" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

HOUT in het museumpark: rondleiding en excursie

Het Nieuwe Instituut

Donderdag 7 augustus 2014 van 19:00 tot 21:30 (CEST)

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
RSVP Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel HOUT in het museumpark: rondleiding en excursie

Evenement gegevens

Bomenwandeling Museumpark

Deze activiteit is uitverkocht, er kan geen plek meer gereserveerd worden helaas.


Vooraf: rondleiding door de tentoonstelling HOUT

Een stad zonder bomen is nauwelijks voor te stellen. Bomen maken de stad mooier en de lucht schoner. Maar ze zijn, zeker in deze tijd van klimaatverandering, ook een gewild studieobject. Boomexpert en groenkenner Huib Sneep verstaat de ‘lichaamstaal’ van bomen, en vertelt tijdens een rondwandeling in het Museumpark over de specifieke eigenschappen van de vaak uitheemse bomen die daar zijn geplant. Een tocht langs stoere eiken, ranke populieren en zeldzame sequoia’s.

Huib Sneep

Huib Sneep onderzoekt standplaatsverbetering en optimalisering van groeiomstandigheden van stadsgroen. In 1997 ontwikkelde hij een nieuwe verplantingsmethode om een 125 jaar oude Haagse kastanjeboom te kunnen verplaatsen. Hij is betrokken geweest bij vele, vaak innovatieve groenprojecten, zoals het bos op de vierde verdieping van het Nederlands paviljoen op de Expo 2000 in Hannover, en een Park van de Verenigde Bomen bij het World Trade Centre in Amsterdam.

Rondleiding

Voorafgaand aan de bomenwandeling geven tentoonstellingsontwerpers Toon Koehorst en Jannetje in t Veld een rondleiding door de tentoonstelling HOUT, de eerste uit een serie over materialen en hun culturele, maatschappelijke en economische context. Veel van de kwaliteiten die aan hout worden toegedicht – natuurlijk, puur – vinden hun oorsprong in de romantische waardering voor het bos. Maar het bos is ook een kunstmatig landschap, een productiemachine onderworpen aan de wetten van de markt.

Table d'hote

Graag bieden wij u bij het lezingenprogramma op donderdagavond de mogelijkheid om voorafgaand aan het programma aan te schuiven bij een maaltijd in Het Nieuwe Café. Om 18:00 uur serveren we biologische quiche, brood en salade. De prijs van de maaltijd bedraagt 12,50 euro. Vooraf reserveren is verplicht in verband met afname van de catering. De catering wordt verzorgd door Chez Moi. De maaltijd bestellen kan hier.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 7 augustus 2014
Tijd: 19.00 - 20.30 uur
Locatie: Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam
Taal: Nederlands
Entree: gratis

Heb je vragen over HOUT in het museumpark: rondleiding en excursie? Neem contact op met Het Nieuwe Instituut

Waar en wanneer


Het Nieuwe Instituut
25 Museumpark
3015 CB Rotterdam
Nederland

Donderdag 7 augustus 2014 van 19:00 tot 21:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Het Nieuwe Instituut

De huidige tijd wordt gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Het Nieuwe Instituut wil deze veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken en tegelijkertijd de discussie hierover bevorderen voor zowel het professionele ontwerpveld als een breder publiek. 

  Contact opnemen met de organisator
HOUT in het museumpark: rondleiding en excursie
Rotterdam, Nederland: evenementen

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.