Een evenement met zitplaatsreservering maken

Schakel zitplaatsreservering in onder 'Basisgegevens' wanneer je het evenement maakt. Ga dan naar 'Tickets' om je locatieplattegrond te maken. Maak zitvakken op je locatieplattegrond en voeg ticketniveaus toe. Stel de prijzen van je tickets op basis van je niveaus in.

In dit artikel

• Je locatieplattegrond aanmaken
  • Voeg niveaus toe aan je evenement.
  • Optioneel: Voeg blokkades aan je locatieplattegrond toe.
  • Voeg tickets toe en beheer betalingsinstellingen.
  • Zitplaatsreservering verwijderen

Je locatieplattegrond aanmaken

1. Schakel zitplaatsreservering in onder 'Basisgegevens'.

Je kunt zitplaatsreservering niet inschakelen als:

• Je evenement een terugkerend evenement is.

• Je al tickets hebt gemaakt.

• Je evenement gebruik maakt van een wachtlijst.

Een evenement met zitplaatsreservering aanmaken:

1. Ga naar Mijn evenementen beheren in je account.

2. Selecteer 'Evenement aanmaken'.

3. Selecteer 'Locatie' onder 'Locatie' en voer een fysiek adres in.

4. Selecteer 'Zitplaatsreservering'.

Voor Eventbrite Music selecteer je Zitplaatsreservering wanneer je in plaats daarvan tickets aanmaakt.

2. Ga naar 'Tickets' en kies hoe je jouw plattegrond wilt maken.

Als dit je eerste evenement op deze locatie is, moet je een nieuwe locatieplattegrond maken.

Als je eerder een evenement voor dezelfde locatie hebt gemaakt, kun je:

• Een nieuwe locatieplattegrond en tickets maken.

• Een plattegrond van een eerder evenement gebruiken, maar nieuwe tickets maken.

• De plattegrond- en ticketinstellingen van een eerder evenement gebruiken.

Wat je ook doet, je kunt de ticketinstellingen en de locatieplattegrond updaten.

3. Kies de lay-out van je locatie.

Wanneer je de Venue Designer opent, kun je kiezen tussen een vooraf ingestelde lay-out of een lege plattegrond. Als je een vooraf ingestelde lay-out kiest, voer je het gewenste aantal vakken, rijen of tafels op de plattegrond in.

Voeg meer vakken of objecten aan je plattegrond toe door op hun pictogram te klikken. Versleep ze vervolgens naar de juiste plek voor jouw locatie.

Kies een van de volgende opties voor gebieden met tickets:

• Vak:

• Zitplaatsreservering: bezoekers kiezen hun eigen zitplaatsen

• Algemene toegang: bezoekers kiezen een algemeen vak

• Tafel: een tafel met stoelen.

TIP: om een rechthoekige tafel te maken waar alle stoelen tegenover elkaar staan, stel je 'Eindstoelen' in op het maximum.

4. Optioneel: Update de labels en lay-out van je vakken met zitplaatsen.

Als de labels en lay-out van de vakken niet in je locatieplattegrond passen, selecteer je een vak en klik je op Bewerken. Vervolgens:

• Klik op de naam van het vak om deze te wijzigen.

• Pas onder 'Lay-out' het ontwerp en het aantal zitplaatsen aan.

• Pas onder 'Label' de namen en nummering van de zitplaatsen en rijen aan.

5. Optioneel: bewerk individuele zitplaatsen.

Je kunt individuele zitplaatsen wijzigen of uit een sectie verwijderen. Individuele zitplaatsen bewerken:

1. Selecteer de sectie met de zitplaats(en).

2. Klik op Bewerken.

3. Selecteer de zitplaats(en) die je wilt bewerken.

4. Pas het label aan en klik op Gereed of op Eenheden verwijderen.

Je kunt verwijderde zitplaatsen herstellen door de plek te selecteren waar de zitplaats zou zijn. Zodra een zitplaats is verkocht, kan deze niet meer worden bewerkt.

Voeg niveaus toe aan je evenement.

Niveaus verdelen je zitplaatsen in verschillende gebieden. Zo kun je het niveau 'Eerste rij' of 'Balkon' hebben. Alle zitplaatsen moeten een ticketniveau hebben voordat je het evenement kunt publiceren.

1. Ga naar 'Niveaus' in je Venue Designer.

2. Klik op 'Niveau toevoegen'.

Klik op de naam van het niveau om deze te wijzigen. Klik op de gekleurde cirkel om de kleur van het niveau te wijzigen. Je bezoekers zien de kleuren van de niveaus wanneer ze hun tickets selecteren.

3. Klik op de zitplaatsen die je aan een niveau wilt toevoegen.

Selecteer hele vakken, rijen en tafels door op het bijbehorende label te klikken. Houd 'Shift' op je toetsenbord ingedrukt om meerdere zitplaatsen en vakken te selecteren. Klik en sleep vervolgens met je muis over je selecties.

4. Klik op het plusteken (+) naast de naam van het niveau om je geselecteerde zitplaatsen toe te voegen.

Nadat deze zijn toegevoegd, veranderen de kleuren van de zitplaatsen in de kleur van het niveau.

5. Optioneel: pas de verkoopvolgorde aan.

Sleep het "oog"-pictogram naar je beste zitplaatsen. Wanneer bezoekers geen zitplaats kiezen, kiest Eventbrite een zitplaats zo dicht mogelijk bij het oogpictogram.

Optioneel: Voeg blokkades aan je locatieplattegrond toe.

Reserveer bepaalde zitplaatsen door blokkades toe te voegen. Zo kun je vakken blokkeren voor een evenementen waar de corona-afstand moet worden aangehouden, of zitplaatsen reserveren voor medewerkers. Als je zitplaatsen voor specifieke bezoekers wilt vasthouden, maak je voor hen een toegangscode.

1. Ga naar 'Blokkades' in je Venue Designer.

2. Klik op 'Blokkade toevoegen'.

Klik op de naam van de blokkade om deze te wijzigen. Wijzig de kleur van de blokkade door de gekleurde cirkel te selecteren. Door blokkades verschillende kleuren te geven kun je ze uit elkaar houden. Je bezoekers zien deze kleuren niet.

3. Klik op de zitplaatsen die je wilt blokkeren.

Selecteer hele vakken, rijen en tafels door op het bijbehorende label te klikken. Houd 'Shift' op je toetsenbord ingedrukt om meerdere zitplaatsen en vakken te selecteren. Klik en sleep vervolgens met je muis over je selecties.

4. Klik op het plusteken (+) naast de naam van de blokkade om je geselecteerde zitplaatsen toe te voegen.

Nadat deze zijn toegevoegd, veranderen de kleuren van de zitplaatsen in de kleur van de blokkade. Selecteer de zitplaatsen om blokkades te verwijderen. Klik vervolgens op het minteken (-) naast de huidige blokkade.

5. Optioneel: Maak een toegangscode voor de blokkade.

Als je zitplaatsen voor bepaalde bezoekers wilt vasthouden:

1. Plaats de muis op de blokkade en klik op het slotje om 'Toegangscontrole' weer te geven.

2. Selecteer 'Nieuwe toegangscode'.

3. Voer een naam voor de code in, zoals 'Personeel' of 'Earlybird'.

4. Klik op 'Opslaan'.

Bezoekers voeren de code tijdens het bestellen in om tickets voor die vastgehouden zitplaatsen te kopen.

Voeg tickets toe en beheer betalingsinstellingen.

Nadat je de locatieplattegrond hebt gemaakt, sla je de wijzigingen op en sluit je de Venue Designer. Maak vervolgens tickets en kies op welke niveaus je deze wilt verkopen.

Als je een evenement met betaalde tickets hebt, moet je Eventbrite-betalingsverwerking gebruiken. Donatietickets zijn niet beschikbaar voor evenementen met zitplaatsreservering.

1. Sla op en sluit de Venue Designer.

Geef je locatieplattegrond een naam wanneer je opslaat en kies of je deze voor andere evenementen wilt gebruiken. Klik vervolgens op het kruisje (X) om de Venue Designer te sluiten.

2. Maak tickets voor je evenement met zitplaatsreservering.

Zo maak je tickets:

1. Klik op 'Tickettype toevoegen'.

2. Geef het een naam, zoals 'Algemene toegang' of 'VIP'.

3. Voer een prijs in voor elk niveau waartoe het ticket behoort.

4. Stel de datums in waarop de tickets te koop moeten worden aangeboden.

Voer '0' in voor de prijs om een gratis ticket te maken. Als je niet wilt dat het ticket voor een bepaald niveau beschikbaar is, laat je het prijsveld leeg.

3. Controleer je geavanceerde instellingen.

Verdere aanpassingen kun je in je geavanceerde instellingen doorvoeren.

• Een beschrijving van een ticket toe te voegen- Laat bezoekers weten wat er bij hun ticket is inbegrepen.

• De zichtbaarheid van tickets wijzigen: verberg tickets om te voorkomen dat bezoekers ze kunnen zien.

• Het aantal tickets per bestelling te beperken: stel een limiet in als je wilt dat bezoekers per bestelling slechts een beperkt aantal tickets van een bepaald type kunnen kiezen.

• Je verkoopkanaal in te stellen: kies de plek waar bezoekers tickets kunnen bestellen. Tickets die 'Alleen bij de ingang' verkrijgbaar zijn, zijn niet beschikbaar in je online weergave.

4. Sla je wijzigingen op.

5. Optioneel: kies de nstellingen voor het afrekenen.

Verwijderen van de optie om een zitplaats te kiezen:

1. Ga naar 'Instellingen'.

2. Hef de selectie op van 'Bezoekers toestaan hun eigen zitplaats te kiezen'.

3. Sla je wijzigingen op.

De volgorde van je tickets wijzigen:

1. Ga naar 'Toegang'.

2. Stel 'Groepstype' in op 'Tickettype'.

3. Rangschik de tickets opnieuw door het pictogram links van de ticketnaam te verslepen.

Bekijk je evenementpagina nadat je jouw evenement hebt gepubliceerd. Selecteer vervolgens tickets en/of zitplaatsen om te bevestigen dat je instellingen correct zijn.

Zitplaatsreservering verwijderen

Als je nog geen tickets hebt verkocht, kun je gereserveerde zitplaatsen uit je evenement verwijderen. Hoe zitplaatsreservering te verwijderen:

1. Trek publicatie van je evenement in.

2. Ga naar 'Tickets' en verwijder alle tickettypen, supplementen, blokkades en promotiecodes.

3. Klik op 'Locatieplattegrond bewerken' en ga naar 'Niveaus'.

4. Verwijder alle niveaus door er met de muis over te gaan en op het prullenbak-icoon te klikken.

5. Sla je veranderingen op en verlaat dan de locatieplattegrond.

6. Ga naar 'Basisinformatie' en vink 'Zitplaatsreservering' af.

7. Sla je wijzigingen op.

Als je zitplaatsreservering weer inschakelt, maakt je evenement gebruik van de eerder gemaakte plattegrond.