Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement organiseren

Track je restitutie

Je ontvangt restituties gewoonlijk binnen 3 tot 5 werkdagen, maar het kan tot 10 werkdagen duren. Als je na 10 werkdagen nog niks hebt ontvangen, kun je een trackingnummer aanvragen. Dit wordt ook een Acquirer Reference Number (ARN) genoemd. Neem vervolgens contact op met je bank of creditcardmaatschappij en vermeld het ARN. Dit moet het makkelijker maken de restitutie te vinden. ARN's zijn niet voor alle bestellingen beschikbaar.

De volgende informatie is alleen van toepassing op bestellingen die na 29 juni 2022 zijn gerestitueerd. Als je hulp nodig hebt om een bestelling te vinden die voor die tijd is gerestitueerd, neem dan contact met ons op.

1. Bevestig dat de restitutie is verleend.

Telkens wanneer restitutie wordt verleend, stuurt Eventbrite een bijbehorende bevestigingsmail naar de ticketkoper. Kijk in je e-mail of je een bericht van noreply@order.eventbrite.com ziet. De onderwerpregel begint met 'Bestelling gerestitueerd'.

Als je de e-mail met de restitutiebevestiging niet kunt vinden en je de bestelling nog steeds op de pagina Tickets van je account ziet, heeft de organisator je bestelling nog niet gerestitueerd. Vraag een restitutie aan of neem contact op met de organisator voor hulp.

2. Wacht 10 werkdagen.

Restituties moeten 10 werkdagen nadat ze zijn verleend, op je rekening staan.

3. Controleer of je in aanmerking komt voor een ARN

Een ARN maakt het je bank of kaartuitgever makkelijker je restitutie te vinden. Ze zijn echter niet voor alle bestellingen beschikbaar.

Je bestelling komt in aanmerking voor een ARN als:

  • De valuta van je bestelling USD, EUR, GBP, HKD of SGD is.

  • Je hebt betaald met een creditcard of betaalpas.

  • Je niet hebt betaald met American Express of PayPal.

  • Er minder dan 1 jaar is verstreken sinds de restitutiedatum.

Als je je bestelling via PayPal hebt betaald (zelfs als je als gast hebt afgerekend), moet je contact opnemen met de PayPal-ondersteuning voor hulp. Als je bestelling niet in aanmerking komt voor een ARN, maar je toch hulp nodig hebt, neem je contact met ons op.

4. Vraag een ARN aan.

Als je bestelling in aanmerking komt voor een ARN, volg je deze stappen:

  • Zoek en open de e-mail met de restitutiebevestiging.

  • Selecteer 'Vraag een e-mail met volgende stappen en een trackingnummer aan'.

  • Kijk in je e-mail of je van het adres noreply@order.eventbrite.com een ARN hebt ontvangen.

Je ontvangt binnen een uur een follow-upmail. Het onderwerp is 'Track je restitutie'.

Als een ARN beschikbaar is, staat het in deze e-mail. Als er geen ARN beschikbaar is, controleer dan of je bestelling aan de bovenstaande vereisten voldoet en er minimaal 10 werkdagen zijn verstreken.

5. Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij.

Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij en vermeld het ARN. Dit moet het makkelijker maken de restitutie te vinden.

6. Neem contact met ons op voor verdere hulp.

Als je bank of creditcardmaatschappij de restitutie nog steeds niet kan vinden of als een ARN niet beschikbaar was, neem dan contact met ons op. Zorg dat je documentatie van je bank of creditcardmaatschappij kunt overleggen.

OPMERKING: Ondersteuning is alleen beschikbaar in het Engels.

Geannuleerde kaarten en gesloten rekeningen

Het is niet mogelijk een restitutie terug te storten of opnieuw te verlenen naar een andere kaart. Maar zelfs wanneer je rekening of kaart niet meer actief is, kan de bank of creditcardmaatschappij een restitutie accepteren.

In dat geval kunnen ze het bedrag overmaken naar een open rekening of als cheque uitgeven. Bij vragen over dit proces kun je het best contact opnemen met je bank of creditcardmaatschappij.

Als zij je restitutie niet kunnen vinden, voer je bovenstaande stappen uit om je ARN op te sporen.

Heb je nog vragen?