Digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector

Venster Acties

Digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector

Presentatie advies RRKC over digitalisering in WORM op donderdag 13 oktober van 14.00 tot 16.00 uur.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

WORM 71 Boomgaardsstraat 3012 XA Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Digitalisering is door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Ook binnen de cultuursector is er de afgelopen twee jaar veel geëxperimenteerd met digitale technologie. Instellingen hebben hierdoor hun publieksbereik weten te vergroten, verdiepen en verbreden, zijn nieuwe samenwerkingsverbanden aangegaan en hebben nieuwe vormen van cultuurbeleving toegepast. Nu de sector weer is geopend worstelen instellingen met het behouden of voortzetten van de ingezette innovatieslag.

Hoe behouden we als sector dit momentum en kunnen we tegelijk waken voor goede randvoorwaarden voor de digitale transformatie in de stad? Deze middag presenteert de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur zijn advies over digitale transformatie en gaan we verder in gesprek over het onderwerp. We verkennen de kansen en uitdagingen en staan stil bij de impact van digitalisering op de innovatie, inclusiviteit en interconnectiviteit in de stad.

Het volledige programma volgt binnenkort.

Deze bijeenkomst komt tot stand in samenwerking tussen de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en WORM in het kader van een aankomend RRKC-advies over de digitale transformatie in de Rotterdamse cultuursector.