Agressie Begrijpen | 4 delige Neufeld Cursus

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement
Agressie Begrijpen | 4-delige video opvoedcursus van totaal 5 uur plus 4 uur live groepssessie.

Over dit evenement

Introductie:

Ben je ouder of werk je professioneel met kinderen en kom je zoals velen agressief gedrag tegen? Slaan, schoppen, bijten, knijpen, schelden, deuren slaan, sarcasme, negeren, hoofd bonken. Agressie is een van onze grootste frustraties in de opvoeding waarbij we ons vaak heel machteloos voelen. Door deze cursus begrijp je straks waar het gedrag van het kind vandaan komt. Ook weet je hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je je kind helpt om hieraan te ontgroeien.

Cursus Inhoud:

We gaan onderzoeken hoe agressie ontstaat, de vele manieren waarop het zich kan uiten en wat het verband is met gehechtheid. Vanuit dat fundament ontstaan als vanzelf manieren van omgang. Welke veranderingen in onze maatschappij kunnen tot meer agressie leiden, en hoe vangen we dat op? Hoe gooien we ongewild olie op het vuur van het agressieve kind, en wat kunnen we doen om agressieve uitbarstingen juist te voorkomen en verminderen? Hoe helpen we kinderen tenslotte om aan hun drang tot agressie te ontgroeien?

De cursus bestaat uit 4 video delen van ieder ongeveer 5 kwartier. Deze sessies kun je op eigen tijd volgen.

Er is een Forum om gedachten en vragen te delen tussen sessies in. Hiervoor worden opdrachten gegeven.

De live groepssessies van ieder een uur zullen besteed worden aan beantwoorden van vragen, extra voorbeelden en casussen. De data voor deze live sessies zijn:

Woensdag 30 januari 10:00 | Introductie & Campus gebruik

Woensdag 6 Februari 10:00 | Frustratie als oorzaak van Agressie

Woensdag 13 Februari 10:00 | Afstand in de hechtingsrelatie dé grootste oorzaak van frustratie

Woensdag 6 Maart 10:00 | Omgaan met incidenten en ze verminderen

Woensdag 13 Maart 10:00 | Werken aan het oplossen van agressief gedrag

Wat haal je uit de cursus:

- Begrijp waardoor agressief gedrag ontstaat

- Leer praktisch omgaan met agressief gedrag

- Leer de relatie te versterken met je kind zodat het gedrag vermindert

- Leer het kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling zodat ze het gedrag ontgroeien

Het Neufeld Instituut Nederland

Het Neufeld Instituut biedt mensen die kinderen opvoeden, onderwijzen of begeleiden basis-inzichten over relatievorming (hechting) die nergens anders te vinden zijn. Die inzichten leiden tot eenvoudige tools waardoor zij de kinderen in hun zorg makkelijker kunnen bereiken en beïnvloeden. Het gevolg is minder spanning en conflicten, en meer rust en voldoening in de omgang.

Een moeder vertelde dat haar gevoelige zoon van 7 helemaal uit zijn doen raakte, als het projectweek was. Alles was dan anders dan anders, onvoorspelbaar, en dat maakte hem erg nerveus. Zij had geleerd hoe ze hem kon helpen om tijdens de schooldag haar steun te voelen. Daardoor voelde hij zich sterker en ging het allemaal heel goed.

Er is veel gezegd en geschreven over opvoeding en onderwijs. Het meeste ervan gaat om technieken. Wij nemen ouders serieus. Ze hoeven geen manieren aan te leren. Als ze begrijpen hoe kinderen in elkaar zitten, kunnen ze weer zelf achter het stuur van de opvoeding komen en vanuit inzicht creatief en met plezier met hun kind omgaan.

Heb je nog vragen over deze online cursus of wil je weten of dit de beste match voor je is of dat je beter een andere cursus online of live kunt volgen? Neem dan contact op met Margriet: contact@neufeldinstituut.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen