Maak geweldige online evenementen

Tips en inspiratie voor online evenementen
Je evenement online hosten

Aangezien de meeste mensen momenteel niet fysiek samen kunnen komen, heeft Eventbrite een volledige suite van hulpmiddelen en resources ontwikkeld om je te helpen je community samen te brengen via online en virtuele ervaringen.

Wat jij als evenementorganisator doet, is betekenisvoller dan ooit. We zijn er om je te helpen met instructieve artikels, producttips, marketingstrategieën en inspiratie voor online evenementen van allerlei organisatoren. Samen vinden we onze weg in deze ongekende tijden.

Virtuele evenementen organiseren

Organiseer virtuele en online evenementen, maak verbinding via je favoriete streamingservices, promoot je evenement bij je doelpubliek en stuur veilig digitale links naar je content. We weet dat je het kunt, en de wereld kan niet wachten!

1

Je evenement online organiseren

Stel de locatie van je evenement in op alleen online.

2

Digitale links toevoegen

Voeg je webinar- of streaminglink toe aan je Eventbrite-pagina.

3

Je tickets maken

Kies of je gratis, betaalde of donatietickets aanbiedt voor je online evenement.

Ladies Get Paid heeft hun evenementen (en hun publiek) uitgebreid met Eventbrite en Zoom.

"Omdat ons evenement nu online plaatsvindt, hebben we een veel groter bereik. We kunnen ook feedback krijgen van onze leden over hoe de content hen aanspreekt", zegt Louise. "Dankzij deze mate van inzicht kunnen we onze strategie verfijnen en partners vinden die met onze leden in contact willen komen."
Veelgestelde vragen

Hoe maak ik van mijn evenement een virtueel evenement?

  Zo verander je de fysieke locatie van je evenement in online:
  1. Klik in je account onder 'Evenementen beheren' op je evenement.
   2. Ga naar 'Basisgegevens' op je evenementendashboard.
   3. Selecteer het potloodje naast je evenementlocatie.
   4. Klik op het keuzemenu 'Locatie' en selecteer 'Online evenement'.
   5. Volg de stappen om een evenementpagina voor een livestream te maken.
  Je moet twee extra stappen ondernemen wanneer je je live evenement in een virtueel evenement wilt veranderen.
  1. Breng je bezoekers op de hoogte van de verandering.
   2. Voeg de link naar je livestream toe aan je e-mail naar bezoekers of stuur deze op een later moment. Als je de locatie van je evenement verandert naar 'online', deelt Eventbrite niet automatisch de link naar de livestream met je bezoekers.
  2. Voeg de link naar je livestream toe aan je e-mail naar bezoekers of stuur deze op een later moment. Als je de locatie van je evenement verandert naar 'online', deelt Eventbrite niet automatisch de link naar de livestream met je bezoekers.

Hoe maak ik een online evenement?

  Als je een nieuw online evenement wilt aanmaken, stel de evenementlocatie dan in op 'Online evenement' op de pagina 'Basisgegevens' om toegang te krijgen tot de hulpmiddelen 'Digitale links'. Schakel vervolgens PDF-tickets uit en werk de orderbevestiging bij met specifieke informatie voor bezoekers (bijv. belangrijke datums of links naar voorbereidingsmateriaal). Ga naar het Helpcentrum voor stapsgewijze instructies over het aanmaken van een nieuw online evenement.

Hoe informeer ik mijn bezoekers van deze verandering?

  We raden je aan om bezoekers via Eventbrite te e-mailen om ze te laten weten dat je evenement online zal plaatsvinden en wat ze van je virtuele evenement kunnen verwachten.
  Let op: als je de locatie van je evenement verandert naar 'online', deelt Eventbrite niet automatisch de link naar de livestream met je bezoekers. Je kunt de link toevoegen aan je e-mail aan bezoekers of deze op een later moment sturen.

Hoe kies ik de juiste partner voor webinar- of livestreamtechnologie?

  Als je de set-up en achtergrond van je locatie wilt laten zien (of als je een artiest in beeld wilt brengen), is een videostreamingservice zoals Vimeo of Facebook Live wellicht de beste optie.
  Soms moet je een tool gebruiken waarbij deelname van de bezoekers voorop staat. Daarvoor raden we Zoom aan.

Meld je gratis aan en ga aan de slag.

Door op 'Aan de slag' te klikken bevestig ik dat ik akkoord ga met de Servicevoorwaarden, het Privacybeleid en de Communityrichtlijnen van Eventbrite.