruik van de Organisatordiensten vóór de restitutie weer te geven.

11.6 Proces voor Restituties

Restituties moeten uitgevoerd worden volgens onderstaand proces.

Terugbetalingen zijn jouw verantwoordelijkheid: Hoewel functies van onze Services je in staat stellen om terugbetalingen te verwerken via de Eventbrite-accommodaties, ben jij als enige verantwoordelijk voor alle terugbetalingen aan Consumenten die verband houden met je evenement.

Terugbetalingen initiëren: Restituties voor zowel EPP- als FPP-transacties moeten via Eventbrite worden geïnitieerd. Restituties voor EPP-transacties moeten worden verwerkt via Eventbrite.

Primaire terugbetalingsbronnen: Je betaalt Consumenten terug door gebruik te maken van reservefinancieringsbronnen in de Eventbrite-accommodaties (inclusief het toevoegen van geld aan het saldo van het evenement of door je creditcard te gebruiken) of door het bedrag dat verschuldigd is voor terugbetalingen naar ons terug te storten, zodat we de terugbetalingen namens jou kunnen verwerken.

Alternatieve terugbetalingsbronnen: Als we om welke reden dan ook geen terugbetaling namens jou kunnen verwerken (bijvoorbeeld omdat de betaalkaartrekening van de Consument de terugbetaling niet kan accepteren), verwerken we de terugbetaling niet via de Eventbrite-accommodaties en ben jij als enige verantwoordelijk voor het voldoen aan je terugbetalingsverplichtingen op grond van deze Handelsovereenkomst en je restitutiebeleid. In dergelijke gevallen kunt u uw geld terugbetalen met contant geld of met een cheque of via een methode die hieronder wordt beschreven onder 'Kredieten en alternatieve accommodaties'.

Termijnen voor betalingsverwerking voor terugbetalingen; handmatige terugbetalingen: Voor EPP-transacties betaalt u consumenten rechtstreeks via de Services terug binnen bepaalde termijnen die zijn toegestaan door onze Payment Processor-partners. Als de restitutie zich buiten deze kaders bevindt, moet deze handmatig door ons of door jou worden verwerkt. Wij kunnen besluiten om handmatige restituties niet te verwerken, in welk geval je deze rechtstreeks moet verwerken.

Onze termijnen voor terugbetalingen: We behouden ons het recht voor om een termijn vast te stellen voor het ontvangen van terugbetalingsverzoeken om specifieke redenen. Na die periode kunnen we weigeren restitutieverzoeken te verwerken via de Eventbrite-eigendommen. We kunnen je toestaan om restituties te weigeren voor een Geannuleerd evenement of om een andere gespecificeerde reden wanneer de restitutieverzoeken na die periode worden ontvangen. Je bent echter nog steeds verantwoordelijk voor alle Terugboekingskosten en geschillen over restituties.

Geen offline terugbetalingen: Tenzij anders aangegeven door ons, worden er geen terugbetalingen gedaan buiten het Eventbrite-platform (bijvoorbeeld offline).

Geen misbruik van terugbetalingen: terugbetalingstransacties van de EPP mogen alleen worden gebruikt voor bonafide terugbetalingen van gebeurtenissen, en niet voor andere activiteiten zoals geldoverdrachten, waaronder contante voorschottransacties.

Terugbetalingen verwerkt door Eventbrite: Als je ervoor kiest om geld naar ons terug te storten zodat we namens jou terugbetalingen kunnen verwerken, moet je, voor zover mogelijk, voldoende bedragen aan ons overmaken om terugbetalingen aan Consumenten te dekken binnen 5 dagen na de annulering van het evenement, wanprestatie van het evenement of de andere reden voor de gespecificeerde terugbetalingen.

Melding aan consumenten: Je moet Consumenten via de Eventbrite-tool E-mails aan deelnemers op de hoogte stellen van de annulering of niet-uitvoering van het evenement, zo snel als redelijkerwijs mogelijk en vóór de start van het evenement.

Consumentencontact: Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor consumenten met terugbetalingsverzoeken en je geeft de consumenten de opdracht om geen contact met ons op te nemen met verzoeken om terugbetaling. Tenzij je een Geen restitutie-beleid hebt, sta je Consumenten toe om een restitutie aan te vragen via het Eventbrite-platform in overeenstemming met het beleid dat je selecteert. Als je via het Eventbrite-platform geen restitutieverzoeken kunt indienen omdat je een Geen restitutie-beleid hanteert, zul je in het geval dat de omstandigheden restitutie noodzakelijk maken (bijv. Gespecificeerde restituties) duidelijke instructies en nauwkeurige contactgegevens aan Consumenten verstrekken, zodat Consumenten restitutieverzoeken kunnen indienen. Volgens de restitutievereisten voor organisatoren van Eventbrite reageer je binnen maximaal 5 werkdagen op alle terugbetalingsverzoeken.

Meerdaagse evenementen: Als je slechts een deel van een meerdaags evenement uitvoert, moet je een deel van de aankoopprijs van elk meerdaags ticket naar rato terugbetalen op basis van het deel van het meerdaagse evenement dat is geannuleerd of niet is uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld een driedaags ticket voor een festival verkoopt voor € 150 en dag 1 van het festival annuleert, moet je een restitutie van € 50 verlenen aan Consumenten voor de geannuleerde dag.

Kredieten en alternatieve accommodaties: Als u Consumenten een krediet of andere accommodatie aanbiedt om aan uw verplichtingen te voldoen in plaats van een terugbetaling van de aankoopprijs en/of in geval van een onmogelijkheid om een terugbetaling van de aankoopprijs te voltooien, dan moet (A) dat krediet of andere accommodatie gelijk zijn aan of hoger zijn dan de waarde van het ticket voor het evenement, en (B) deze waarde en alle voorwaarden die van toepassing zijn op dat krediet of andere accommodatie (inclusief de periode waarin dat krediet of andere accommodatie moet worden gebruikt, indien dergelijke beperkingen zijn toegestaan door toepasselijke wetgeving) moet duidelijk aan de Consumenten worden meegedeeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor verstrekking van een tegoed of andere compensatie. Jij bent als enige verantwoordelijk voor de naleving van alle toepasselijke lokale, provinciale, nationale en andere wetten, regels en voorschriften. Je stemt ermee in dat je geheel verantwoordelijk bent voor de Terugboekingskosten, zelfs als een tegoed, compensatie of alternatieve vergoeding is verstrekt en/of zelfs als deze wordt gegeven omdat een restitutie van de aankoopprijs niet mogelijk was. Als je om welke reden dan ook een tegoed of andere compensatie niet honoreert, inclusief door het niet houden van het betreffende evenement of de betreffende evenementen, kunnen we alle rechten onder deze Handelsovereenkomst uitoefenen, inclusief het recht om restituties te doen aan de getroffen Consument(en) (voor zover wij hiertoe in staat zijn), en deze bedragen rechtstreeks bij jou innen.

Credits bij gebruik van EPP: Deze subsectie is van toepassing op credits die worden aangeboden aan consumenten die via EPP-transacties hebben gekocht. Alle fondsen die zijn gekoppeld aan een tegoed dat alleen kan worden gebruikt voor jouw toekomstige evenementen, worden door ons op dezelfde manier verwerkt als een restitutie vanaf jouw rekening. Wij zullen het tegoed namens jou verwerken als onderdeel van de eindafrekening van het evenement wanneer het tegoed wordt gebruikt, zoals beschreven in de voorwaarden voor EPP. Een tegoed wordt gezien als 'gebruikt' zodra de Consument ofwel het relevante afgesloten evenement bijwoont ofwel niet aanwezig is bij het relevante afgesloten evenement. Als je echter een periode hebt vastgesteld waarin een dergelijk tegoed moet worden gebruikt en het tegoed niet wordt gebruikt tijdens de vastgestelde periode, wordt het tegoed toegepast op jouw rekening en verrekend met je volgende geplande uitbetaling, op voorwaarde dat je een vervangend evenement hebt aangeboden waarvoor tickets zijn verkocht en dat binnen de vastgestelde periode heeft plaatsgevonden.

12. Belastingen.

In de meeste gevallen ben jij verantwoordelijk voor het innen en afdragen van alle belastingen aan de bevoegde overheidsinstanties. We hebben de mogelijkheid om in bepaalde gevallen informatie op te vragen en belastingen van jou in te houden.

12.1 Jouw verantwoordelijkheden ten aanzien van belastingen.

Jij alleen bent verantwoordelijk voor het bepalen van de eventuele accijnzen en andere belastingen, heffingen en toeslagen op verkoop, gebruik, amusement, toegevoegde waarde, goederen en diensten, en verbruik (tezamen 'Belastingen') die van toepassing zijn op jouw gebruik van de Organisatordiensten en op verkopen die jij realiseert met behulp van de Organisatordiensten. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de juiste bedragen voor dergelijke Belastingen te innen en aan de toepasselijke overheidsinstellingen ('Belastingautoriteiten') af te dragen en te rapporteren.

Wij bieden geen garanties dat eventuele belastingtools of belastingcalculators ('Belastingtools') die we jou verstrekken voldoen aan alle belastingvereisten die op jou van toepassing zijn of dat zulke Belastingtools zullen resulteren in jouw verzameling of afdracht van alle toepasselijke Belastingen en we zijn niet verplicht om dergelijke Belastingtools aan jou te verstrekken. Belastingen kunnen variëren op basis van de aard van je evenement, de aard van je belastingstatus (individu, entiteit, bedrijf, consument, enz.), je locatie, de locatie van je Consumenten, kredieten en aftrek waarvoor je in aanmerking kunt komen en andere factoren. Je stelt ons hierbij niet aansprakelijk voor je gebruik van de Belastingtools. Geen van de Belastingtools mag worden gezien als juridisch of belastingtechnisch advies.

Als je Belastingen int en Eventbrite-betalingsverwerking gebruikt, dan zullen we, met inachtneming van sectie 12.2, 12.3 en 12.4, dergelijke bedragen tegelijkertijd met de toepasselijke Evenementopbrengsten aan je uitbetalen. Jij bent verantwoordelijk voor het afdragen van dergelijke Belastingen aan de juiste Belastingautoriteiten, inclusief, indien van toepassing, de rapportage daarvan. Als je Belastingtools gebruikt waarvoor je een belastingnummer moet invoeren, verklaar en garandeer je dat dit belastingnummer echt en juist is. We kunnen je geen juridisch of belastingtechnisch advies geven, dus zorg ervoor dat je je eigen juridisch adviseur/belastingadviseur vraagt welke belastingen van toepassing zijn. Als een Belastingautoriteit ons verplicht welke Belasting dan ook te betalen die is toe te schrijven aan jouw gebruik van de Organisatordiensten of verkopen die jij via de Organisatordiensten hebt gerealiseerd, moet je ons op verzoek onmiddellijk en volledig vergoeden voor deze Belastingen en alle bijbehorende kosten, boetes, rente en uitgaven.

12.2 Verzoek om informatie.

Ondanks wat er wordt vermeld in sectie 12.1, kunnen wij in bepaalde rechtsgebieden verplicht zijn Belastingen te innen en af te dragen met betrekking tot jouw verkoop van tickets, registraties of andere items die zijn gedaan met behulp van de Organisatordiensten. Om te bepalen of er namens jou Belastingen moeten worden geïnd, kunnen we bepaalde informatie opvragen wanneer je een evenement maakt met behulp van de Organisatordiensten. Dergelijke informatie kan betrekking hebben op je btw-vrijstellingsstatus, de aard van je evenement en/of andere soortgelijke informatie. Als we je om dergelijke informatie vragen, verklaar en garandeer je dat de door jou verstrekte informatie correct is. We kunnen je geen juridische of belastingtechnische adviezen geven, dus zorg ervoor dat je je eigen juridisch adviseur/belastingadviseur om hulp vraagt over alle informatie die je via Eventbrite-eigendommen verstrekt. Als een belastingautoriteit ons verplicht belasting te betalen die is toe te schrijven aan je evenement als gevolg van onjuiste informatie die je aan ons hebt verstrekt, moet je ons op verzoek onmiddellijk en volledig vergoeden voor deze Belastingen en alle bijbehorende kosten, boetes, rente en uitgaven.

12.3 Inning door Eventbrite.

Ondanks de vermeldingen in Sectie 12.1 kunnen we in bepaalde rechtsgebieden verplicht zijn tot inning en afdracht van belastingen op je verkopen van tickets, registraties en andere artikelen via ons platform, Eventbrite-servicekosten en/of Eventbrite-betalingsverwerkingskosten aan de Belastingdienst. In dergelijke rechtsgebieden zullen we Belastingen op Eventbrite-servicekosten bij je innen, en jij moet deze belastingen Betalen. Wij mogen, naar eigen goeddunken, je factureren voor Belastingen op Eventbrite-servicekosten of het bedrag aan Belastingen over Eventbrite-servicekosten inhouden (van bedragen die we anders aan jou zouden uitbetalen). Met uitzondering van Belastingen op Eventbrite-servicekosten die we van je innen krachtens deze paragraaf en Belastingen die we innen en afdragen krachtens Sectie 12.2, blijf je verantwoordelijk voor het innen en afdragen van het juiste bedrag aan Belastingen die van toepassing is op je gebruik van de Diensten en op verkopen die je doet met behulp van de Diensten, inclusief, indien van toepassing, het rapporteren daarvan. Een lijst van de rechtsgebieden waar we belastingen op Eventbrite-kosten innen, is hier beschikbaar.

12.4 Verplichting om belasting te betalen.

Wij zijn verplicht belasting bij jou te innen over de Eventbrite-servicekosten voor betaalde tickets, registraties en andere items die op of via de Site worden verkocht als je in een rechtsgebied woont waarin wij belasting innen over Eventbrite-servicekosten waarbij wij van jou als klant geen fiscaal identificatienummer ('Belastingnummer') hebben gekregen, en wij zijn verplicht dergelijke geïnde belastingen af te dragen aan en te rapporteren aan de belastingdienst.

Als je ons je Belastingnummer verstrekt, heffen we geen belasting op de Eventbrite-servicekosten als dit in overeenstemming is met de plaatselijke vereisten in het rechtsgebied waarin je woont. Jij alleen bent ervoor verantwoordelijk dat het Belastingnummer dat je aan ons opgeeft (indien van toepassing), accuraat en volledig is en de juiste notatie heeft. Houd er rekening mee dat vervalsing of onjuiste voorstelling van informatie om de betaling van belasting te ontduiken, kan resulteren in boetes en/of strafrechtelijke vervolging. Je moet ons onmiddellijk en volledig vergoeden voor alle contante kosten en uitgaven die voortvloeien uit jouw vervalsing of verkeerde voorstelling van een belastingnummer op de Site.

In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk worden voor bepaalde producten (bijvoorbeeld ons Pro Plan), waar alternatief redelijk bewijs beschikbaar is dat je zaken doet, echter geen belastingen in rekening gebracht als er geen geldig Belastingnummer is.

Voor de duidelijkheid: wij innen in bepaalde rechtsgebieden geen belasting over de Eventbrite-betalingsverwerkingstoeslag of over de prijs van de tickets, registraties en andere items die je op of via de Site verkoopt. Zie ons Helpcentrum-artikel voor meer informatie over ons proces voor het innen en afdragen van belastingen.

12.5 Rapportage aan IRS.

Als wij transacties verwerken en uitbetalingen aan jou doen boven een bepaalde drempel in een bepaald kalenderjaar en voor het totaal van al jouw rekeningen, zijn wij volgens de federale belastingwetgeving van de Verenigde Staten verplicht om aan de IRS het volgende te rapporteren:

  • Het brutobedrag van het totaal aantal te rapporteren creditcard-/externe transacties in dat kalenderjaar. Brutobedrag betekent het totaalbedrag in dollars van alle te rapporteren betalingstransacties voor elke deelnemende begunstigde zonder rekening te houden met tegoeden, equivalente contanten, kortingen, toeslagen, restitutiebedragen of andere bedragen. Het dollarbedrag van elke transactie wordt bepaald op de datum van de transactie;

  • Je naam;

  • Je adres; en

  • Je belastingnummer (samen je 'Belastinggegevens')

In dergelijke gevallen zijn wij verplicht om (i) je Belastinggegevens te verzamelen zodra je de gespecificeerde drempel bereikt; of (ii) vast te stellen dat je een buitenlands persoon bent die niet onderworpen is aan informatieverstrekking met formulier 1099-K. Indien van toepassing, zul je ons op verzoek een IRS-formulier W-8 verstrekken waaruit je status als buitenlander blijkt. Je stemt ermee in dat je geen verdere betalingen van ons ontvangt totdat aan (a) of (b) hierboven is voldaan. Voor meer informatie over deze regels voor belastingaangifte en waarom we dit moeten doen, zie onze veelgestelde vragen over 1099-K.

12.6 Elektronisch kopieën verstrekken aan begunstigden.

Als we verplicht zijn het brutobedrag van het totale aantal te rapporteren creditcard-/externe transacties dat in dat kalenderjaar aan jou betaald is aan de IRS te rapporten met formulier 1099-K, creditcard- en externe transacties, zijn we ook verplicht een kopie van dat formulier aan jou te verstrekken. Door akkoord te gaan met deze voorwaarden, stem je ermee in formulier 1099-K elektronisch te ontvangen en dus geen papieren versie. Je gaat ook akkoord met de volgende voorwaarden:

  • Je toestemming is per direct van kracht en blijft van kracht tenzij en totdat je deze intrekt zoals hieronder beschreven.

  • We stellen je per e-mail op de hoogte wanneer je formulier 1099-K beschikbaar is in je Eventbrite-account.

  • Zorg ervoor dat het e-mailadres in het profiel van je Eventbrite-account klopt zodat we je op de hoogte kunnen stellen wanneer je formulier 1099-K beschikbaar is.

  • Je kunt ook een papieren versie van formulier 1099-K ontvangen. Neem hiervoor contact met ons op via het Helpcentrum van Eventbrite. Een verzoek om een papieren versie van formulier 1099-K te ontvangen wordt niet gezien als het intrekken van je toestemming om in de toekomst elektronische formulieren te ontvangen.

  • Nadat formulier 1099-K elektronisch beschikbaar is gemaakt, kun je het nog max. 3 jaar openen op je accountplatform. Om het elektronische formulier 1099-K op te halen, heb je het volgende nodig:

    • Internetverbinding;

    • De nieuwste versie van je webbrowser. We raden aan Google Chrome of Firefox te gebruiken voor de beste ervaring. Versie 11 van Internet Explorer en eerdere versies worden niet langer ondersteund;

    • De nieuwste versie van een programma dat nauwkeurig PDF-bestanden leest en weergeeft (bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader);

    • Een printer voor als je het formulier wilt printen en op papier wilt bewaren;

    • Elektronische opslag voor als je het formulier elektronisch wilt bewaren; en

    • Een computer met een besturingssysteem dat het hierboven genoemde ondersteunt. 

  • Je kunt je toestemming intrekken door contact met ons op te nemen via het Helpcentrum van Eventbrite. Het intrekken van je toestemming wordt 60 dagen nadat we deze hebben ontvangen van kracht. We bevestigen per e-mail dat we de intrekking hebben ontvangen en op welke datum deze van kracht gaat. Het intrekken van toestemming geldt niet voor een formulier 1099-K dat elektronisch is verstrekt voor de datum waarop de intrekking van kracht gaat.

12.7 Recht op inhouding.

Wij behouden ons het recht voor de betaling van bedragen die wij aan jou verschuldigd zijn in te houden en dergelijke bedragen te betalen zoals vereist door toepasselijke lokale, provinciale, nationale of andere wetten, regels, voorschriften, vonnissen of bevelen, in elk geval zoals door ons bepaald, of om later betaling van jou te verlangen van niet geïnde en niet afgedragen Belastingbedragen met betrekking tot je Evenementen.

13. Afwijzing van garanties

13.1

DE ORGANISATORDIENSTEN WORDEN GELEVERD 'ZOALS ZE ZIJN', ZONDER ENIGE VORM VAN GARANTIE. WE WIJZEN UITDRUKKELIJKE ALLE GARANTIES VAN DE HAND, INCLUSIEF VERKOOPBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL, RUSTIG GENOT OF NIET-INBREUK, EN ALLE GARANTIES DIE VOORTVLOEIEN UIT DE GANG VAN ZAKEN OF HANDELSGEBRUIK. WE GARANDEREN NIET DAT DE ORGANISATIEDIENSTEN OF DE RESULTATEN VAN DE ORGANISATIEDIENSTEN AAN JE EISEN VOLDOEN OF ONONDERBROKEN, VEILIG OF FOUTLOOS BESCHIKBAAR ZIJN. WE GEVEN GEEN GARANTIE MET BETREKKING TOT HET NUT OF DE MOGELIJKHEID VAN DE ORGANISATIEDIENSTEN OM JOU OF EEN ANDERE PERSOON OF JE EVENTBRITE-EVENEMENTEN TE MARKETEN EN PROMOTEN. WIJ GEVEN GEEN GARANTIE MET BETREKKING TOT DE KWALITEIT, NAUWKEURIGHEID, TIJDIGHEID, WAARHEID, VOLLEDIGHEID OF BETROUWBAARHEID VAN ENIGE CONTENT. WE ZIJN NIET VERANTWOORDELIJK VOOR, EN WIJZEN HIERBIJ ALLE AANSPRAKELIJKHEID AF DIE VOORTVLOEIT UIT, HET HANDELEN OF NALATEN VAN DERDEN DIE WE NODIG HEBBEN OM DE ORGANISATIEDIENSTEN TE LEVEREN OF MET WIE JE EEN CONTRACT AANGAAT BIJ HET GEBRUIK VAN DE ORGANISATIEDIENSTEN.

13.2

TENZIJ UITDRUKKELIJK ANDERS VERMELD IN DE EVENTBRITE ADS-TOOL, OMVAT DE EVENTBRITE ADS-SERVICE GEEN GEGARANDEERD AANTAL ADVERTENTIEVERTONINGEN, KLIKKEN, VERKOPEN, GEGENEREERDE LEADS OF GESLOTEN LEADS. WE GARANDEREN NIET DAT HET AANTAL VERTONINGEN, KLIKKEN OF CONVERSIES GELIJK IS AAN OF ONGEVEER GELIJK IS AAN HET AANTAL PERSONEN DAT TICKETS KOOPT OF HET EVENEMENT BIJWOONT.

13.3

In sommige rechtsgebieden is het niet toegestaan bepaalde garanties of voorwaarden uit te sluiten of aansprakelijkheid voor verlies of schade veroorzaakt door opzettelijke handelingen, nalatigheid, contractbreuk of schending van geïmpliceerde voorwaarden of voor incidentele of gevolgschade te beperken of uit te sluiten. Alleen de aansprakelijkheids- en andere beperkingen die legaal zijn in jouw rechtsgebied (indien aanwezig) op jou van toepassing en onze aansprakelijkheid is beperkt tot de hoogste mate die door de wet is toegestaan.

14. Vrijwaring en beperking van aansprakelijkheid

14.1 Vrijwaring.

Naast alle andere vrijwaringsverplichtingen die je mogelijk hebt (inclusief die in de Servicevoorwaarden), stem je ermee in de Vrijgestelde partijen van Eventbrite te beschermen, gevrijwaard te houden en schadeloos te stellen tegen elke schade (directe, indirecte, incidentele, gevolgschade of andere schade), verlies, aansprakelijkheid, kosten en onkosten (met inbegrip van redelijke honoraria van advocaten en accountants) als gevolg van claims betreffende of voortkomend uit:

  • Jouw inbreuk op deze Handelsovereenkomst of ongeautoriseerd gebruik van de Organisatordiensten;

  • Jouw onwettige gebruik van de Organisatordiensten, inclusief maar niet beperkt tot het niet naleven van wetten met betrekking tot ongevraagde berichten en spam, via e-mail, sms of anderszins;

  • Jouw Aanbevolen content of de weergave van jouw Aanbevolen content op de Contentkanalen;

  • Het aanbod dat het onderwerp is van Aanbevolen content (met inbegrip van enige garantie, aansprakelijkheid, onjuiste voorstelling van zaken of valse reclame);

  • Een Aanbod dat wezenlijk niet is zoals beschreven;

  • Persoonlijk letsel, schade aan eigendommen of andere schade of verliezen die zijn gebaseerd op of voortvloeien uit jouw Aanbod;

  • Jouw Promotie(s);

  • Jouw gebruik van Content van derden; en/of

  • Jouw of onze toegang tot of gebruik van Consumentengegevens van een van jouw Accounts bij derden.

14.2 Beperking van aansprakelijkheid.

DE TOTALE AANSPRAKELIJKHEID VAN EVENTBRITE ONDER DEZE HANDELSOVEREENKOMST, UIT ALLE OORZAKEN VAN ACTIE EN VOLGENS ALLE THEORIEËN VAN AANSPRAKELIJKHEID, ZAL BEPERKT ZIJN TOT EN NIET HOGER ZIJN DAN DE EVENTBRITE-SERVICEKOSTEN (NA AFTREK VAN EVENTUELE EVENTBRITE-BETALINGSVERWERKINGSKOSTEN EN EVENTUELE BEDRAGEN BETAALD AAN EEN VERWERKINGSPARTNER) DIE JE AAN EVENTBRITE HEBT BETAALD VOOR DE ORGANISATORDIENSTEN IN DE PERIODE VAN DRIE (3) MAANDEN ONMIDDELLIJK VOORAFGAAND AAN DE OMSTANDIGHEDEN DIE AANLEIDING GEVEN TOT DE AANSPRAKELIJKHEID. EVENTBRITE OF EEN ANDERE DISTRIBUTIEPARTNER IS IN GEEN GEVAL AANSPRAKELIJK OP GROND VAN DEZE HANDELSOVEREENKOMST VOOR SPECIALE, INCIDENTELE, VOORBEELDIGE, PUNITIEVE OF GEVOLGSCHADE (WAARONDER VERLIES VAN GEBRUIK, GEGEVENS, ZAKEN OF WINST) IN VERBAND MET DEZE HANDELSOVEREENKOMST OF HET GEBRUIK OF DE KWALITEIT VAN DE DIENSTEN VAN DE ORGANISATOR, OF VOOR DE KOSTEN VAN HET AANSCHAFFEN VAN VERVANGENDE DIENSTEN, ONGEACHT OF DEZE AANSPRAKELIJKHEID VOORTVLOEIT UIT EEN CLAIM OP BASIS VAN CONTRACT, GARANTIE, ONRECHTMATIGE DAAD (INCLUSIEF NALATIGHEID), STRIKTE AANSPRAKELIJKHEID OF ANDERSZINS, EN OF EVENTBRITE AL DAN NIET OP DE HOOGTE IS GESTELD VAN DE MOGELIJKHEID VAN DERGELIJKE VERLIES OF BESCHADIGING. DE VOORGAANDE BEPERKINGEN BLIJVEN VAN KRACHT EN ZIJN ZELFS VAN TOEPASSING ALS BLIJKT DAT EEN BEPERKT RECHTSMIDDEL DAT IN DEZE KOOPOVEREENKOMST WORDT GESPECIFICEERD, NIET AAN ZIJN ESSENTIËLE DOEL HEEFT BEANTWOORD.

15. Verklaringen en garanties.

15.1 Bevoegdheid.

Je belooft dat je bevoegd bent om met deze voorwaarden in te stemmen.

Naast de verklaringen en garanties in deze Handelsovereenkomst, verklaar en garandeer je ons, namens jezelf en de entiteit die je vertegenwoordigt (indien van toepassing), dat:

  • de entiteit die je vertegenwoordigt naar behoren georganiseerd is en een goede reputatie heeft onder de toepasselijke wetgeving;

  • je beschikt over alle bevoegdheden die nodig zijn om deze Handelsovereenkomst aan te gaan en je verplichtingen na te komen;

  • het aangaan van en uitvoeren onder deze Handelsovereenkomst er niet toe zal leiden dat je wetten, regels, gerechtelijke bevelen of andere overeenkomsten die je moet naleven, overtreedt; en

  • je de volledige autoriteit en wettelijke bevoegdheid hebt om de entiteit die je vertegenwoordigt te binden aan deze Handelsovereenkomst.

16. Niet-exclusieve rechtsmiddelen en incasso's.

16.1 Niet-exclusieve verhaalsmogelijkheden.

Wij berekenen rente op achterstallige bedragen en kunnen je uitbetalingen inhouden en/of jou voor dergelijke bedragen een factuur sturen.

Rente op achterstallige bedragen: Achterstallige bedragen die u verschuldigd bent op grond van deze Handelsovereenkomst of een Aangesloten Overeenkomst, zullen rente bevatten die wordt berekend vanaf de vervaldatum totdat ze volledig zijn betaald, tegen een tarief dat gelijk is aan het laagste van:

  • één procent (1%) per maand, dat op maandbasis wordt berekend; en

  • het maximumbedrag dat volgens de toepasselijke wetgeving is toegestaan.

Verrekeningen en facturen: Als u ons bedragen verschuldigd bent op grond van deze Handelsovereenkomst of een Aangesloten Overeenkomst, kunnen we, voor zover toegestaan door de toepasselijke wetgeving:

  • bedragen inhouden en/of verrekenen die wij anders aan jou zouden betalen (zoals beschreven in sectie 9.2 'Inhoudingen, verrekeningen en reserves'); en/of

  • jou een factuur sturen voor achterstallige bedragen, voor zover het bedrag dat wij zouden kunnen inhouden onvoldoende is om de bedragen te dekken die je ons verschuldigd bent, in welk geval jij de factuur binnen dertig (30) dagen na de factuurdatum zal betalen.

Niet exclusief: Onze rechten en rechtsmiddelen in deze Handelsovereenkomst zijn niet exclusief (dat wil zeggen, onze rechtsmiddelen zijn cumulatief en kunnen door ons worden uitgeoefend naast en beletten ons niet om andere rechten of rechtsmiddelen uit te oefenen die ons nu of in de toekomst op grond van de wet, deze Handelsovereenkomst, eventuele gelieerde overeenkomsten, andere overeenkomsten of anderszins ter beschikking staan). Als wij een recht, rechtsmiddel of bepaling van deze Handelsovereenkomst niet of vertraagd afdwingen of uitoefenen, wordt dit niet beschouwd als een verklaring van afstand van deze rechten.

16.2 Collecties; kosten van herstel.

Je vergoedt ons de kosten voor het innen van achterstallige bedragen.

Wij hebben het recht om alle late en onbetaalde bedragen die aan ons verschuldigd zijn te innen indien deze bedragen niet binnen dertig (30) dagen na de factuurdatum worden betaald. Wij hebben het recht om jou incassokennisgevingen te sturen; het sturen van een dergelijke kennisgeving is geen vereiste om gerechtelijke of andere stappen te ondernemen om achterstallige bedragen te innen. Bovendien moet je ons op verzoek alle kosten vergoeden (met inbegrip van redelijke honoraria van advocaten en kosten) die wij hebben gemaakt voor het innen van achterstallige bedragen of andere bedragen die jij verschuldigd bent uit hoofde van deze Handelsovereenkomst of een Overeenkomst Gelieerde ondernemingen. Indien wij achterstallige bedragen en bijbehorende vergoedingen en kosten moeten terugvorderen, hebben wij het recht hebben om onbetaalde bedragen via gerechtelijke procedures terug te vorderen, en dat dergelijke acties niet aan arbitrage worden onderworpen, ongeacht eventuele arbitragebepalingen in de Servicevoorwaarden.

17. Diversen

17.1 Interpretatie.

De titels en subtitels in deze Handelsovereenkomst, met inbegrip van de vetgedrukte tekst in een kader die erop volgt, zijn uitsluitend bedoeld voor de duidelijkheid en beperken of beïnvloeden deze geen enkele bepaling, en vormen zij geen juridische richtlijn. Wanneer we zeggen dat Eventbrite iets in deze Handelsovereenkomst kan doen, het recht heeft, is toegestaan, geautoriseerd is of mag doen, betekent dit dat we de toepasselijke rechten of opties kunnen uitoefenen of de toepasselijke actie kunnen ondernemen, zoals wij naar eigen goeddunken bepalen, maar dit niet verplicht zijn. Alle vaststellingen, beslissingen of overtuigingen onder deze Handelsovereenkomst kunnen door wij naar eigen goeddunken bepalen en uitvoeren. In deze Handelsovereenkomst heeft 'inclusief' de betekenis van 'inclusief, maar niet beperkt tot'. Wanneer in deze Handelsovereenkomst staat dat jij een actie zult ondernemen, betekent dit dat je instemt met de actie en dat je die actie moet ondernemen. Je verplichtingen, plichten, garanties, verklaringen, vrijstellingen en verklaringen van afstand in deze Voorwaarden zijn ook de verplichtingen, plichten, garanties, verklaringen, vrijstellingen en verklaringen van afstand van je Gelieerde ondernemingen. Alle rechtsmiddelen die ons ter beschikking staan onder deze Handelsovereenkomst kunnen door ons ook worden toegepast op je Gelieerde ondernemingen.

17.2 Gehele overeenkomst.

Tenzij hierin anders is bepaald, vormt deze Handelsovereenkomst, samen met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid, de volledige en exclusieve overeenkomst tussen ons en jou met betrekking tot de Organisatordiensten en vervangt deze alle eerdere mondelinge of schriftelijke voorstellen, discussies, communicaties, afspraken of overeenkomsten tussen ons en jou met betrekking tot het onderwerp van deze Handelsovereenkomst, anders dan een schriftelijke overeenkomst voor Organisatordiensten tussen jou en een bevoegde functionaris van Eventbrite.

17.3 Overmacht.

We zijn niet aansprakelijk voor vertraging of het niet nakomen van verplichtingen als gevolg van oorzaken buiten onze redelijke controle, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, overmacht, oorlog, terrorisme, rellen, embargo's, handelingen van burgerlijke of militaire autoriteiten, brand, overstromingen, epidemieën, ongevallen, stakingen of tekorten aan transportfaciliteiten, brandstof, energie, arbeid of materialen.

17.4 Geen toewijzing of overdracht.

Je mag de Organizerdiensten niet gebruiken, exporteren, importeren of overdragen, met inbegrip van de aankoop van producten of services in de Organizerdiensten, tenzij toegestaan door de Amerikaanse wet, de wetten van het rechtsgebied waarin je de Organizerdiensten hebt gebruikt of waarin je producten of services in de Organizerdiensten hebt gekocht en alle andere toepasselijke wetten. Je mag deze Handelsovereenkomst niet toewijzen of overdragen, van rechtswege of anderszins, zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming. Elke poging van jou om deze Handelsovereenkomst over te dragen, zonder een dergelijke toestemming, is nietig. Behoudens het voorgaande zal deze Handelsovereenkomst bindend zijn en ten goede komen aan de partijen, hun opvolgers en toegestane rechtverkrijgenden.

17.5 Geen relatie gemaakt.

Met deze Handelsovereenkomst wordt er geen onafhankelijk contractant-, agentschap-, partnerschap-, samenwerkingsverband of andere relatie gemaakt.

17.6 Vertaling.

We kunnen deze Handelsovereenkomst voor jouw gemak in andere talen vertalen. Wanneer de Engelse versie en een vertaalde versie elkaar tegenspreken, heeft de Engelse versie voorrang.

17.7 Toepasselijke wetgeving en jurisdictie.

Voor alle duidelijkheid: de voorwaarden van het Toepasselijk wetgeving en jurisdictie zoals uiteengezet in Sectie 21 van de Servicevoorwaarden zijn van toepassing op deze Handelsovereenkomst.

17.8 Aanvullende diverse bepalingen.

Voor alle duidelijkheid: de voorwaarden van Aanvullende diverse bepalingen zoals uiteengezet in Sectie 24 van de Servicevoorwaarden zijn van toepassing op deze Handelsovereenkomst.

Heb je nog vragen?