Afbeelding voor organisatorprofiel

Amsterdam Museum

http://amsterdammuseum.nl

Het Amsterdam Museum is een stadsmuseum. Wij vertellen het verhaal over de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks. In onze permanente tentoonstelling Amsterdam DNA geven we je in korte tijd een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam.

Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen. Het museum beheert bovendien een groot deel van de collectie van de stad Amsterdam. Het museum ligt tussen de Kalverstraat en de Nieuwezijds Voorburgwal in. De geschiedenis van deze plek gaat terug tot de middeleeuwen, toen hier het Sint-Luciënklooster gevestigd was: een vrouwenklooster met een eigen bierbrouwerij en veestapel. De stal stond ongeveer op de plek waar nu het museumcafé is.

In 1578 besloot de stad dat hier het Burgerweeshuis moest komen. Dat weeshuis, waar meestal honderden kinderen woonden, bleef er bijna vier eeuwen, tot 1960. Uit deze periode stammen bijvoorbeeld de Regentenkamer en de Wezenkastjes op de binnenplaats. Meer weten over het leven in het weeshuis? Bekijk dan de gratis toegankelijke expositie Waar wezen vroeger speelden' op de Jongensbinnenplaats of bezoek onze kinderpresentatie Het Kleine Weeshuis.

Helaas, er zijn geen komende evenementen