Eventbrite

Helpcentrum

Een evenement bezoeken

Restitutie aanvragen

Externe evenementorganisatoren maken en beheren de evenementen op Eventbrite. Zij zijn verantwoordelijk voor het instellen van een restitutiebeleid en het verlenen van restituties. Als je een restitutie wilt voor je tickets, stuur dan een verzoek naar de organisator van het evenement.

In dit artikel

  • Een restitutie aanvragen direct vanuit je Eventbrite-account
  • Restituties voor uitgestelde of geannuleerde evenementen

Een restitutie aanvragen direct vanuit je Eventbrite-account

Eventbrite maakt automatisch een account aan met het e-mailadres dat je hebt gebruikt om tickets te kopen. Als de evenementorganisator restitutieverzoeken toestaat voor het evenement waarvoor je tickets hebt gekocht, zie je in je account de optie om een restitutie aan te vragen:

  1. Log in op Eventbrite.

  2. Ga naar 'Tickets'.

  3. Zoek de bestelling waarvoor je een restitutie wilt en selecteer Restitutie aanvragen.

  4. Voer je gegevens in en dien je verzoek in. De organisator moet binnen vijf werkdagen reageren.

Selecteer Contact opnemen met organisator als je de optie voor het aanvragen van een restitutie niet ziet of een vraag hebt over de status van je restitutieverzoek.

Restituties voor uitgestelde of geannuleerde evenementen

Eventbrite eist dat evenementorganisatoren in bepaalde situaties restitutieverzoeken goedkeuren. Als de organisator je restitutieverzoek weigert of er niet op reageert, controleer dan of je bestelling aan deze restitutievereisten voldoet:

  • Het evenement is in de afgelopen 45 dagen geannuleerd.

  • Het evenement is meer dan 90 dagen uitgesteld en er is geen nieuwe datum opgegeven.

Als je bestelling in aanmerking komt, heb je 45 dagen en tot het evenement is verzet om contact op te nemen met Eventbrite via het formulier Restitutieverzoek bezoeker. Eventbrite kan alleen betalingen restitueren die met Eventbrite-betalingsverwerking zijn gedaan (op je bankafschrift moet zoiets staan als EB [evenementtitel] SAN FRANCISCO CA).

In andere omstandigheden kan Eventbrite geen restituties verlenen. Als je bestelling niet in aanmerking komt voor een restitutie, neem je contact op met de organisator voor meer hulp.

Heb je nog vragen?