Verkoop beëindigd

Beroepsopleiding Paralegals - Gehele opleiding

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Teleportboulevard 110

110 Teleportboulevard

Tauro Building

1043 EJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Beroepsopleiding Paralegals


Veel paralegals en legal assistants hebben behoefte aan in de praktijk toepasbare kennis op het gebied van het ondernemingsrecht. Tot nu toe is het aanbod van praktische cursussen in de markt beperkt. Om die reden heeft de Stichting Beroepsopleiding Paralegals dé basisopleiding voor de corporate paralegal ontwikkeld, waarin de praktijk in ondernemingen centraal staat.

Doelgroep

Paralegals en legal assistants met een juridische vooropleiding (HBO of WO) of met tenminste één jaar praktijkervaring die werkzaam zijn in (internationale) ondernemingen.

Programma

De Beroepsopleiding Paralegals bestaat uit 8 modules:

  Persoonlijke effectiviteit – Soft skills
  Hele dag van 9.00 tot 17.00 uur op 14 & 28 september 2017
   Legal Business English
   Middagen van 13.00 uur tot 17.00 uur op 26 september, 3, 10 en 17 oktober 2017
    Legal Entity Management (Corporate Housekeeping)
    Middagen van 13.00 tot 17.00 uur op 5, 12, 19, 26 oktober en 9 en 16 november 2017 *Data onder voorbehoud
     Contracteren & Contractmanagement
     Middagen van 13.00 tot 17.00 uur op 31 oktober, 7, 14, 21, 28 november 2017 *Data onder voorbehoud
      Beheer van Intellectueel Eigendom (IP)
      Middagen van 13.00 tot 17.00 uur op 23, 30 november en 7, 14 december 2017 *Data onder voorbehoud
       Praktijktoepassing van legal software (AI)
       Middagen van 13.00 tot 17.00 uur op 9, 16, 23 januari 2018
        Projectmanagement
        Ochtenden van 9.30 tot 13.30 uur op 4, 11, 18, 25 januari en 1 februari 2018

        Presentatievaardigheden – Soft skills
        Middagen van 13.00 uur tot 17.00 uur op 5, 12 & 19 september 2017

        De opleiding wordt gehost door een professionele docent uit het beroepsveld.

        Modules

        Alle modules zijn los te volgen en worden verzorgd door een professional uit het beroepsveld. In elke module is uitgebreid aandacht voor praktijkkennis en softwaresystemen voor juridisch gebruik. Na afronding van iedere module ontvang je een SBP certificaat.


        Duur modules

        In ruim een half jaar tijd vinden de verschillende modules plaats. De opleiding start in september 2017 en loopt tot februari 2018. De verschillende modules beslaan 3 tot 6 middagen per module afhankelijk van het onderwerp. Per module is er plaats voor maximaal 12 deelnemers. Een aantal modules biedt plaats aan maximaal 6 deelnemers.

        Resultaat

        Afgestudeerde HBO of WO-juristen kunnen hiermee hun waarde als startend jurist aantonen. Zij hebben bovendien veel praktijkkennis opgedaan. Dat geldt ook voor de ervaren paralegal met een MBO+ opleiding. Professionals die de modules met succes afsluiten, ontvangen per module een SBP certificaat.

        Docenten

        De opleidingen van Legadex worden door docenten uit het bedrijfsleven en gecertificeerde workshopleiders verzorgd. Ondersteuning krijgen we vanuit ons interne team. Zij kunnen praktijkvoorbeelden en cases bespreken.

        Annerie Beentje - IP
        Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde Annerie zich al in Intellectueel Eigendom. Bij Novagraaf (voorheen Markgraaf) legde zij een stevige praktische basis voor haar werk als zelfstandig interimjurist IE en in house merk- en modellenspecialist. Ze werkte in opdrachten voor bedrijven als Akzo, Adidas, Philips en Grandvision. Annerie geeft ook les bij de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigden (BBMM). Haar motto ‘keep it simple’ staat in al haar werk hoog in haar vaandel.

        Anton-Pieter van Logtestijn – Persoonlijke Effectiviteit

        Anton-Pieter van Logtestijn heeft ruime ervaring in de juridische wereld. Na zijn tijd in de advocatuur is Anton-Pieter onder meer 11 jaar hoofd Juridische zaken bij verzekeringsmaatschappij a.s.r. Nederland geweest, waar hij ook leiding heeft gegeven aan paralegals. Sinds 2014 is Anton-Pieter interimmanager (zo is hij nu interim hoofd Juridische zaken bij Menzis), programmamanager (bij Governance University en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen) en is hij als consultant verbonden aan Wagenaar Hoes. Daarnaast is hij trainer in de Beroepsopleiding Juristen.

        Mabel Frumau – Presentatievaardigheden

        Jarenlang heb ik, als IT consultant voor een Amerikaans bedrijf presentaties en trainingen in heel Europa verzorgt. Ik leerde hier hoe je effectief een boodschap overbrengt naar klanten. In Nederland ben ik in Europese Studies afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, met hoofdvak Engelse taal en letterkunde en als bijvakken, Europees recht en Europese geschiedenis. Na mijn werk als consultant heb ik een jaar lang de opleiding tot communicatie trainer van De Galan School voor training gevolgd.

        Sinds 2010 ben ik gespecialiseerd in presentatievaardigheden. Ik werk voor 3 Nederlandse Universiteiten, kleine en grote bedrijven en geef individuele presentatie coaching. Mijn ervaring en passie zorgen ervoor dat ik cursisten op een heldere en eenvoudige manier een sprong voorwaarts kan laten maken wat betreft hun effectiviteit in communicatie en presenteren.

        Branch Out – Legal Business English

        Branch Out werkt met een team van zeer ervaren trainers; de meesten van hen werken al sinds de oprichting van Branch Out met ons samen. Zij hebben dan ook vaak voor soortgelijke organisaties opleidingsopdrachten uitgevoerd. Regelmatig organiseren wij Train the Trainer-bijeenkomsten om onze trainers op de hoogte te houden van laatste pedagogische ontwikkelingen en materialen. Op deze bijeenkomsten presenteren externe experts (al dan niet afkomstig van onze opdrachtgevers) vak- of kantoorspecifieke omstandigheden.

        Branch Out is geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

        Joort Visser – Projectmanagement

        Joort Visser is naast docent Privaatrecht aan de Hogeschool van Amsterdam ook coördinator van de vakken Recht in Bedrijf, Juridische Kwaliteitszorg en Handelsrecht en stage-/afstudeerbegeleider. Na zijn masters aan de Universiteit van Maastricht en Amsterdam heeft Joort gewerkt als kandidaat-notaris en heeft hij verschillende opdrachten uitgevoerd bij detacheringsprojecten voor USG People. Een grote kracht van Joort is dat hij mensen kan motiveren en enthousiasmeren. Door zijn kennis van de ontwikkelingen in het juridische werkveld, en zijn pragmatische werkinstelling, kan hij juridische professionals optimaal begeleiden bij het behalen van hun doelen.

        Sense FM - Contractmanagement

        Legadex & ZyLAB - Legal Software


        Overige informatie

        De gehele cursus wordt aangeboden in het Nederlands (met uitzondering van Legal Business English). Alle modules worden begeleid door professionele docenten met relevante ervaring. Bij iedere module wordt een werkboek of overig cursusmateriaal geleverd. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Anouk van Breda via avanbreda@legadex.com.

        Delen met vrienden

        Datum en tijd

        Locatie

        Teleportboulevard 110

        110 Teleportboulevard

        Tauro Building

        1043 EJ Amsterdam

        Netherlands

        Kaart bekijken

        Beleid voor refunds

        Geen refunds

        Sla dit evenement op

        Evenement opgeslagen