Eventbrite

Helpcentrum

Wordt de tickettoeslag terugbetaald?

De tickettoeslagen zijn niet restitueerbaar. Deze worden daarom niet aan de koper van het ticket terugbetaald wanneer een restitutie wordt verwerkt Er zijn echter twee uitzonderingen. We restitueren de tickettoeslagen aan kopers wanneer een evenement wordt geannuleerd of wanneer de koper ten onrechte meermaals kosten in rekening zijn gebracht en de koper binnen zeven dagen na aankoop restitutie aanvraagt.

In dit artikel

  • Gerestitueerde tickets
  • Geannuleerde en uitgestelde evenementen
  • Dubbele kosten
  • Tickettoeslagen doorberekenen of opnemen

Gerestitueerde tickets

Een restitutie is de ticketprijs verminderd met de tickettoeslagen (deze bestaan uit de kosten voor betalingsverwerking en de servicetoeslag).

Geannuleerde en uitgestelde evenementen

Als een evenement wordt geannuleerd of uitgesteld, geldt de restitutie voor de hele aankoop, waaronder de ticketprijs en de tickettoeslagen.

Dubbele kosten

Als kopers binnen zeven dagen na aankoop restitutie aanvragen, ontvangen ze een volledige terugbetaling voor dubbele kosten, inclusief de ticketprijs en de tickettoeslagen.

Tickettoeslagen doorberekenen of opnemen

Evenementorganisatoren kunnen ervoor kiezen tickettoeslagen door te berekenen aan bezoekers of om deze op te nemen in de ticketprijs. In beide gevallen worden de tickettoeslagen ingehouden bij het restitueren van een bestelling, tenzij het evenement wordt geannuleerd.

Heb je nog vragen?