Een promotiecode voor je evenement maken

Gebruik Eventbrite om codes voor je evenement te maken die korting bieden of verborgen tickets weergeven. Ga naar Tickets en selecteer Promotiecodes om aan de slag te gaan. Maak dan nieuwe codes aan of werk bestaande codes bij.

Vimeo Thumbnail

In dit artikel

• 1. Ga naar je dashboard.
  • 2. Ga naar 'Promotiecodes' onder 'Tickets'.
  • 3. Selecteer 'Code toevoegen'.
  • 4. Voer de instellingen van je code in.
  • 5.  Sla je wijzigingen op.
  • 6. Optioneel: maak een code openbaar.
  • 7. Verwijder, update of deel een bestaande code.
  • 8. Controleer of de promotiecode goed werkt.

1. Ga naar je dashboard.

Meld je aan bij je Eventbrite-account en ga naar Evenementen. Selecteer vervolgens je evenement.

2. Ga naar 'Promotiecodes' onder 'Tickets'.

3. Selecteer 'Code toevoegen'.

4. Voer de instellingen van je code in.

• Codenaam: de naam die bezoekers invoeren bij het afrekenen. Voorbeeld: je code biedt 10% korting, dan kun je de code 'BESPAAR10' noemen.

• Ticketlimiet: het aantal tickets waarop deze code kan worden toegepast. Als deze code eenmaal gebruikt is, kunnen bezoekers deze niet meer toepassen.

• Verborgen tickets weergeven bij het afrekenen: als je verborgen tickets hebt aangemaakt,  kunnen bezoekers deze selecteren met behulp van deze code.

• Kortingsbedrag: kies een vast bedrag of percentage van de prijs om af te trekken. Als de prijs van het ticket hierdoor maximaal gereduceerd is, is het ticket gratis.

• Promotiecode start/eindigt: geeft aan wanneer je code kan worden gebruikt. De codes zijn standaard zolang beschikbaar als dat de tickets waarvoor ze gelden beschikbaar zijn.

• Code toepassen op: kies alle toepasselijke tickets of bepaalde tickets.

Alle promotiecodes moeten een korting bieden of verborgen tickets weergeven.

5.  Sla je wijzigingen op.

6. Optioneel: maak een code openbaar.

Als je code van toepassing is op zichtbare tickets, heb je ook de optie om de code openbaar te maken. Houd rekening met het volgende wanneer je code openbaar is:

• De code is zichtbaar voor iedereen die je evenementregistratie bezoekt.

• Bezoekers kunnen de code selecteren bij het afrekenen. Ze hoeven de code niet handmatig in te voeren of een specifieke link te gebruiken.

Je kunt slechts één openbare code per evenement hebben, maar je kunt de code op elk gewenst moment bijwerken. Een code openbaar of privé maken:

1. Selecteer de drie puntjes naast je code.

2. Selecteer Bewerken en dan Volgende.

3. Kies je gewenste instelling (Openbaar of Privé).

4. Selecteer Opslaan.

7. Verwijder, update of deel een bestaande code.

Als je de code wilt bijwerken of delen, selecteer je de drie puntjes naast de code. Doe nu het volgende:

• Selecteer Bewerken om de codenaam, limieten en andere instellingen te wijzigen.

• Selecteer Verwijderen om de code te verwijderen. Deze optie is alleen beschikbaar voor ongebruikte codes.

• Selecteer URL van code delen om een deelbare link te ontvangen. Deze link past de code automatisch toe tijdens het afrekenen.

Ongebruikte codes in bulk verwijderen:

• Selecteer Meer opties.

• Selecteer Ongebruikte codes verwijderen.

• Kies het codetype dat je wilt verwijderen.

• Selecteer Verwijderen.

8. Controleer of de promotiecode goed werkt.

Ga na het aanmaken van je code naar je evenementpagina om de code uit te proberen. Op je evenementpagina:

1. Selecteer Tickets (Registreren bij sommige evenementen).

2. Selecteer Promotiecode invoeren.

3. Voer je code in.

4. Selecteer Toepassen.

Als je code niet goed werkt, controleer dan het volgende:

• Zorg ervoor dat je de juiste code invoert. Promotiecodes zijn niet hoofdlettergevoelig, maar controleer op spaties en corrigeer spelfouten.

• Bevestig dat je tickets te koop zijn. Wanneer je tickets uitverkocht zijn of als de verkoop beëindigd is, werkt de code niet.

• Controleer de instellingen van je code. Als bijvoorbeeld de startdatum van de code nog niet is verstreken, werkt de code niet.